Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

10 Σεπ 2014

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ .... ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟ.

Είναι γνωστό και δεδομένο στους κύκλους των ... λογικών ανθρώπων ότι για να λειτουργήσουν τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικοί. Αυτή την απλή αλήθεια φαίνεται να αγνοεί το υπουργείο κι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας, αφού άφησαν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς.
  • Δεν αναπλήρωσαν όσους πήραν σύνταξη (μάλιστα κάποιους τους δηλώνουν στο myschool ακόμα σαν εργαζόμενους για να κρύβουν τα κενά -  π.χ. 6ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας). 
  • Δε διόρισαν ούτε μόνιμους, ούτε αναπληρωτές, ούτε ειδικότητες.
Και τώρα – κάνοντας πάλι τη συνηθισμένη τους «μπακαλική» ή «κοπτοραπτική» αντί της παιδαγωγικής - προσπαθούν να δημιουργήσουν μια δική τους πραγματικότητα, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, παιδαγωγικής και εργασιακής νομιμότητας. 

  • Συμπτύσσουν τμήματα και τα κάνουν 27αρια χωρίς κανένα λόγο,  αδιαφορώντας για τις παιδαγωγικές αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων κι ενώ στα συγκεκριμμένα σχολεία υπάρχουν και δάσκαλοι και διαθέσιμες αίθουσες (π.χ. 7ο και 8ο Νέας Ιωνίας). 
  • Αδιαφορούν για τις ρυθμίσεις των νόμων, όπως π.χ. αυτού που λέει ότι για κάθε παιδί με διάγνωση ΚΕΔΥΥ μειώνεται ο ανώτατος αριθμός των μαθητών της τάξης κατά 3 μαθητές. 
  • Καταργούν το ολοήμερο προκειμένου να εξοινονομήσουν δασκάλους για να καλύψουν τα τεράστια κενά στην πρωινή ζώνη ( π.χ. 1ο Δ. Σ. Μεταμόρφωσης, 2ο Δ. Σ. Λυκόβρυσης, 7ο, 11ο και 15ο Ν. Ιωνίας κ.ά.) ή αφήνουν το ολοήμερο να υπολειτουργεί ( 3ο Δ.Σ. Ηρακλείου, 2ο Δ.Σ. Μεταμόρφωσης κ.ά.).
  • Προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία μέχρι τις δύο, ενώ λείπουν ακόμα δάσκαλοι και ειδικότητες και δε βγαίνει το πρόγραμμα. Οπότε προσπαθούν να βάλουν τους ήδη υπάρχοντες δασκάλους να δουλεύουν υπερωρίες αδικαιολόγητες, απλήρωτες κι υποχρεωτικές, σε βάρος του εργασιακού και διδακτικού τους ωραρίου.
  • Την ώρα που αποφασίζουν να μη λειτουργήσουνν τα ολοήμερα, έχουν στην τηλεόραση διαφήμιση για το ολοήμερο.  Ή στις 4/9 διαβεβαιώνουν τους συλλόγους ότι «θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα» και στις 5/9 λένε στους διευθυντές ότι «υποχρεωτικό είναι μόνο το πρωϊνό».
  • Όπως και το ότι η αυθαιρεσία, ο εξαναγκασμός, η απειλή κι η τρομοκράτηση, είναι συνηθισμένα όπλα τους. 

Η φράση που ακούγεται τελευτασία στη Β΄ Αθήνας : «Καμμία ανοχή σ΄ όλους όσους δεν μπορούν να εργαστούν» (Δηλαδή στους χρονίως πάσχοντες νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, με σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ συναδέλφους), παραπέμπει ευθέως στο «Mein Kampf» του Χίτλερ και δίνει το .... ιδεολογικό υπόβαθρο της πολιτικής του υπουργείου και της διεύθυνσης της Β΄ Αθήνας.


Οι γονείς κι οι εκπαιδευτικοί θέλουν ένα κανονικό σχολείο, όπως το δικαιούνται οι μαθητές. Απαιτούμε: 
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. 
  • ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου