Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Ιουλ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016



Με μεγάλη  επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  και η φετινή εκδρομή του συλλόγου μας (4-10/7). Επισκεφτήκαμε 6 πόλεις συνολικά  5  χωρών  σε διάστημα 7 ημερών  με πρώτη  την γεμάτη νεανική ζωντάνια και  κέφι  Νίς  γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου  όπου είχαμε και την πρώτη διανυκτέρευσή μας. Στη συνέχεια το πάντα αριστοκρατικό  Βελιγράδι για 2 ώρες και κατευθυνθήκαμε στη φανταστική  Βουδαπέστη με τις εννιά υπέροχες γέφυρες, το επιβλητικό κτίριο του κοινοβουλίου, τη μεγάλη πλατεία των ηρώων και τον τεράστιο  πύργο των ψαράδων. Κοινή μας διαπίστωση  είναι ότι οι 2 ημέρες που ξεναγηθήκαμε δημιουργούν την επιθυμία στον επισκέπτη  να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο καιρό για να γνωρίσει τις αμέτρητες ομορφιές της.

Στη διάρκεια της διαμονής μας είχαμε την ευκαιρία αλλά το θεωρήσαμε και υποχρέωσή μας να επισκεφτούμε και το ελληνικό χωριό Ν. Μπελογιάννης  χτισμένο  από  Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες όπου κατέφυγαν στην Ουγγαρία μετά το τέλος του Εμφυλίου πολέμου. Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, γνωρίσαμε από τις προσωπικές μαρτυρίες των λίγων πια Ελλήνων κατοίκων την ιστορία των ίδιων και των δικών τους, μέσα από τις οποίες καταρρίπτονται πολλοί μύθοι που χρησιμοποίησε  το μετεμφυλιακό  ελληνικό κράτος για να συκοφαντήσει τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. Οι ίδιοι μας διαβεβαίωσαν  για  τη θερμή υποδοχή που δέχτηκαν από την τότε νεαρή  Λαϊκή Δημοκρατία αλλά και τη δυνατότητα πρόσβασής τους  σε όλες τις κοινωνικές παροχές  χωρίς εμπόδια και διακρίσεις λόγω της διαφορετικής του εθνικής καταγωγής. Διαπιστώσαμε ότι κρατούν πάντα στην καρδιά τους την αγάπη τους για την  Ελλάδα και την ελληνική τους ταυτότητα. Τους δωρίσαμε ιστορικά βιβλία ελληνικών εκδόσεων για τη βιβλιοθήκη του σχολείου του χωριού και αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να κρατήσουμε μεταξύ μας επαφή.


Τρίτος σταθμός της διαδρομής μας η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας με υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια,  και έντονη νυχτερινή  νεανική ζωή δίπλα στις όχθες του ποταμού Ljubljanica που διασχίζει  την πόλη. Η τελευταία επίσκεψη μας στην κοσμοπολίτικη Βενετία   με τις βόλτες μας στα στενά σοκάκια,  στα πολυάριθμα δαιδαλώδη κανάλια  με τις γόνδολες, όπου μάλιστα  σε μία  από αυτές  ένα νεαρό ζευγάρι της ταξιδιωτικής μας ομάδας αποφάσισε να ενώσει τη ζωή του με τα δεσμά του γάμου, στις αναρίθμητες γέφυρες, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και στο παλάτι των δόγηδων, μας άφησε μια ονειρεμένη ανάμνηση πριν πάρουμε την επόμενη ημέρα το δρόμο του γυρισμού.





Να είμαστε καλά και του χρόνου ευχόμαστε να ξαναπάμε  πάλι  σε νέα και ακόμα πιο  ενδιαφέροντα  μέρη……..
                                                            TO  Δ.Σ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου