Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

5 Δεκ 2014

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Π.Ε «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» χαιρετίζει τους Συλλόγους Διδασκόντων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία με αποφάσεις συνεδριάσεων αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στην Αξιολόγηση,  μέσα από τα «σχέδια δράσης» και την ανάρτηση αυτών στο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ».  Ήδη έχουμε μάθει ότι τέτοιες αποφασεις πήραν τα 1ο, 3ο, 5ο, 7ο Μεταμόρφωσης, το 4ο Ηρακλείου, τα 3ο, 6ο, 9ο, 11ο , 14ο, 16ο, 19ο , ΣΜΕΑ και Διαπολιτισμικό Νέας Ιωνίας. Καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των νηπιαγωγείων.

Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους  να αρνηθούν να πάρουν μέρος στο «σφαγείο» της  Αξιολόγησης – Κατηγοριοποίησης των σχολείων και εκπαιδευτικών και να κάνουν χρήση των αποφάσεων (απεργία-αποχή) του κλάδου αλλά και των ομόφωνων αποφάσεων του Συλλόγου μας.

Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συνάδελφων Προϊσταμένων Νηπιαγωγών που αρνήθηκαν και αρνούνται να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές κι απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (σεμινάρια σχολικών συμβούλων, αναρτήσεις στο παρατηρητήριο κλπ).

Καλούμε όλους τους Διευθυντές να πάρουν θέση την ίδια θέση, στο πλευρό των συναδέλφων που μαζικά δηλώνουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και όχι απέναντί τους. Αυτό πρέπει να επιτάσσει η συνείδηση τους ως εκπαιδευτικών κι ως εργαζομένων. Η «αξιολόγηση» και το «Νέο Σχολείο» έχει αποδειχθεί περίτρανα μέχρι τώρα ότι είναι εχθροί και της παιδαγωγικής και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των δικαιώμάτων των εργαζομένων.

Η αξιολόγηση δεν «περπατάει» πουθενά (Νοσοκομεία, Δήμοι, Υπουργεία, Εργαζόμενοι περιφερειών, σσχολεία κλπ). Η παράταση που δίνεται συνεχώς από τη διοίκηση αποδεικνύει ότι οι συλλογικές μας αποφάσεις  δυσκολεύουν το έργο της ενώ οι απειλές και η τρομοκράτηση των συναδέλφων φανερώνουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.

Κανένας να μη φοβηθεί και να μη σκύψει το κεφάλι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

  • Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
  • Κανείς Διευθυντής Σχολείου να μη γίνει αξιολογητής.
  • Κανένας συνάδελφος να μην κάνει αίτηση για «οικειοθελή» αξιολόγηση, να μην παραδώσει έκθεση αυτοαξιολόγησης προς το Διευθυντή ή το Σχολικό Σύμβουλο. Κανείς να μην πάρει μέρος στις διαδικασίες. Αν δοθούν έντυπα αυτοαξιολόγησης, τα καταθέτουμε στην ΕΛΜΕ.
  • Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων εργασίας, όπως προβλέπει η διαδικασία για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
  • Απαιτούμε να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό, νομοθετικό πλαίσιο που έχει σχέση με τη λεγόμενη αξιολόγηση.
  • Έξω οι αξιολογητές από τα σωματεία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου