Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

13 Ιουν 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ







Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς  

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κάποιοι  «κύριοι» από τον χώρο της Ένωσης συλλόγων Γονέων Ν. Ιωνίας,  οι οποίοι μάλιστα ελέγχονται και δικαστικά για εκλογικές λαθροχειρίες, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν επιδίδονται σε μια ύπουλη  επίθεση απέναντι στον σύλλογο μας! Μέχρι τώρα δεν δίναμε σημασία στις διαδόσεις  από τον ίδιο τους τον κύκλο για τα λεγόμενά τους. Γνωρίζουμε το ποιόν τους και τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους για ό,τι διεκδικεί ο σύλλογος μας αγωνιστικά. Έχουν δώσει  άλλωστε τις εξετάσεις τους, δηλώνοντας την ανυπαρξία τους  από τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος γονιών – εκπαιδευτικών -  μαθητών και τους έχουμε ικανούς μόνο για τέτοιου είδους πρακτικές.

Στην τελευταία όμως  Γ.Σ. των αντιπροσώπων των συλλόγων γονέων οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ της Ένωσης, απαντώντας στην κριτική άλλων γονιών, έδωσαν «ρέστα». Για να δικαιολογήσουν την απουσία τους από τους αγώνες για μια παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι  στην υπηρεσία των «χορηγών» και προφανώς για να μην χάσουν τις καρέκλες τους, έφτασαν  στο σημείο να κραυγάζουν ότι: «Για να κάνει την οποιαδήποτε δράση η Ένωση πρέπει να προσκυνήσει (sic) πρώτα  τον ΣΕΦΕΡΗ»!! Μας φαίνεται  εντελώς φυσιολογικό να χρησιμοποιούν τέτοια ρήματα!  Όπως φαίνεται έχουν μάθει στη ζωή τους  να προσκυνούν και όχι να αντιστέκονται.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους και το μένος τους! Εκείνο που τους ενοχλεί είναι η συνεπής ταξική κατεύθυνση του συνδικάτου μας. Είναι ο πόλεμος που έχει κηρύξει στην αντιλαϊκή πολιτική  από ποιον και αν προέρχεται αλλά και σε όσους υπηρετούν αυτήν την πολιτική ή επενδύουν κάθε φορά σε κυβερνητικές λύσεις. Είναι η απήχηση των προτάσεών του και η μαζική συμμετοχή των μελών σε όλες τις δράσεις του. Κι αυτό δεν μπορούν  με  τίποτα να το χωνέψουν!

Αγαπητοί γονείς

Σας καλούμε σε κοινό μέτωπο και κοινή δράση, απομονώνοντας όσους,  ενώ είναι άφαντοι από τους αγώνες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του γονέα έχουν ως κύριο μέλημά τους  πώς να εμποδίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ίδιων τους των παιδιών, όταν αυτά παλεύουν ενάντια στην υποβάθμιση της μόρφωσής τους και απαιτούν τα αυτονόητα: μόνιμους εκπαιδευτικούς από την αρχή του σχολικού έτους, σύγχρονες σχολικές υποδομές, επιστημονικά βιβλία και ολιγομελή τμήματα!

Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί ενάντια στο σχολείο της υποχρηματοδότησης, των κενών και των ελλείψεων, των συμπτύξεων τμημάτων, των αποσπασματικών και εφήμερων πληροφορίων, των αντιδραστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που παίρνουν ώρες από βασικά μαθήματα και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά προετοιμάζουν τα παιδιά σας για το αυριανό ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

Σας  καλούμε να παλέψουμε για:

·        Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και της εμπλοκής διαφόρων ΜΚΟ.
·        Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος με πόρους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Να έχουν τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς διορισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων για την κάλυψη όλων των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
·        Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τους 15 μαθητές ανά τμήμα για τα νηπιαγωγεία, την Α και τη Β τάξη και 20 μαθητές στις υπόλοιπες.
·        Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν. Επανασύσταση του ΟΣΚ, χτίσιμο σχολείων με αποκλειστική ευθύνη του κράτους με σύγχρονη υλικοτεχνική, αντισεισμική υποδομή, με εξασφάλιση της υγιεινής.
·        Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών, για δωρεάν δεκατιανό και γεύμα στο σχολείο για όλους τους μαθητές, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν μετακίνηση.
·        Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για πληρωμή εκπαιδευτικών, συνοδών ΕΑΕ, λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων, εποπτικού υλικού και για μεταφορά μαθητών.
·        Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.
·        Ενιαίο, δωρέαν, 12χρονο Σχολείο υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά (και αντίστοιχο σχολείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες) με ενιαίο πρόγραμμα και δομή και διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά το μορφωτικό τους πρόγραμμα (μελέτη, εργασίες, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες με πιστοποίηση κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση).
·        Πλήρη σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, χώρους κατάλληλους για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών στα σχολεία ολοήμερης λειτουργίας .
·        Ριζική αλλαγή στα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία ώστε το σχολείο επικεντρωμένα στις αρχές και τους νόμους που διέπουν τη φύση και την κοινωνία.

    

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου