Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

17 Φεβ 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ «ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ

Απ΄ το Σεπτέμβριο ο Σύλλογός μας ήταν απ΄ τους πρώτους που διοργάνωσαν την καμπάνια «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης». Μια καμπάνια που διοργάνωσαν η ΠΣΟ (Πανγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία) και η FISE (Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών). Στην καμπάνια αυτή πήραν μέρος περισσότερα από 80 εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας). Αφού μαζεύτηκαν στα σχολεία κάθε λογής γραφικής ύλης που έφεραν οι μαθητές μας με χαρά εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, στη συνέχεια αυτά μεταφέρθηκαν και μαζεύτηκαν απ΄ όλη την Ελλάδα, στο εργατικό κέντρο Πειραιά. Την Δευτέρα 16 του Φλεβάρη, σε μια όμορφη και σεμνή τελετή που έγινε εκεί, παραδόθηκε όλο αυτό το υλικό στην Παλαιστινιακή αρχή.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, πρέσβης της  Παλαιστινιακής αρχής, ο εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών Μοχάμεντ Ικνέμπι,
(Στη φωτογραφία οι δυό τους μεταφέρουν την πρώτη κούτα στο πρώτο φορτηγό), ο Γ. Μαυρίκος εκ μέρους της ΠΣΟ, η Χρυσούλα Λαμπούδη εκ μέρους της FISE, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πειραιά Νίκος Ξουράφης και πολλοί εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών που στήριξαν την καμπάνια.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία της πρωτοβουλίας, η οποία επεκτείνεται και πέρα από την παροχή υλικής βοήθειας στους μαθητές της Παλαιστίνης, καθώς στέλνει στα δοκιμαζόμενα παιδιά το μήνυμα ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά και στο ισραηλινό κράτος και όσους στηρίζουν την επιθετική και βάρβαρη πολιτική του μήνυμα καταδίκης.
Σημειώθηκε ότι είναι μια πρωτοβουλία με διεθνή αντίκτυπο, που δείχνει το κύρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και ότι θα βρει συνέχεια με ανάλογες δράσεις διεθνιστική αλληλεγγύης. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από συγκρότημα που αποτελούσαν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
Στο τέλος, όλα τα υλικά (που δε χωράνε σε μια φωτογραφία) φορτώθηκαν  σε τέσσερα φορτηγά για να μεταφερθούν στη Ραμάλα της Παλαιστίνης. 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου