Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

7 Σεπ 2015

Οι ένοχοι για τα 25.000 κενά στην εκπ/ση είναι αυτοί που ψηφίζουν μαζί τα μνημόνια και ζητούν την ψήφο του λαού για να τα εφαρμόσουν

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, αναπληρώτρια/τή
σου ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχεις μπροστά σου.  

Καλείσαι να κάνεις (ξανά;) αίτηση για αναπληρωτής για άλλη μια χρονιά, χωρίς να ξέρεις πότε και που θα σε προσλάβουν. Οι ανάγκες σου όμως για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για σταθερό, αξιοπρεπές εισόδημα δεν χωράει στα εφήμερα και με ημερομηνία λήξης προγράμματα εργασίας, των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για την πολιτική τωρινών και αυριανών  συγκυβερνήσεων που προσθέτουν νέα μνημόνια, τσακίζουν μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγουν το δρόμο για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών (αν θα γίνουν) και στις προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο Σύλλογος μας ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που δέχτηκε να γίνουν μέλη του όλοι οι συνάδελφοι ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση που είχαν υπογράψει με την υπηρεσία (αναπληρωτές, μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιοι, συμβασιούχοι ΕΣΠΑ …..) ακόμα κι όταν δεν το προέβλεπε το καταστατικό  ούτε του Συλλόγου, ούτε της ΔΟΕ.

Πρόβαλε εδώ και χρόνια το αίτημα για μονιμοποίηση και σταθερή δουλειά όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πρόταση που υιοθετήθηκε ως ομόφωνη απόφαση από την 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ, δίνοντας ένα όπλο στους συναδέλφους απέναντι σε συντεχνιακές λογικές και διασπαστικές αντιπαραθέσεις.

Υιοθέτησε τις προτάσεις της πρωτοβουλίας αναπληρωτών. Συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις στο Υπ. Παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας,για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, για το δικαίωμα στην άδεια, στο επίδομα ενοικίου και θέρμανσης, για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας και τη δωρεάν μετακίνηση από και προς τη δουλειά με τα μέσα συγκοινωνίας.

Όμως τα νέα μέτρα για την εκπ/ση που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο για την σύνταξη του 3ου μνημονίου, το οποίο ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ολοκληρώνουν ό,τι άφησαν ατέλειωτο οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις και στο χώρο της εκπ/σης.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός στις συναντήσεις με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ στις 23 και 24/7/2015 δηλώνοντας ότι ο διορισμός των αναπληρωτών θα γίνει με την εγκύκλιο Λοβέρδου, χωρίς να δεσμευτεί για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών, πότε και αν θα γίνουν ούτε για τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών.

Ταυτόχρονα με την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις περικοπές στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τη νέα διάταξη για 30άρια τμήματα και το καθεστώς της μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές    θα βρεθούν αντιμέτωποι με εκρηκτικά προβλήματα.

Και αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που πρέπει ενωμένοι να παλέψουμε και όχι ποιος πρέπει να  προηγείται ή ποιος πρέπει να ακολουθεί στους πίνακες των αναπληρωτών. Γιατί χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά το μέλλον είναι αβέβαιο για τον οποιοδήποτε όσα επιστημονικά προσόντα κι αν διαθέτει. Μια ζωή θα είναι πολιτικός όμηρος των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών.

Ο εχθρός μας δεν είναι ο διπλανός μας άνεργος, αδιόριστος, απολυμένος ή ο «μόνιμος» που θεωρείται ότι εξασφάλισε το ψωμί του.  Ίσα –ίσα είμαστε συναγωνιστές για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που με το «διαίρει και βασίλευε» εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την παιδεία που υπηρετεί τα σχέδια και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. H πολυδιάσπαση, η συγκρότηση υποομάδων ανάλογα με την επιτυχία στον ΑΣΕΠ, την προϋπηρεσία ή τα μεταπτυχιακά, διασπά την ταξική μας ενότητα, μας αφοπλίζει, αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση.   Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Εδώ και τώρα κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους, μαζικούς διορισμούς.
Εδώ και τώρα οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
                                     
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                            ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου