Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Φεβ 2014

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                                                            Αρ.Πρωτ. 88
Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης                                             Νέα Ιωνία  
Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία                                                                                                    Προς : Τα μέλη του
6972008336                                                                                                                          Συλλόγου μας. Τον τύπο.
mail : segseferis@gmail.com                                                                                             Το Δήμο Ν. Ιωνίας. Τους γονείς.        
www.gseferisedu.blogspot.gr                                           

ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ».

Στην επιμήκυνση του σχολικού έτους σκέπτεται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δήλωση του Κ. Αρβανιτόπουλου την Κυριακή 26/1, στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μελετάται η έναρξη του σχολικού έτους στις 5 Σεπτεμβρίου, η επιστροφή στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου (και όχι στις 8) και την Τετάρτη του Πάσχα αντί τη Δευτέρα του Θωμά.
Η συγκυρία που το ανακοινώνει, κάνει και τον πιο αφελή να θυμηθεί ότι πριν από μια βδομάδα η κυβέρνηση αποδέχτηκε το αίτημα των ξενοδόχων για τι «λευκές εβδομάδες» (να κλείνουν τα σχολεία μια βδομάδα το Φλεβάρη για να πηγαίνουν οι οικογένειες για … σκι). Αλλά … από το 2015.
Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός προαναγγέλει «νέα σχολικά βιβλία» με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της ύλης. Για να μη μεινει καμμιά αμφιβολία όσο αφορά στην πρόθεσή τους να μετατρέψουν τα σχολεία σε παιδοφυλακτήρια όπου οι μαθητές δε θα ασχολούνται με «γραμματικές», «προπαίδειες» και «ιστορία», αλλά με τα  ανούσια προγράμματα της κατάρτισης, της διαχείρισης πληροφοριών και της «κονόμας» (κάποιων εταιρειών).
Την ίδια ώρα, σε σεμινάριο διευθυντών στη Νέα Ιωνία (24/1/14), η σχολική σύμβουλος κα. Παπαγιάννη, ανακοίνωσε ότι  σε όσα από τα σχολεία της ευθύνης της πραγματοποιείται πρόγραμμα ( για τη σχολική βία και άλλα) σε συνεργασία με μια οργάνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας (Ίριδα), θα υπάρξει κάποια μέρα που δε θα λειτουργήσει το κάθε σχολείο για να παρουσιαστεί «εσωτερικά» το πρόγραμμα. Και μιά ακόμα μέρα με κλειστά όλα τα σχολεία της περιφέρειάς της το Μάϊο, που θα γίνει η «εξωτερική» παρουσίαση.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καλεί τους συναδέλφους στα σχολεία και τους διευθυντές, να αρνηθούν να κλείσουν το σχολείο τους γι  αυτό το σκοπό, έστω και για μια ώρα.
Γιατί δεν μπορεί να καθορίζουν το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του σχολείου άλλοι φορείς εκτός από τους εκπαιδευτικούς. Και άλλες προτεραιότητες, παρά μόνο οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, που δεν έχουν σχέση τα προγράμματά τους.
Γιατί τα διάφορα προγράμματα αυτού του είδους κι οι «παρουσιάσεις», στον παρόντα χρόνο (όσο «αθώα» κι αν φαίνονται), λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός υπέρ της αξιολόγησης.
Γιατί δεν μπορεί να ακυρώνουμε κάθε τόσο μαθήματα και να κλείνουμε το σχολείου για τέτοιου είδους «προγράμματα».
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»
καλεί όσους σχεδιάζουν το κλείσιμο των σχολείων,  γι΄ αυτές τις δύο φορές, να το ξανασκεφτούν και να μην το ανακοινώσουν ποτέ.
Καλούμε τους γονείς να ζητήσουν το ίδιο.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους συναδέλφους, να συνεχίσουν να μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά του λαού και να μην μπαίνουν σε καθοδηγούμενα κυβερνητικά και ιδιωτικά προγράμματα της υποταγής, της κατάρτισης, της κατηγοριοποίησης και της αξιολόγησης.
Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                               ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου