Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

14 Ιουν 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», καταδικάζει τη βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Το Δ.Σ.  εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα καθαριστριών των εφοριών, του υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και κάθε εργαζόμενου ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
  1. Η απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση του υπουργείου που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, σημαίνει ότι οι γυναίκες αυτές και τα παιδιά τους θα μείνουν χωρίς μεροκάματο  έως την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτεμβρίου. Άλλη μία δικαστική απόφαση  που αποδεικνύει ότι οι κυβερνήσεις βρίσκουν τρόπους να ξεπερνούν δικαστικές αποφάσεις, όταν δεν τους είναι αρεστές. Άλλη μια δικαστική απόφση που γκρεμίζει τις όποιες αυταπάτες για «λύσεις μέσω δικηγόρων». Που υπενθυμίζει το βασικό : αφού στην αστική δημοκρατία νομοθετεί η κυρίαρχη τάξη και όχι ο λαός, οι νόμοι δεν θα δικαιώσουν ποτέ τους εργαζομένους.
  2. Αντάμα με τις δικαστικές αποφάσεις η κρατική βία με τα ματ, τα κλομπς και τα άλλα σχετικά που θα σπάσουν και κεφάλια για να συνετίσουν, να προειδοποιήσουν ότι το ταξικό κράτος είναι εδώ για να επιβάλλει την «κοινωνική συνοχή» και την αντιλαϊκή ευρωπαϊκή τους πολιτική.
  3. Στόχος και βασική επιδίωξη είναι να εκχωρήσουν  τις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, Υγείας και Πρόνοιας στο μεγάλο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό θέλουν να κάνουν και με την καθαριότητα των σχολείων και κάθε δημόσιου κτηρίου και των Δήμων γενικότερα, για να συνεχίσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να  αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Κερδοφορία, που θα είναι στην πλάτη των εργαζομένων, που θα αμείβονται με μισθούς εξαθλίωσης σε καθεστώς πείνας και τρομοκρατίας στις πολυεθνικές εταιρίες καθαριότητας και όλα αυτά σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, που θα καλούνται κάθε φορά να πληρώνουν για τις παραπάνω υπηρεσίες.
  4. Σήμερα που το σχολικό έτος τελειώνει,  παραμένει αβέβαιη η συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα τον επόμενο Σεπτέμβρη. Το ίδιο βάλλονται και οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου (μόνιμοι), καθώς είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας τώρα και την λεγόμενη αξιολόγηση για την απόλυση 11.000 εργαζόμενων στο ευρύτερο δημόσιο, ενώ από το Σεπτέμβρη σχεδιάζουν να εντάξουν και άλλους 3.000 υπαλλήλους των δήμων σε διαθεσιμότητα.
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν και να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Ενότητα και αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου