Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Σεπ 2016

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Προς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Καλώς ήρθες στην περιοχή μας. 

Σου ευχόμαστε καλή δύναμη και υπομονή στο δύσκολο καθήκον σου.

  Αν έχεις εργαστεί ξανά ως αναπληρωτής  έχεις ζήσει από πρώτο χέρι την καλοκαιρινή δοκιμασία της ανεργίας και του άγχους να περιμένεις, με μια βαλίτσα στο χέρι, να παρουσιαστείς.

          Μην ανέχεσαι να εκμεταλλεύονται την αγωνία σου!!

   Οι 10.000 υποτιθέμενοι  διορισμοί  της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι 20.000 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχτηκαν σκέτο παραμύθι. Εδώ και 7 χρόνια οι διορισμοί είναι μηδενικοί με τη δικαιολογία ότι δεν είναι εφικτό  να γίνουν λόγω οικονομικής στενότητας.
   Τη στιγμή  όμως  που τσακίζουν το λαό με απανωτά μέτρα για  να δίνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, διαγραφές χρεών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους  και υπάρχουν 26.000 κενά  (ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν μειωθεί κατά 30.000  τα τελευταία χρόνια)  είναι και εφικτό και δικαίωμα σου η μόνιμη και σταθερή δουλειά!

   Για να καλυφθούν και οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών σου, αποκτώντας σταθερή σχέση μαζί τους, με τους γονείς  τους  και  το σχολείο σου, αλλά και σαν εργαζόμενος, να μπορείς να προγραμματίζεις τη ζωή σου κοντά στο τόπο διαμονής σου και όχι να περιπλανιέσαι σαν νομάς.

   Η κυβέρνηση όμως, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, τσακίζει και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών (με τις αλλαγές στο Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, στην Ειδική Αγωγή, στη μείωση του διδατικού τους  ωραρίου, με στόχο να μειώσει τα κενά άρα και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών) και  οδηγεί  πολλούς  από σας στην ανασφάλεια και την ανεργία.
   Η πρόκλησή της βέβαια ξεπέρασε κάθε όριο με τη δήλωση του Υπ. Παιδείας ότι:
 «Δεν θα πάρουμε αναπληρωτές εις βάρος της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών»!!
    Εκτός από την εξαπάτηση και το ψέμα, τα τελευταία χρόνια, μεγαλώνει η προσπάθεια  και των κυβερνήσεων και διάφορων άλλων δυνάμεων να χωρίσουν τους αναπληρωτές σε πολλές υποομάδες (επιτυχόντες και μη του ΑΣΕΠ, τρίτεκνοι, κάτοχοι μεταπτυχιακών και μη, νέες ρυθμίσεις στην ειδική αγωγή....).
   Η προσπάθεια όμως  να λύσει ο καθένας ατομικά το πρόβλημά του, η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων, η συντεχνιακή λογική,  είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, καλλιεργείται από αυτήν, δηλητηριάζει το κίνημα.  Για το «διαίρει και βασίλευε» μεγάλες  ευθύνες  έχουν και οι Ομοσπονδίες  και κυρίως η ΟΛΜΕ, που έπαιξε παιχνίδια στην πλάτη των αναπληρωτών συμμετέχοντας στο διάλογο με το Υπουργείο για τα κριτήρια διορισμών.
Κάθε προσπάθεια διάσπασης του κλάδου και εκμετάλλευσης της αγωνίας σου θα μας βρει απέναντι.
Η λύση είναι μία:
  Ενιαία να δώσουμε τη μάχη. Όλοι μαζί.  Συμβασιούχοι και μόνιμοι. ΄Ωστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά με μόνιμο προσωπικό.
   Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι το αίτημα που μπορεί να μας ενώσει όλους.  Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι περσινές κινητοποιήσεις για την κατάργηση της κατάπτυστης τροπολογίας Φίλη, που έριχνε στο καλάθι των αχρήστων τα χρόνια προϋπηρεσίας χιλιάδων συναδέλφων, δείχνουν το δρόμο.
Η απαξίωση του συνδικαλισμού, η αποχή, η αδράνεια, δεν οδηγούν πουθενά.
  Μπορείς με τη συμμετοχή σου στο σωματείο, να αποκρούσεις την αντιλαϊκή πολιτική, να βάλεις στο περιθώριο τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να συμβάλεις κι εσύ ώστε στο προσκήνιο της πάλης να μπουν οι πραγματικές μας ανάγκες.  
                      
                  Έλα σε επαφή με το Σύλλογό σου!

 Επικοινώνησε με  mail : segseferis@gmail.com ή gseferisedu@gmail.com


 και τα τηλ.: 6983026656 (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ)     6981449899     (ΝΕΛΛΗ ΒΟΡΓΙΑ)          

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου