Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

15 Δεκ 2015

ΚΑΤΑΣΤΑΡΤΗΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ!
ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ!
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΟ!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

        Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας& Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής  (Τσόχα 15-17) την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη στις 2μμ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων, πιστή στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. Στο όνομα του «εξορθολογισμoύ του κόστους» στην παιδεία βρήκε τον τρόπο να πετάξει μαθητές έξω από τις δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Με το πλεονάζον προσωπικό από τα ΕΠΑΛ να δημιουργήσει εργαζόμενους λάστιχο για να μπαλώσει τα χιλιάδες κενά που έχει αφήσει στα Δημόσια ΙΕΚ, αντί να τα καλύψει με μόνιμο προσωπικό και μαζικούς διορισμούς. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
Μετακινούν τους συναδέλφους στα ΙΕΚ χωρίς καν να ρωτηθούν, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς γνωμοδότηση των οικείων ΠΥΣΔΕ, με συνέπεια την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους.
Συνάδελφοι καλούνται πιεστικά,  να δουλέψουν πρωί και απόγευμα, σε εξαντλητικά ωράρια (15.00-22.00 πενθήμερο και Σάββατο (!!!), όπως επίσης και σε διακοπές Χριστουγέννων), να δουλέψουν πολλές περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο ωράριο τους για να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες από τη μη λειτουργία των ΙΕΚ, χωρίς να διασφαλίζονται καν οι υπερωρίες τους! 

Υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων που υπηρετούν σε δυο και τρία σχολεία στην Δευτεροβάθμια με πρωινό ωράριο και τους υποχρεώνουν να πηγαίνουν καθημερινά και το απόγευμα για λίγες ώρες στα ΙΕΚ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους πιέζουν παράνομα να αναλάβουν γραμματειακή υποστήριξη.
Φυσικά και πρέπει κάθε συνάδελφος να συμπληρώνει το ωράριό του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε να διαλύονται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων!

Σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ που έδωσε την συγκατάθεση της, το προηγούμενο διάστημα, για τη διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ με τη σχετική διάταξη του ν.4327/15, γεγονός που αναφέρθηκε στη συνάντηση του Υπουργού με την Ομοσπονδία.

Οι πρακτικές αυτές δεν  μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους!
Κανένας συνάδελφος, κανένας κλάδος δεν είναι στο απυρόβλητο. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προηγούμενη θητεία της αρνήθηκε  να καταργήσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο που αφορούσε την κινητικότητα, τον «εξαναγκασμό» ενός εργαζόμενου να μεταφερθεί σε κατώτερη από τα προσόντα του θέση, ακόμα και σε άλλη σχέση εργασίας. Η κυβέρνηση στα σχεδία της μιλούσε για «εθελουσία κινητικότητα» για να γλυκάνει το χάπι. Δεν μας λέει τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν εθελοντές, πώς θα βγαίνει το πλεονάζον προσωπικό, αν θα πρέπει να μετακομίζει σε άλλη πόλη, σε άλλη κατηγορία, με άλλες σχέσεις εργασία. Και μάλιστα με το «ηλεκτρονικό μητρώο» όλων των υπαλλήλων να δίνεται η δυνατότητα και στο Δημόσιο να λειτουργεί όπως ο καπιταλιστής: να μετακινεί δηλαδή όποιον θέλει, όπου θέλει…
Θέλουν να ξεχάσουμε εμείς και τα παιδιά μας τι σημαίνει μόνιμη και σταθερή εργασία, ωράριο, ανθρώπινη ζωή. 

Οι αναπληρωτές συνάδελφοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό. Ήδη στους Δήμους, αλλά και στα σχολεία ως ειδικό προσωπικό στέλνονται δεκάδες χιλιάδες πενταμηνίτες, με τον κατώτατο μισθό και χωρίς άλλα δικαιώματα (άδειες, επιδόματα, Βαθμούς).

 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΑ!

Να σταματήσουμε τώρα αυτό το αίσχος!   Να μην τους αφήσουμε να κουρελιάσουν το ωράριο μας, να μας κάνουν κλωτσοσκούφι με την κινητικότητα. Δεν θα τους αφήσουμε να φτιάχνουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.
Σήμερα ο συνάδελφος στα ΕΠΑΛ,   αύριο ο επόμενος στο Γενικό Λύκειο ή στην 
Α/βάθμια εκπ/ση . Άμεση αλληλεγγύη και δράση για κάθε καταγγελία συναδέλφου για την επίθεση στα δικαιώματα του!
Καλούμε όλους τους συν/φους να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση.

Απαιτούμε:

·         Να μη συγχωνευτεί ή να κλείσει κανένα τμήμα ΕΠΑΛ!
·      Να μη μετακινηθούν υποχρεωτικά συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς τη θέληση τους.
·         Καμία καταστρατήγηση του ωραρίου. Όχι στο πρωί - απόγευμα, όχι στη δουλειά Σαββατοκύριακα και αργίες! Καμιά αναπλήρωση για άδειες, απεργία.
·         Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών να γίνει έτσι, ώστε να μη βάζει επιπλέον εμπόδια στους σπουδαστές, στις σπουδές, την εργασία τους, τη ζωή τους και εξαντλητικά ωράρια για εκπαιδευτικούς και σπουδαστές.
·         Να διασφαλιστεί η διδακτική προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών που
μετακινούνται στα ΙΕΚ.
·         Οι θέσεις εκπαιδευτικών να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό με
διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Να καλυφθούν όλα τα κενά στα ΙΕΚ με διορισμούς μόνιμου προσωπικού!

Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου