Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

19 Ιαν 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COCA - COLA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»                        
Αρ.Πρωτ. 74
17/1/2014
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COCA - COLA
 
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, την απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθήκες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κ.λ.π.). Κι εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της, που διεξάγουν έναν ηρωικό αγώνα εδώ και 4 μήνες ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων τους.
Η αμερικανική πολυεθνική "Coca - Cola", μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης (Βόρεια Ελλάδα), προχωράει τώρα και σε συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου (Κεντρική Ελλάδα) που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση 52 εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η "Coca - Cola" απέλυσε 320 εργαζομένους και έσπρωξε τις οικογένειές τους στη φτώχεια.
Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κι ολόκληρου του κλάδου. Αλλά είναι και αγώνας ενάντια σε διεθνές μονοπώλιο – σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στο τόπο  που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Μπορεί η πολυεθνική έχει στο πλάι της, συμμάχους, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση, και εκείνους που την υποστηρίζουν.
Αλλά η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ πρέπει να νιώσει στο πετσί της ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τους απεργούς. Έχει να κάνει με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.
Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ
 
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου