Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

1 Φεβ 2014

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ: "Αλεπούδες" - 21 Φλεβάρη 2014


 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

της Dawn King σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 2014 (9,15 μ.μ.)
ΘΕΑΤΡΟ «ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ»

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός Τηλ: 2105138 067. Μετρό: Στάση Μεταξουργείο.

Η Ομάδα Νάμα έχει επιλέξει για φέτος να ανεβάσει στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ένα σύγχρονο έργο της αγγλίδας συγγραφέως Dawn King με τίτλο Αλεπούδες (αγγλικός τίτλος: Foxfinder). Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το σύγχρονο αυτό βρετανικό έργο είναι μια συνταρακτική παραβολή για τις κωμικοτραγικές συνέπειες από την κοινωνική εφαρμογή οιουδήποτε είδους σωτήριας θεωρίας. Είτε επιστημονικοφανούς είτε αποκαλυπτικής. Σε μια υποθετική χώρα η επικρατούσα τάξη, προσηλωμένη φανατικά σε ένα ιδιότυπο κράμα ιδεοληψιών,επικαλείται την αλεπού ως τον εχθρό που επιβουλεύεται το κοινό καλό,προκαλώντας τον απαραίτητο φόβο. Το κοινωνικό και υπαρξιακό αυτό έργο πραγματεύεται στην ουσία την παράλογη πλευρά της ανθρώπινης σκέψης και κατ'επέκταση του κοινωνικού γίγνεσθαι.


Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου και η σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη.  Το έργο βραβεύτηκε το 2011 με το πρώτο βραβείο Papatango στο διαγωνισμό νέων συγγραφέων σε συνεργασία με το θέατρο Finborough στο οποίο πρωτοπαίχτηκε το 2011.
Σημείωμα του σκηνοθέτη: «Στις Αλεπούδες η Dawn King μας εισάγει σε ένα υποθετικό κόσμο, όπου ως θανάσιμη απειλή της κοινωνίας έχει αναγορευτεί η αλεπού. Παρά το γεγονός ότι όλες οι αλεπούδες έχουν από καιρό εξολοθρευτεί, μια γενικευμένη κρατική γραφειοκρατία εξακολουθεί να καλλιεργεί το φόβο της ακατάπαυστης ολέθριας δράσης τους που υπονομεύει την ευημερία της χώρας. Ένα σώμα φανατικών και ασκητικών αξιωματούχων του καθεστώτος, με ειδική και αυστηρή εκπαίδευση στην ανίχνευση αλεπούδων, αποστέλλεται διαρκώς για ελέγχους στις επαρχίες, κρατώντας έτσι τον πληθυσμό υπάκουο, φοβισμένο και εξαρτημένο. Η συνάφεια του συγκεκριμένου έργου με το σήμερα έγκειται στην αλληγορική απεικόνιση μιας κοινωνίας όπου παράλογες υποθέσεις και αδόκιμες θεωρίες μπορούν τελικά να εξελιχθούν σε μια εφιαλτική πραγματικότητα».
Παίζουν οι ηθοποιοί : Δημήτρης Λάλος, Ιωάννα Παππά, Χάρης Χιώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου.

          ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 10 ΕΥΡΩ…

ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 8,15 μ.μ.
ΔΗΛΩΣΤΕ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ  ΣΤΟ  6972008336

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου