Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Ιαν 2015

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Mercedes Benz στη Βρέμη της Γερμανίας

Τη Δευτέρα, 12 του Γενάρη, έφτασε στο ΠΑΜΕ η παρακάτω επιστολή από τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Mercedes Benz, στη Βρέμη της Γερμανίας. Το παραθέτουμε μεταφρασμένο:
«Σύντροφοι,
Σας είχαμε ενημερώσει για τις 4 απεργίες που κάναμε στο τέλος του 2014 στη Mercedes Benz, στη Βρέμη της Γερμανίας. Ξανά σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας.
Τώρα η διοίκηση έχει στείλει σε 746 εργάτες της βραδινής βάρδιας ένα ξεχωριστό «χριστουγεννιάτικο δώρο». Απείλησαν να τους δώσουν «προειδοποίηση», που σημαίνει απόλυση. Ξεκίνησαν ανακρίσεις και ελέγχους ώστε να βρουν πληροφοριοδότες για υποκινητές. Απείλησαν ιδίως κάποιους αριστερούς συνδικαλιστές-φυσικά χωρίς επιτυχία.
Έχουμε δεχτεί σημαντική αλληλεγγύη, αλλά δυστυχώς, είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι στη Γερμανία που κατέβηκαν σε απεργία ενάντια στην ενοικίαση εργαζομένων. για αυτό έχουμε απέναντι μας το σύνολο των καπιταλιστών. Επίσης, δυστυχώς, η ηγεσία του συνδικάτου μας, του IG Metall, δεν μας στηρίζει με κανέναν τρόπο. Αντίθετα, εναντιώνονται στον αγώνα μας.
Σύντροφοι, σας ζητάμε επειγόντως την στήριξη σας, γιατί το αποτέλεσμα του αγώνα μας θα είναι πολύ σημαντικά για το εργατικό κίνημα της Γερμανίας. Στείλτε διαμαρτυρία σας στο IG Metall, απαιτώντας να μας στηρίξουν. Επίσης στην διοίκηση της Mercedes Benz. Επίσης ενημερώστε τους εργάτες (στη χώρα σας) για το τι συμβαίνει εδώ.»

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» προσυπογράφει το ψήφισμα αλληλεγγύης των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και συνδικάτων γι αυτό το θέμα. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις που σχεδιάζει η εργοδοσία της Mercedes Benz, για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις σας που υπερασπίζονται το δικαίωμα των εργαζομένων σε δουλειά με πλήρη δικαιώματα, κόντρα στους σχεδιασμούς για χρησιμοποίηση εταιριών ενοικίασης εργαζομένων στο εργοστάσιο της Mercedes Benz της Βρέμης.
Το παράδειγμα της πολυεθνικής Mercedes Benz αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν παράδεισοι για τους εργαζόμενους στον καπιταλισμό. Στην καρδιά της «ατμομηχανής της ΕΕ» οι αγώνες των εργατών αντιμετωπίζονται με καταστολή και τρομοκρατία. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα έχουν να αντιμετωπίσουν το αντεργατικό πλαίσιο της ΕΕ που επιβάλλει τις εταιρίες ενοικίασης- σκλαβοπάζαρα εργαζομένων για χτυπήσει και να υποσκάψει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές τους Συμβάσεις. Ταυτόχρονα , κόντρα στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που τόσα χρόνια καλλιεργούσαν την λογική της «ταξικής συνεργασίας» και των «κοινωνικών διαλόγων»
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα που υπογράφουν το παρακάτω κείμενο καταγγέλλουν τις τρομοκρατικές ενέργειες της Mercedes Benz, απέναντι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου της Βρέμης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και δίνουμε την υπόσχεση να στηρίξουμε τον αγώνα σας με κάθε δυνατό τρόπο, όπως κάνατε και εσείς κάθε φορά στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδος, στη μεγαλειώδη 9μηνη απεργία των Χαλυβουργών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου