Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Νοε 2016

Κινητοποιηση Αναπληρωτων Ωρομισθιων Συμμετοχή στην απεργία

Σε μαζική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη στις 2 μ.μ.  και στην απεργία στο Δημόσιο στις 24 Νοέμβρη και τη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση. Παράλληλα, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς «μέσα από τη συμμετοχή μας να ζωντανέψουμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, να βγάλουμε στο προσκήνιο αιτήματα που να καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες, να προσπεράσουμε τις ηγεσίες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που αποτελούν τροχοπέδη στην πάλη μας».
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«24 Νοέμβρη απεργούμε. Όχι στις απολύσεις, την ανεργία και τη ζωή λάστιχο. Το καθεστώς ομηρείας που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και εντάθηκε από το 2010 και μετά που σταμάτησαν οι διορισμοί, γίνεται κάθε χρόνο όλο και χειρότερο. Φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε σχεδόν 5.000 συναδέλφους στο δρόμο απολύοντάς τους.
Αυτό που γνωρίζαμε ότι, παρά το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης τουλάχιστον,  για έξι-εφτά ή οχτώ μήνες είχαμε δουλειά, από φέτος δεν ισχύει, αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις των αναπληρωτών ήταν πολύ λιγότερες από τις προσλήψεις της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχαν προσληφθεί πέρυσι 13.866 και φέτος 11.792, ενώ στη Δευτεροβάθμια πέρυσι είχαν προσληφθεί 6.487 και φέτος 4.456.
Χιλιάδες συνάδελφοι που αλώνιζαν, τα προηγούμενα χρόνια, όλη την Ελλάδα έχουν βρεθεί στον αέρα. Ειδικά στη Δευτεροβάθμια που ο μέσος όρος ηλικίας των αναπληρωτών είναι πάνω από 40 χρονών, η βαρβαρότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού βρέθηκαν οικογένειες με μηδενικό εισόδημα. Οι απολύσεις έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι απολύσεις - διαθεσιμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών θυσιάζουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας, τη μόρφωση των μαθητών, στο βωμό της περιβόητης ανάπτυξης, του χρέους και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.
Για τους συναδέλφους που είχαν την "τύχη" να προσληφθούν φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι. Με την τεχνική μείωσης των κενών που είχε σαν αποτέλεσμα λιγότερες προσλήψεις, συνάδελφοι που είχαν καταφέρει να σταθεροποιηθούν σε μια περιοχή μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκαν στην παραμεθόριο, οικογένειες χωρίστηκαν, αλλά και αυτοί που βρίσκονται σε αστικά κέντρα αναγκάζονται να περιφέρονται σε 4 και 5 σχολεία. Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στις προσφυγικές δομές δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, ενώ στοιχειώδη δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει το προηγούμενο διάστημα, όπως η δωρεάν σίτιση στις Λέσχες Αξιωματικών καταργούνται.
Οι συνέπειες είναι τραγικές στην εκπαίδευση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Υπάρχουν κενά ακόμα και σε αστικά κέντρα, χάνονται χιλιάδες ώρες μαθημάτων. Στο βωμό της μείωσης των κενών, θυσιάστηκαν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Με τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο χάθηκαν χιλιάδες ώρες δασκάλων και ειδικοτήτων, το σχολικό πρόγραμμα έγινε κυριολεκτικά "μπάχαλο". Καταργήθηκαν ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα μαθητές να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις και άλλοι να υποχρεώνονται να αλλάξουν ειδικότητα ή να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, βασικά μαθήματα για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών υποβαθμίζονται, όπως αυτά των Φυσικών Επιστημών με την κατάργηση των υπευθύνων εργαστηρίων και τη μείωση των ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο, συνάδελφοι καλούνται να διδάξουν επιστημονικά αντικείμενα που οι ίδιοι δεν έχουν διδαχτεί ποτέ. Αυτές οι αλλαγές δεν έχουν μόνο δημοσιονομικό χαρακτήρα. Το υποβαθμισμένο σχολείο των δεξιοτήτων και της ημιμάθειας εξυπηρετεί το σχεδιασμό της κυβέρνησης, με την προηγούμενη αλλά και τη νέα πολιτική ηγεσία, όπως αυτός διαμορφώνεται και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Απαιτούμε: Καμία απόλυση συναδέλφου, κανένας συνάδελφος να μη μείνει στο δρόμο.
§  Να λειτουργήσουν παντού τα Ολοήμερα Τμήματα. Να υπάρχει υπεύθυνος δάσκαλος Ολοήμερου. Κάλυψη όλων των κενών σε συναδέλφους των ειδικοτήτων.
§  Όλες οι προσλήψεις να είναι πλήρους ωραρίου. Όχι στο καθεστώς της ωρομισθίας και της απλήρωτης εργασίας. Αναγνώριση όλων των μισθολογικών κλιμακίων (προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά, διδακτορικό).
§  Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή στην Παράλληλη Στήριξη. Να λειτουργήσουν παντού τα Τμήματα Ένταξης.
§  Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
§  Να ξεκινήσει άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία, προσλαμβάνοντας συναδέλφους ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, ώστε να μπορούν να συμπληρώσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα, για να επιβιώσουν μέχρι το καλοκαίρι και τον κατάλληλο αριθμό ενσήμων για το ταμείο ανεργίας.
§  Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (δωρεάν σίτιση, μετακίνηση, επίδομα στέγασης). Πλήρης υγειονομική κάλυψη για όλους τους συναδέλφους. Δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας ανεξαρτήτως ημερών εργασίας.

Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου