Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Οκτ 2013

Ανακοίνωση για το ωράριο

 
Αριθμ. Πρωτ. 225
Ν. Ιωνία 15/10/13

Προς : Τα μέλη του Συλλόγου

             Τον τοπικό τύπο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΣΥΝΑΦΕΛΦΕ- ΙΣΣΑ, AΠΟΛΥΤΑ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ

·        Να κάνεις το προβλεπόμενο από το νόμο 2517 διδακτικό σου ωράριο και να αποχωρείς, αν δε σου έχει ανατεθεί έκτακτα άλλο έργο που προβλέπεται επακριβώς από το νόμο 1566!

·        Να μη «απασχολείς» στα κενά σου κανένα  τμήμα. Η απασχόληση μαθητών ανάγεται στο διδακτικό ωράριο.  Επιτήρηση μαθητών  προβλέπεται μόνο στο διάλειμμα και στην εφημερία μας. Όλες τις άλλες ώρες το σχολείο βρίσκεται σε διδακτικό έργο!

Τίποτα δεν έχει αλλάξει στους νόμους 1566 και 2517 που καθορίζουν με ακρίβεια το εργασιακό και διδακτικό ωράριο, το περιεχόμενο τους  και  τη διακριτότητα ματαξύ τους.  Όλα τα άλλα, που μαγειρεύονται άνωθεν για να παρακάμψουν την κείμενη νομοθεσία και διασπείρονται στα σχολεία, είναι παράνομα! Το Καθηκοντολόγιο, που φέτος κάποιοι ξέθαψαν και το επικαλούνται, είναι μια ανενεργή Υπ. Απόφαση, που κι αυτή δε μπορεί να καταργήσει το νόμο!
Μην επιτρέψεις να σε τρομοκρατούν με ανυπόστατες φήμες για είσοδο ελεγκτών της Δ.Δ στα σχολεία. Οι ελεγκτές είναι  μόνο στο κεφάλι τους, ως ένας βολικός μπαμπούλας, αλλά και να έρθουν κανείς  από μας  δεν παρανομεί-μόνο η διοίκηση, που έχει βάλει όλη την εκπαιδευτική νομοθεσία στο γύψο!

Η τροπολογία για νομοθετική καθιέρωση ηλεκτρονικού παρουσιολογίου των εκπαιδευτικών, που θα τηρείται από τον Διευθυντή του σχολείου, εντάσσεται στα ίδια σχέδια διασποράς του φόβου, ελέγχου, συκοφάντησης των εκπαιδευτικών και αποδοχής  χειρότερων εργασιακών όρων, για αυτό την καταγγέλλουμε! Ακόμα κι έτσι όμως , η μαχόμενη εκπαίδευση δεν έχει «κοπανατζήδες» να κρύψει. Ας τους αναζητήσουν στους διαδρόμους τους  και στην αυλή της εξουσίας!

Επικαλέσου λοιπόν θαρρετά τους νόμους και τις διατάξεις, το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων του συλλόγου μας και της ΔΟΕ( δύο φορές έχει σταλεί φέτος στα σχολεία. Αναζήτησέ το!)

Μην επιτρέψεις σε αυτούς, που δε βάζουν πουθενά την υπογραφή τους για τις παράνομες διαταγές τους, να σε οδηγήσουν να αποδεχτείς εθελούσια  και από το παράθυρο, μέσω αποφάσεων των συλλόγων διδασκόντων, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας. Τέτοιες αποφάσεις θέλουν να τις περιφέρουν ως πιλότο ξανά, γιατί τα αρχικά σχέδιά τους ήδη ναυαγούν στα περισσότερα σχολεία.

Κόψε το βήχα στα παπαγαλάκια του φόβου και του τρόμου, πορεύσου  με γνώμονα τη συναδελφική αλληλεγγύη. Όλες οι παραβιάσεις γίνονται για να κατασκευαστούν υπεραριθμίες, να απομακρυνθούν συνάδελφοι, να περικοπούν εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στην εκπαίδευση.

Για τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας αφιερώνουμε όχι μόνο το χρόνο μας, αλλά και την ψυχή μας. Για την υπηρεσία και τα αντιεκπαιδευτικά της σχέδια, δε χαρίζουμε ούτε λεπτό!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου