Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Ιαν 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Π. Βαϊνά. Να σταματήσει τώρα η δίωξη κατά του Π. Βαϊνά.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γ. Σεφέρης», εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους αιρετούς της Γ΄Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης,που έχουν μηνυθεί από κάποιους υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί ... βαθμολογήθηκαν με πολύ χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» ζητά την παύση κάθε διώξης, μήνυσης ή αγωγής σε βάρος των συναδέλφων.

  • Κατάργηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, του Καθηκοντολογίου, των Π.Δ. 200 και 201. 
  • Κατάργηση των Ν. 4093/2012 και ειδικότερα της υποπαραγράφου Ζ3, του 4057/13 και της εγκυκλίου  (Φ277/412/14476/Δ2 στις 19/11/2012). 
  • Να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη απαράδεκτη και επικίνδυνη εγκύκλιος, με την οποία επί της ουσίας επιβάλλεται πειθαρχική ποινή πριν την εκδίκαση και την οριστική καταδίκη του Δ.Υ. καταργώντας στην ουσία και αυτό το "τεκμήριο της αθωότητας".
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η αξιολόγηση (απ΄ όποιον κι αν ασκείται κι όποιες «καλές προθέσεις» κι αν έχει αυτός), αποτελεί καταστροφική εξέλιξη για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και για τις σχέσεις ανάμεσα στους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές. ΄Αλλη μια απόδειξη γι  αυτό έρχεται κι απ΄ το περιστατικό αυτό της Γ΄ Αθήνας. Αναδεικνύεται άλλη μια φορά η ορθότητα της θέσης μας, ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δεν έχουν κανένα λόγο να βαθμολογούν διευθυντές κατά τις κρίσεις. Δεν έχουν κανένα λόγο να κατατάσσουν τους διευθυντές σε «καλούς» και «κακούς» με οποιοδήποτε κριτήριο.

Ας σημειωθεί αυτή η γνώμη, ενόψη των επερχόμενων κρίσεων κι ας το θυμηθούν οι αιρετοί τότε που θα κληθούν να κρίνουν πάλι διευθυντές και να τους βαθμολογήσουν : Το κίνημα των εκπαιδευτικών δεν έχει λόγο να παίρνει θέση στο ποιος είναι «καλός», «ικανός» και «κατάλληλος»  για να εφαρμόσει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. στο σχολείο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου