Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

20 Ιαν 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Οι Σύριοι πρόσφυγες πολέμου έδωσαν μια μεγάλη μάχη παραμένοντας στο Σύνταγμα για μέρες, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και το δικαίωμά τους να μπορούν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τις 15 Δεκέμβρη και μετά, όταν τους έδιωξαν βίαια τα ΜΑΤ της κυβέρνησης, αρκετοί από αυτούς, αναζητούν στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 
Οι Σύριοι πρόσφυγες (όπως και όλων των άλλων χωρών οι πρόσφυγες) είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης αλλά και της εμπλοκής των ισλαμοφασιστών που δρουν ως δήθεν εχθροί του «δυτικού πολιτισμού», αλλά ενισχύθηκαν και γιγαντώθηκαν για χρόνια από αυτούς που σήμερα δήθεν τους καταδιώκουν.
Σύριοι πρόσφυγες φιλοξενούνται για την ώρα στο κτήριο του πρώην 1ου παιδικού σταθμού Νέας Ιωνίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία κάποιων μαζικών  φορέων και αλληλέγγυων προς αυτούς αγωνιστών.
Λόγω της κατάστασης υπάρχει άμεση ανάγκη από διάφορα είδη, από αναλώσιμα μέχρι σκεύη και τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι 
· είδη καθαριότητας (σαπούνια, μωρομάντηλα, χλωρινομάντηλα, καθαριστικά γενικής χρήσης, χλωρίνη, απορρυπαντικά για πλύσιμο ρούχων, κ.λπ.), 
· είδη υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, ψαλιδάκια, μπατονέτες, σερβιέτες, κ.λπ)
· φάρμακα (παναντολ, πονσταν, ντεπον και γενικότερα παυσίπονα κ.λ.π.), 
· σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια, χαλιά, κιλίμια, καρέκλες,  κ.λπ
· τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, μέλι, κ.λπ.), γάλα, τσάι κλπ., αλλά κυρίως, σε μια πιο σταθερή βάση, φρούτα - λαχανικά, είδη με ημερομηνία λήξης
· κατσαρόλες, μπρίκια, τηγάνια, ταψιά, μαχαιροπίρουνα, κουτάλες κλπ
· παιδικά παιχνίδια (για ηλικία 6 & 8 χρονών)
Μετά τη συγκέντερωση των ειδών επικοινωνήστε με το Σύλλογο για να έρθουμε να τα πάρουμε. Επίσης, για να διαμορφωθεί ο χώρος του παιδικού σταθμού και να γίνει πιο φιλόξενος, ζητάμε και μικροέπιπλα όπως κομοδίνα, φωτιστικά, κάποια συρταριέρα, υφασμάτινες (ελαφριές) ντουλάπες.
Δυναμώνουμε την δράση και την αλληλεγγύη στις γειτονιές μας!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου