Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Απρ 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών 
Δίνουμε το παρών στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 π.μ.
Το Δ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. Γ.Σεφέρης εκφράζει την αλληλεγγύη του στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο όχι μόνο δεν επαναπροσλαμβάνει όλες τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών αλλά και 300 από αυτές τις απολύει.
Στις υπόλοιπες καθαρίστριες (595), ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματα τους αφού δηλώνει πως θα τις επαναπροσλάβει ως ελαστικά εργαζόμενες με 4ωρο, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση.
Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της, κορόιδεψε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. Αντί για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σε άλλες έδειξε το δρόμο της απόλυσης και σε άλλες μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα.
Φαίνεται πως όλες οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση για «Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθαριστριών και μετατροπή τους σε ΙΔΑΧ» ήταν για να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του ανάγκες. 
Τελικά το «κόκκινο γάντι των καθαριστριών» χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και το φιλεργατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ. 
Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. 
Ούτε 1 απολυμένη, όλες στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τα μέλη του στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 π.μ., να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες, να οργανώσουν την πάλη για όλους τους απολυμένους εργαζόμενους. 
Πορευόμαστε όλοι μαζί κάτω από το σύνθημαΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΣΗ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου