Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

7 Σεπ 2015

ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ …… ΚΙ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ

1. Τα νέα μέτρα για την εκπαίδευση που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους θεσμούς για το νέο μνημόνιο ολοκληρώνουν ό,τι άφησαν ατελείωτο οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας-ανάμεσα στα άλλα- το αντιδραστικό «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου, τον νόμο 4186/2013 του Αρβανιτόπουλου.

2. Η λαϊκή οικογένεια με το άνοιγμα των σχολείων θα βρει μπροστά της νέα ταξικά εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών της. Θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική - μαθησιακή διαδικασία.

Συγκεκριμένα: Με τον νέο εξορθολογισμό των τάξεων, των σχολείων (σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ) ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για αλλαγή στην αναλογία μαθητή-εκπαιδευτικού ανά τάξη, για νέες συγχωνεύσεις, συμπτύξεις τμημάτων, κ.α.

Συγκεκριμένα: στην περιοχή μας εμφανίζονται 6 υπεραριθμίες  στα Νηπ/γεία και 20 λειτουργικά κενά. Παρ’ όλα αυτά σε ορισμένα (3ο & 4ο Μετ/σης) ενώ υπάρχουν παιδιά και αίθουσες για να λειτουργήσουν τα τμήματα η διοίκηση αποφάσισε να μην γραφτούν τα προνήπια και οι συνάδελφοι Νηπ/γοί να βγουν υπεράριθμες. Στο 5ο και στο 15ο Ν.Ιωνίας να λειτουργήσουν 2 μεικτά 25άρια τμήματα επειδή ο χώρος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για 3ο τμήμα.

Επίσης εμφανίζονται στα Δημοτικά 17 υπεραριθμίες στη Ν.Ιωνία, 3 στη Μεταμόρφωση και 4 στο Ηράκλειο (συνολικά 24), ενώ τα λειτουργικά κενά είναι 24. Κι εδώ όμως υπάρχουν σχολεία που έχουν πληθωρικά τμήματα (27άρια) με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να αναγκαστούν να μετακινηθούν σε όμορα. Ενώ αλλού υπάρχει περιθώριο κάποιες τάξεις να χωριστούν,  αφού το σχολείο έχει χώρους, η πολιτική του υπουργείου δεν το επιτρέπει.

Με δεδομένα την αδιοριστία, τις λιγοστές προσλήψεις των αναπληρωτών και τα τεράστια κενά στις ειδικότητες (ειδικά θεατρολόγων και εικαστικών), πολύ κάτω από τις σημερινές ανάγκες,  η κατάσταση θα είναι από τραγική μέχρι ….. εφιαλτική, κυρίως για την λειτουργία των ολοήμερων, που προς το παρόν δεν πρόκειται να λειτουργήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ Καλούμε τα μέλη μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Το υπουργείο μπορεί να προχωρήσει στην αύξηση του ωραρίου ή στην ανάθεση υπερωριών ή στη λειτουργία τμημάτων με 30 μαθητές για να καλύψει τις παραπάνω ελλείψεις.

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι
ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ! ΜΗ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ  μαζί με τους γονείς τον διορισμό εκπαιδευτικών, τμήματα 15άρια στα Νηπ/γεία και στις Α & Β τάξεις, 20άρια στις υπόλοιπες τάξεις.
ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα των νηπ/γείων, κι όπου υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι  να εγγραφούν όλα τα προνήπια.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ το διδακτικό μας ωράριο.
ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΤΕ στις πιέσεις προφορικών εντολών.
ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ και ΟΟΣΑ.

3. Είναι ώρα για άμεση οργάνωση της πάλης. Κάθε σχολείο, κάθε σύλλογος εκπαιδευτικών, κάθε σύλλογος γονέων να γίνει κάστρο αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο, να εμποδιστεί η εφαρμογή κάθε μέτρου που πλήττει το δικαίωμα του λαού και των παιδιών του να μορφώνονται, να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.  

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς αγώνες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου