Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

6 Ιουλ 2016

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2016-17. ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Το σήριαλ με τον «κόφτη» της κυβέρνησης, με τις βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζεται και στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.


Στη Δευτεροβάθμια από τις 6.977 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν φέτος 404 (ποσοστό 5,77%)! Ενώ στην Πρωτοβάθμια για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή,που ανακοινώθηκαν στις 4/7, από τις 4.056 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 356 (ποσοστό 8,78 %)! Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 149 και ικανοποιήθηκαν 90.

Είναι οι  λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Εκπαίδευση!

Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες βεβαιωμένα οργανικά κενά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι πρόκληση να μην ικανοποιείται το αυτονόητο δικαίωμα της μετάθεσης για χιλιάδες συναδέλφους, που τελικά θα μείνουν εγκλωβισμένοι για χρόνια, μακριά από τις περιοχές τους και σε πολλές περιπτώσεις μακριά και από τις οικογενειές τους.

Η κυβέρνηση, που εξαπάτησε με τις υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς, που άφησε για τη φετινή χρόνια 3.500 χιλιάδες κενά ακάλυπτά, που στέλνει με το νέο Ασφαλιστικό τους Εκπαιδευτικούς στα 67 χρόνια στην τάξη (σημ. οι ελάχιστες αιτήσεις για συνταξιοδότηση θα είναι μόνιμη πραγματικότητα για πολλά χρόνια) έρχεται σήμερα και καταργεί επί της ουσίας και τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Κατά τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού Παιδείας και οι αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή θα έχουν την τύχη των μεταθέσεων και θα είναι μηδενικές.   

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, γιατί τα θεωρεί «κόστος» που πρέπει να περικοπεί για να πλουτίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Με την πολιτική της επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τη δραματική περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και αποκαλύπτεται ότι οι φετινές απολύσεις των αναπληρωτών είναι και οριστικές απολύσεις από τη δημόσια εκπαίδευση για την πλειονότητα των αναπληρωτών, που δούλεψαν φέτος, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται εκτεταμένες μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών. 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ούτε λεπτό ανοχή.  

Μπροστά στο δίλημμα να μάθουμε να ζούμε με τη διαρκή ανασφάλεια, την ομηρία, την συνεχή αγωνία για την επιβίωση ή να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική, εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να δώσουμε την δική μας απάντηση, να σηκώσουμε κεφάλι, να ορθώσουμε το ανάστημα μας  και να δείξουμε την τεράστια δύναμή μας.

·        Ετοιμότητα και προετοιμασία για αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της.
·        Ενότητα του κλάδου στη βάση των αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας.
·        Συμμαχία και κοινή δράση με τους γονείς και το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Απαιτούμε  να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων
και να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου