Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

30 Σεπ 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το Υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με απόφασή του από τη μια ορίζει και φέτος τη Δευτέρα 3 του Οκτώβρη ως "Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού" σ' όλα τα σχολεία και από την άλλη με τυμπανοκρουσίες αναγγέλει ότι το μάθημα της κολύμβησης θα διδάσκεται ως υποχρεωτικό στη Γ΄ Δημοτικού.

Ο σύλλογος μας  έχει επανειλημένα καταγγείλει το υποκριτικό ενδιαφέρον των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων  για την άθληση των μαθητών, αφού:  

  • ·         Εξακολουθεί να ισχύει η μείωση κατά μία ώρα τη Φ.Α. στη Β΄ Γυμνασίου και τη Β΄ Λυκείου, ενώ στα Επαγγελματικά Λύκεια δεν υπάρχει καθόλου ως μάθημα.
  • ·         Με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, στα σχολεία δεν υπάρχει καινούριο αθλητικό υλικό την τελευταία 5ετία.
  • ·         Παραμένουν αδιόριστοι χιλιάδες γυμναστές και φέτος.   Όσοι προσλαμαμβάνονται ως αναπληρώτες περιφέρονται κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή ανά τη χώρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και την οικογένειά τους.
  • ·          Με το νεου τύπου ολοήμερο δημοτικό  οι περισινές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής στην περιοχή ευθύνης του συλλόγου μας μεταράπηκαν σε πλεονάσματα και 20 γυμναστες τρέχουν σε δύο και τρία σχολεία για να καλύψουν το ωράριό τους.
  • ·         Τα περισσότερα σχολεία δεν διαθέτουν τον στοιχειώδη  αύλειο  χώρο, όχι μόνο για το μάθημα της γυμναστικής αλλά και για ένα σωστό διάλειμμα.
  • ·          Η περιβόητη διδασκαλία της κολύμβησης δεν είναι δυνατή για όλους τους  μαθητές  γιατί απλά δν υπάρχουν κοντά σε όλες τις σχολικές μονάδες κολύμβητήρια και όσα υπάρχουν δεν είναι όλα  κατάλληλα για χρήση .
  • ·         Ο εξοπλισμός  και η μεταφορά  στα κολυμβητήρια, σύμφωνα με την ισχύ της κείμενης νομοθεσίας, θα   επιβαρύνει όπως φαίνεται τους ίδιους τους γονείς.
  • ·         Στο "νέο σχολείο" της αγοράς, στο σχολείο των "δεξιοτήτων" που σπρώχνει τους μαθητές στη φτηνή κατάρτιση, στο σχολείο που ετοιμάζει τους αυριανούς "ευέλικτους" εργαζόμενους των 300 ευρώ, η Φυσική Αγωγή αντιμετωπίζεται σαν πάρεργο!
  • ·         δωρεάν μαζικός λαϊκός αθλητισμός παραμένει χρόνιο αίτημα πάλης των εργαζομένων για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.
  • ·         Η Φυσική Αγωγή, δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με μπαλώματα στο ωρολόγιο πρόγραμμα, ούτε χωρίς μόνιμους γυμναστές ούτε να γίνεται ντεκόρ στις κυβερνητικές φιέστες. 

Οι σύγχρονες αθλητικές λαϊκές ανάγκες απαιτούν:

      - Ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που να διασφαλίζει τις κατάλληλες υποδομές.                -  Αθλητικό εξοπλισμό.
        -  Επιστημονικό δυναμικό.
        - Μόνιμους μαζικούς διορισμούς γυμναστών.
         -  Αύξηση των ωρών του μαθήματος ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικίας.
   - Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής  δραστηριότητας και εμπορευματοποίησης και      στον τομέα του σχολικού αθλητισμού.
   - Δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους Συλλόγους διδασκόντων, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να αντιπαλέψουν αυτή την πολιτική που υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το ρόλο του σχολικού αθλητισμού και η οποία δε διορθώνεται με τέτοιου είδους  δραστηριότητες και εξαγγελίες για επικοινωνιακές εντυπώσεις.

 Τους καλούμε να αγωνιστούν, μαζί μ' όλους τους εργαζομένους για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και σφαιρικά τους μαθητές και θα φροντίζει για την ισόρροπη σωματική τους ανάπτυξη, για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου