Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

13 Νοε 2016

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική  αμερικανοκίνητη  δικτατορία.
Παραμονές της μεγάλης αντιστασιακής επετείου,15 του Νοέμβρη, χωρίς αιδώ,  η συγκυβέρνηση  υποδέχεται τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια επικίνδυνη για την ειρήνη, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής,  χρονική συγκυρία.
Ως εκπαιδευτικοί  έχουμε  χρέος να διδάξουμε τους μαθητές τους την αλήθεια για τον μεγάλο, λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του '73. Για το ρόλο που έπαιξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας  για την υπεράσπιση των συμφερόντων ξένων και ντόπιων βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών.
Όλων αυτών που και σήμερα βομβαρδίζουν τη Συρία, τη Λιβύη, σκορπούν τον θάνατο, δημιουργούν καραβάνια προσγύγων και πνίγουν παιδιά στο Αιγαίο, που ετοιμάζονται για νέες επεμβάσεις εμπλέκοντας, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης, τον λαό μας στα πολεμικά παιχνίδια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών.
Να φανερώσουμε τον ρόλο  της  ναζιστικής  Χρυσής  Αυγής,  που  τα μέλη της ως θαυμαστές  των πρωτεργατών του πραξικοπήματος υποστηρίζουν  ότι  «στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν νεκροί» !  και ότι «ο λαός με τον Παπαδόπουλο περνούσε καλά».
Να καταδικάσουμε  όσους αμφισβητούν τη σκληρή, αντιδικτατορική πάλη  λαού και νεολαίας, για να τεκμηριώσουν την άποψη  της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και του «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει» ώστε να αποδεχτεί η νέα γενιά  τον συμβιβασμό και τη μοιρολατρία.
Να πούμε ξεκάθαρα στα παιδιά ότι:
Α)  Όταν ο λαός ξεπέρασε τους φόβους του και πίστεψε στη δύναμή του, οργανώθηκε και γκρέμισε  ένα καθεστώς που φάνταζε ανίκητο.
Β) Η μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική δημοκρατία δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διαρκούς υπονόμευσης των κατεκτημένων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Γ) Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις λαϊκές ανάγκες ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς.
Δ) Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια αυτών που κάποτε επέβαλαν τη χούντα  για να βγάλουν περισσότερα κέρδη  και εξακολουθούν και σήμερα, με άλλο πολιτικό σύστημα, να εκμεταλλεύονται  τον εργαζόμενο  λαό και  να τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του .
  Γι΄ αυτό και το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει και σήμερα επίκαιρο.
Οι εκπ/κοί μαζί με την  εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού μπορούμε με τη δική μας συμμαχία να δυναμώσουμε την πάλη μας για την ανάκτηση των απωλειών μας, την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών  εργασιακών, συνδικαλιστικών  και  ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, για μια παιδεία που δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς, αλλά τις σύγχρονες μορφωτικές  ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, με εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την απελευθέρωση του λαού μας και της χώρας από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ .

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπ/κων « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τους  συναδέλφους να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης και να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 15/11 ώρα 6.30μ.μ  ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία  στις 17/11 προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου