Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

22 Σεπ 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΑΣ



Συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νιώσαμε όλοι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια  και στο χώρο της εκπαίδευσης από τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ  και του ΟΟΣΑ.

Ζήσαμε σκηνές απείρου κάλλους…. Σχολεία σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας που δεν άνοιξαν... άλλα που υποδέχτηκαν τους μαθητές με 2 ή 3 δασκάλους... τμήματα πληθωρικά για χάρη του εξορθολογισμού των τάξεων... εκπαιδευτικούς που μετακινούνταν από σχολείο σε σχολείο ελέω λειτουργικών κενών και κινητικότητας... αδιόριστους να υποβάλουν αίτηση για αναπληρωτές μέχρι την ημέρα του αγιασμού.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, θύματα των μειωμένων δαπανών για χάρη των δανειστών των εταίρων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην περιοχή μας οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό αλλά και σε αίθουσες διδασκαλίας  φάνηκαν από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα αρκετά πληθωρικά τμήματα, ακόμα.. και κει που υπάρχουν μαθητές με διάγνωση για ειδική εκπαιδευτική φροντιδα, ακόμα...και κει που υπάρχουν αίθουσες, γονείς αναγκασμένοι να μετακινούν τα παιδια τους σε όμορα σχολεία, νήπια που κληρώνονταν ….. προνήπια που στέλνονταν σπίτι τους, αλλού ανύπαρκτοι σχολικοί χώροι  για νέα τμήματα.

Και μέσα στο γενικό χαμό  το υπουργείο να δίνει συνέντευξη τύπου, αγνοώντας επιδεικτικά, τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, ότι θα καλύψει τα μισά; κενά  αλλά και να ανακοινώνει τον προγραμματισμό της 2ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, ξεχνώντας τους χιλιάδες αδιόριστους γυμναστές και τις ελάχιστες ώρες γυμναστικής στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ

Το ΔΣ του Συλλόγου μας παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων,  σε σύσκεψη την Πέμπτη 24/9 στις 7 μ.μ. στο 9ο Δημ. Σχ. Ν.Ιωνίας (Μουταλάσκη 64 Καλογρέζα) και να συντονίσουμε τη δράση μας για παραστάσεις στη Δ/νση και στους Δήμους απαιτώντας:

·         Άμεση κάλυψη όλων των κενών
·         Χωρισμό όλων των πληθωρικών τμημάτων εκεί όπου υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες
·         Άμεση στελέχωση των τμημάτων ένταξης
·         Εύρεση χώρων για τη δημιουργία και τη λειτουργία σχολείων 


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου