Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

11 Απρ 2014

Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων !

Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων !

Στο πλαίσιο της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε. που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες σχολεία της Δημόσιας εκπαίδευσης συγχωνεύθηκαν, καταργήθηκαν ή υποβιβάστηκαν με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για τη δημόσια εκπαίδευση τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η ίδια διαδικασία των συγχωνεύεσεων είναι πάλι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με δικές τους εξαγγελίες και δηλώσεις : 

  • Στόχος τους : τα «μικρά» σχολεία και τα συστεγαζόμενα.
  • Άλλωστε πρόσφατη είναι η έκθεση των αφεντικών τους του ΟΟΣΑ που διέταζε καθαρά : «Οι δράσεις αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν … κατάργηση, συνένωση ή συγχώνευση μικρών και αναποτελεσματικών   μονάδων» (σελίδα 10), «…κυρίως το μεγέθος της τάξης …. είναι σαφώς χαμηλότερο του μέσου όρου του ΟΟΣΑ» (σελίδα 19), «Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός μικρών σχολείων, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική ποικιλομορφία υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει η Ελλάδα,    προκειμένου να επιτύχει  σημαντική  οικονομική αποδοτικότητα από τις συνενώσεις σχολείων» (σελίδα 53) (Ολόκληρη η έκθεση του ΟΟΣΑ ΕΔΩ)
  • Τι γενικές αυτές διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ, αναλαμβάνει να τις κάνει πολύ συγκεριμμένες ο κρατικός προϋπολογισμός 2014 που αναφέρει : «Ειδικότερα, να πεδίο πολιτικής ενδεικτικές πρωτοβουλίες για την περίοδο 2013-14 είναι: Η υλοποίηση 1.676 συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων» (σελίδα 55)(Ολόκληρη η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού ΕΔΩ)
  • Άλλωστε είναι ομολογημένος τους στόχος,  αφού είναι συχνές οι αναφορές Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Διεύθυνσης σ΄ όλη τη χώρα, γι΄ αυτό το σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής. Π.χ. ο αναπληρωτής διευθυντής διεύθυνσης της Β΄ Αθήνας, είπε στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου του : «Προετοιμαστείτε για συγχωνεύσεις. Φέτος είναι η σειρά του Ηρακλείου».
Επιδιώκουν τη συγχώνευση των συστεγαζόμενων Δημοτικών Σχολείων της Αττικής και την απελευθέρωση θέσεων εκπαιδευτικών για να μπουν με τη σειρά τους στη λαιμητόμο της «διαθεσιμότητας – απόλυσης».
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν και αρκετά συστεγαζόμενα σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, αλλά και άλλα σχολεία που χαρακτηρίζονται επανειλημένα από πλευράς διοίκησης σαν «μικρά».
 Έχοντας ήδη βιώσει τις αρνητικές συνέπειες της συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων της Νέας Ιωνίας στο παρελθόν,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Γ. Σεφέρης» εκφράζει ομόφωνα την κατηγορηματική του αντίθεση στην οποιαδήποτε πρόταση -  απόφαση της Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας ή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και του Υπουργείου, με την οποία θα δρομολογούνται συγχωνεύσεις συστεγαζόμενων σχολείων και υποβιβασμοί σχολικών μονάδων.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τις Ενώσεις Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων, σε αγωνιστική συστράτευση και συμπόρευση, ώστε να αποτρέψουμε τη συγχώνευση  συστεγαζόμενων (και όχι μόνο) Δημοτικών Σχολείων της Αττικής που θα επιχειρηθεί να γίνει από τη διοίκηση. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου