Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

24 Σεπ 2017

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!! Ο ΔΗΜΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

Συνάδελφοι,  φίλοι,  δημότες

Εδώ και τέσσερα χρόνια  λειτουργεί  στο 4ο Δ.Σχ.  Ν. Ιωνίας , με  πρωτοβουλία  του συλλόγου μας και με την εθελοντική  διδασκαλία συναδέλφων μας,  «το σχολείο των μεταναστών».

Φέτος  ακολουθώντας την καθιερωμένη  διαδικασία υποβολής αίτησης  προς  τον Δήμο  της Ν. Ιωνίας  για την εκ νέου παραχώρηση των 2 αιθουσών  στο παραπάνω σχολείο βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη!!
Στα  γραφεία του  πρωτόκολλου ο αρμόδιος  υπάλληλος δεν  δέχτηκε να παραλάβει την αίτηση μας  με  τη δικαιολογία  ότι  δεν συνοδεύεται  από την  έγγραφη  έγκριση του Δ/ντή  του σχολείου !!!

Απευθυνθήκαμε  στον Αντιδήμαρχο Παιδείας  ζητώντας  εξηγήσεις  και μας  απάντησε το ίδιο !! προβάλλοντας  κι  ως επιπλέον δικαιολογία ότι τις συγκεκριμένες αίθουσες τις ζητούν και άλλοι φορείς…

Καταρχήν τα  σχολεία δεν ανήκουν  στους  Δ/ντές.  Η  γνώμη των ίδιων  και των συλλόγων διδασκόντων έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Την ευθύνη για την οποιαδήποτε παραχώρηση  την έχουν τα αρμόδια  θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου  (Σχολική Επιτροπή, ΔΕΠ, Δημοτικό Συμβούλιο, Δήμαρχος) τα οποία έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα.

Κατά δεύτερον  με ποιο δικαίωμα μια υπηρεσία  του  Δήμου αλλά και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος  αρνούνται να παραλάβουν  την αίτηση  ενός   φορέα  για να συζητηθεί  στα αρμόδια όργανα  το οποιοδήποτε  αίτημά του,  προβάλλοντας  τις παραπάνω  δικαιολογίες;

Μήπως δεν γνωρίζουν τη σειρά  των ενεργειών που ακολουθείται για να συζητηθεί ένα αίτημα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και θεωρούν ότι μπορούν να νομοθετούν από μόνοι τους;   Ή κάποιοι δεν θέλουν να παραχωρήσουν τις αίθουσες  στον σύλλογό μας παρεμποδίζοντας την υποβολή της αίτησης μας  με αστεία  προσχήματα και  νομικίστικα  τερτίπια  σε βάρος των μεταναστών ;    

Για μας  το θέμα δεν είναι νομικό.  Είναι στη ουσία του πολιτικό.  Και όσοι χύνουν δάκρυα  για το δράμα των μεταναστών και των  προσφύγων, εμφανίζονται υπέρμαχοι κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας  αλλά στην πράξη  στερούν παρανόμως  από ένα σύλλογο (που βοηθά έστω και για  μια ώρα τη βδομάδα  αυτούς τους ανθρώπους  να αισθανθούν αποδεκτοί  από την ελληνική  κοινωνία)   το  αναφαίρετο δικαίωμα  ακόμα και να καταθέσει  το έγγραφο αίτημα του, μάλλον υποκριτικά το κάνουν παίζοντας παιχνίδια για τους λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν  στις πλάτες και του συλλόγου μας και των μεταναστών!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :
Τον  Δήμαρχο , το δημοτικό συμβούλιο, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης μας να πάρουν θέση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την  άμεση παραχώρηση των δυο αιθουσών του 4ου Δ.Σχ. Ν. Ιωνίας  για να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες μαθητές μας .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου