Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

3 Σεπ 2015

ΠΑΜΕ ΗΡΩΔΕΙΟ;

ΠΑΜΕ ΗΡΩΔΕΙΟ ;
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ
ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

Παρασκευή 11 του Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ. στο Ηρώδειο.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας (Προμηθέας), Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Marlene Kaminski, Αικατερίνη Λούρα, Ίριδα Μάρα, Δέσποινα Λαγουδάκη, Χριστίνα Μπίτου, Βιβή Μπουτάτη, Πηνελόπη Μωρούτ, Νατάσα Σαραντοπούλου
Το έργο του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο, ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.
Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ' έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο, εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο. Το έργο του Αισχύλου μιλά για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας. Ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα, ένα ρήγμα, ένα άλμα, ένα δημιουργικό ξέσπασμα της ελεύθερης βούλησης - χωρίς τακτικούς ελιγμούς, χωρίς «στρατηγικούς» περιορισμούς και γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη Ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής, γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ, χωρίς άλλον λόγο από τον εαυτό μου.
Εισιτήριο 15 ευρώ στο κάτω διάζωμα.
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 7/9 στα τηλέφωνα :
6983026656 Κώστας Κατιμερτζόγλου
6944797461 Ντιάνα Λιάκου
(Πούλμαν του Συλλόγου θα φύγει στις 7.30 μ.μ. απ΄ το γνωστό σημείο (Άγαλμα Ηλέκτρας Αποστόλου στο Ηράκλειο).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου