Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

2 Αυγ 2016

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ



Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επειδή δεν χάνει ευκαιρία να στηρίζει τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έκαναν άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενάντια στους αγώνες που οργανώνουν οι εργαζόμενοι κατά των απολύσεων, των άθλιων εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης των δικαιωμάτων που επιβάλλει η εργοδοσία.

Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, διαθέτουν τις δυνάμεις καταστολής και ό,τι άλλο που μπορεί να κάμψει τους εργαζόμενους όπως τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών των εργαζομένων και του κλάδου, για να στηρίξουν τον επιχειρηματία των Λιπασμάτων Καβάλας, ενάντια στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την διασφάλιση της δουλειάς τους και των δικαιωμάτων τους.



Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγέλλει τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών του αγώνα καθώς και του προέδρου της ομοσπονδίας της χημικής βιομηχανίας όπως έγινε την Πέμπτη 28 Ιούλη.


Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα λιπάσματα.  Καταδικάζει την εργοδοσία και την κυβέρνηση για το καθεστώς γαλέρας που επιδιώκουν να επιβάλλουν.
Διαμαρτύρεται έντονα για τις109 απολύσεις  και μάλιστα με τη μέθοδο των μηνύσεων, ένα κόλπο που στηρίζεται σε νόμο του 1920 και χρησιμοποιεί ο εργοδότης για να αποφύγει την αποζημίωση.
Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για σταμάτημα των απολύσεων, επαναπρόσληψη των απολυμένων, απόσυρση των μηνύσεων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.
Καλεί τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ενάντια στα μέτρα που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τα εργασιακά.
Η εργατική τάξη με την αλληλεγγύη της μπορεί να τους εμποδίσει, να τους δυσκολέψει, να ανατρέψει αυτή τη πολιτική.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου