Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Ιουν 2016

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

ΝΤΡΟΠΗ   ΠΙΑ !
          Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
                        ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ !!!

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Η Κυβέρνηση πιστή στις εντολές κεφαλαίου-ΕΕ συνεχίζει την πολιτική τσακίσματος του λαϊκού εισοδήματος. Αυτή τη φορά, περίπου δυο χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας, οι οποίοι σε λίγες μέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση, είδαν από το εκκαθαριστικό του μήνα Απριλίου μείωση στις αποδοχές τους.
Σύμφωνα δε  με ερμηνευτική εγκύκλιο, όσοι αναπληρωτές είχαν περισσότερα από 7 χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι 31-12-2015 και βαθμό Δ0(ή και μεγαλύτερο)  με το προηγούμενο μισθολόγιο, ύστερα από τη διαδικασία της επανακατάταξης των Δ.Υ στο νέο μισθολόγιο, έπρεπε να καταταγούν στο βαθμό Ε-ΜΚ 2 κι όχι στο βαθμό Δ. Άρα, για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, τα οικονομικά επιτελεία παίρνουν υπόψη ως βασικό μισθό αυτόν του βαθμού Ε-ΜΚ 2 κι όχι αυτόν που πραγματικά έχουν (Δ0 και παραπάνω). Από αυτό, προκύπτει μείωση τουλάχιστον 83 ευρώ!!!    ΑΙΣΧΟΣ !!!
Σαν να μην έφτανε αυτό, διάφορες διευθύνσεις εκπαίδευσης ζητούν πίσω από τους αναπληρωτές ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ χρήματα, παρά το ό,τι σχετικές εγκύκλιοι  ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται!
Η ενέργεια αυτή  δείχνει:
Α) τον πραγματικό στόχο του "νέου" μισθολογίου  που  είναι η μείωση της "μισθολογικής δαπάνης", όπως χαρακτηριστικά σημείωνε  και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου.
Β) τα ψέματα και την υποκρισία της κυβέρνησης για "αυξήσεις τάχα στους μισθούς", ή για μέτρα με "κοινωνικά δίκαιο πρόσημο" κ.α.
Όσα όμως επικοινωνιακά κόλπα κι αν εφεύρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει το σκληρό, αντιλαϊκό της προσανατολισμό:
Κίνητρα, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις έως και 20 εκ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους με το νέο αναπτυξιακό νόμο, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, άγρια φοροληστεία, "κόφτες" και φτώχεια για το λαό!
Απαιτούμε  τώρα  η κυβέρνηση:
  • Να αναγνωρίσει μισθολογικά όλη την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών!
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε μείωση και αναδρομική περικοπή στους μισθούς τους!
Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση δεν έχουμε παρά να παλέψουμε μαζικά και ανυποχώρητα για:
Ανάκτηση όλων των απωλειών.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

 Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου