Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

30 Μαΐ 2015

Άλλη μια φορά περί "Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής Νηπίων"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη «μεγαλεπήβολη ιδέα» του Διευθυντή Π.Ε. Β΄ Αθήνας, για την αυθαίρετη επιβολή συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής των νηπίων και  προεγγραφής προνηπίων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας. 
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που έστειλε στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων στις 27/5/2015, οι εγγραφές νηπίων και οι προεγγραφές προνηπίων για το σχολικό έτος 2015-2016 θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά  από τις προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων προς τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας.

Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουμε αντίρρηση στις δυνατότητες και τις διευκολύνσεις της τεχνολογίας. Αλλά δε ξεχνάμε ότι πέρυσι τον Ιούνιο 2014, στην πρώτη απόπειρα εφαρμογής της ηλεκτρονικής εγγραφής-προεγγραφής, αρκετά νηπιαγωγεία έδωσαν μάχη για να κρατήσουν όλα τα τμήματά τους. Σε άλλα καταργήθηκαν τμήματα (1ο Νηπ.Μετ/σης) με αποτέλεσμα τα προνήπια να πάνε στο σπίτι τους ή να βρεθούν «περιπλανώμενα» όλη τη σχολική χρονιά σε άλλα νηπιαγωγεία. Αλλά και αρκετές συναδέλφισσες έκαναν κανονικά τις εγγραφές νηπίων και προνηπίων  (με τον παραδοσιακό τρόπο) χωρίς να έχουν καμία επίπτωση και διεκδικώντας θέση για όλα τα παιδιά στο σχολείο τους. Κι ακόμα ότι πολλές συναδέλφισσες πήραν όπως πάντα τα προνήπια, παρά και ενάντια στις «εντολές» της διεύθυνσης.

Ο επιπλέον φόρτος εργασίας που επιφέρει η απόφαση αυτή για τις συναδέλφισσες Νηπιαγωγούς και τα τεχνικά προβλήματα που δημιουργεί σε κάθε νηπιαγωγείο, είναι το λιγότερο.
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης» καλεί τη Διεύθυνση να αποσύρει τη συγκεκριμένη «παράκλησή της» γιατί:

1. Στοχεύει στο πάστωμα των νηπίων μέσα σε τάξεις με 25 και περισσότερα παιδιά. Σε ασφυκτική εξάντληση των δυνατοτήτων κάθε νηπιαγωγείου. Σε κλείσιμο τμημάτων και νηπιαγωγείων.
2. Στόχος της Διοίκησης είναι η επέκταση και επιβολή του καθεστώτος της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πάντων (δες myschool) με απώτερο σκοπό τη δημιουργία πληθωρικών τμημάτων και την κατάργηση θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.
3. Θα έχει σαν αποτέλεσμα τις υποχρεωτικές μετακινήσεις νηπίων και νηπιαγωγών, παρόλο που το κάθε νηπιαγωγείο έχει συγκεκριμένα όρια μέσα από τα οποία υποχρεούται να εγγράφει νήπια & προνήπια.
4.  Θα έχει σαν αποτέλεσμα  να αντιμετωπιστούν τα προνήπια για άλλη μια φορά ως ένας αριθμός και να μείνουν οριστικά εκτός, για ακόμα μια χρονιά.

Καλούμε τις συναδέλφισσες Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων,

  • Να μην εφαρμόσουν την «παράκληση» αυτή της Διεύθυνσης   
  • Να ενημερώσουν τους γονείς για τις συνέπειες της εφαρμογής της.
  • Να γράψουν όλα τα προνήπια στα νηπιαγωγεία τους παραλαμβάνοντας τα δικαιολογητικά τους.
  • Ο Σύλλογος παρέχει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη να μην εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη απαίτηση της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.
            Καλούμε τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση και να αντιδράσουν.
Καλούμε όλους τους γονείς να αντιδράσουν στην άθλια αυτή μεθόδευση που πλήττει πρώτα απ΄ όλους,  αυτούς και τα παιδιά τους.

Διεκδικούμε:

- Να γραφτούν όλα τα νήπια και τα προνήπια στο νηπιαγωγείο της περιοχής τους.
- Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια.
- Με 15 παιδιά σε κάθε τμήμα Νηπιαγωγείου.
- Δημιουργία νέων νηπιαγωγείων στους Δήμους της περιοχής για να χωρέσουν τα εκατοντάδες προνήπια  που μένουν κάθε χρόνο εκτός νηπιαγωγείου.
- Αναβαθμισμένη και ποιοτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
- Με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα.
- Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
- Τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη) στα νηπιαγωγεία.
- Κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.

Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου