Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

27 Ιαν 2014

Για τον «Έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων» μας

Θέμα : Για τον «Έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων» μας.
 
Άλλη μια «απογραφή» οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τα πτυχία τους  και τα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ τους, για να γίνει έλεγχος νομιμότητάς τους (Έγγραφο Φ.361.22/7685/Δ1 της  21/01/2014).
Οι προθέσεις τους είναι προφανείς :
Καταγραφή κι αξιοποίηση των πιστοποιητικών (τι είδους πιστοποιητικών άραγε;), εν όψει της αξιολόγησης. Κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Ένα βήμα προς την αξιολόγηση.
·     Αξίζει να θυμηθούμε ότι λίγο καιρό πριν απολυθούν οι σχολικοί φύλακες ή οι συνάδελφοι των ΟΤΑ, είχε γίνει η ίδια διαδικασία: «Καταγραφή των τυπικών προσόντων τους».
·     Αξίζει να θυμηθούμε το συνάδελφο από τα ΕΠΑΛ, που εμφανίστηκε στις τηλεοράσεις κρατώντας στο ένα χέρι το πιστοποιητικό της «Αριστείας στην Καινοτομία» και στο άλλο … το χαρτί της διαθεσιμότητας - απόλυσης.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» θέλει να επισημάνει ότι:
Ø Για να διοριστούμε καταθέσαμε το πτυχίο μας. Στους φακέλους μας στις διευθύνσεις υπάρχουν τα πτυχία μας. Άρα τα έχουν.
Ø Κι εκτός απ΄ το πτυχίο μας και  τα μεταπτυχιακά, τίποτα άλλο (π.χ. πιστοποιητικά προγραμμάτων) δεν παίζει ρόλο στην υπηρεσια μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη «βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους».Τους καλούμε να θυμηθούν τι τους έλεγε το σωματείο μέχρι και πριν από λίγο καιρό στα διάφορα «σεμινάρια» για τις «πιστοποιήσεις» και τα «Portfolios» και …
ü  Να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά των διαφόρων «προγραμμάτων» που πιθανόν να έχουν.
ü  Να μη συμβάλλουν στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ               ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ
 
Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Έλεγχος Νομιμότητας Πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου