Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


31 Μαρ 2017

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο σύλλογός μας συμμετείχε την Τετάρτη 29/3/2017  στις κινητοποιήσεις που έγιναν στη Βουλή (13.00) και στο υπ.Εργασίας (14.00) μαζί με άλλους συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ.
Στο χώρο έξω από τη Βουλή  πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση αναπληρωτών με τα σωματεία τους, καθώς και φοιτητών με κύρια αιτήματα:
-      Να αποσυρθεί η τροπολογία και
-      Να γίνουν μαζικοί κα μόνιμοι διορισμοί τώρα
·        Η αντιπροσωπεία σωματείων και συλλόγων που συναντήθηκε  με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση το μόνο που κατάφεραν να αποσπάσουν ήταν… η αναρμοδιότητά του.. και η υπόσχεση μεταφοράς των αιτημάτων στον υπουργό Παιδείας.
·        Η άλλη αντιπροσωπεία αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων που συναντήθηκε στο υπουργείο  Εργασίας με το γ.γραμματέα κ. Νεφελούδη με κύριο αίτημα την εξίσωση αδειών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών έλαβαν επίσης ……την αναρμοδιότητά του και την παραπομπή στο υπ.Παιδείας .


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η κυβέρνηση με τα νέα ''μαθηματικά ''  με τα οποία ''περίσσεψαν'' φέτος χιλιάδες ώρες εκπαιδευτικών, οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές, ενώ οι ελάχιστες  προσλήψεις παράλληλων στηρίξεων ανάγκασαν πολλούς συναδέλφους να μοιράζονται σε 3 και 4 παιδιά ψηφίζει  τώρα τροπολογία που παγιώνει, για χιλιάδες  εκπαιδευτικούς, την αδιοριστία και επιβεβαιώνει την εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την ειδική αγωγή.
Το σχολείο, η χρηματοδότηση, τα εργασιακά δικαιώματα υποτάσσονται στους στόχους αυτής της πολιτικής που από κοινού έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στο 3ο Μνημόνιο .Υποτάσσονται  στη λογική των απαιτήσεων της ΕΕ, των «θεσμών» και του ΣΕΒ προκειμένου να καταργηθούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και οι εκπαιδευτικοί να είναι  φθηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι.  Όλες οι  αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις  του ''κόφτη''  στην εκπαίδευση σημαίνουν  λιγότερους εκπαιδευτικούς και χειρότερη παρεχόμενη μόρφωση στους μαθητές.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η αντιπαράθεση των εκπαιδευτικών για το ποιος θα δουλέψει με «λιγότερα δικαιώματα.  Ας μην τους κάνουμε τη χάρη!


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά,
 για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών και μορφωτικών αναγκών.

Ø Καλούμε τους αναπληρωτές συναδέλφους  να συμμετέχουμε την Παρασκευή 31/3, στις 18:00 στα γραφεία της ΔΟΕ στη σύσκεψη που καλεί η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής και τις τελευταίες εξελίξεις.    
  Ø Συμμετέχουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εβδομάδας δράση για τους Μόνιμους διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη
  Ø Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ü ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.
ü ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
ü ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ü Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.
ü Πλήρη ασφαλιστικά  και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
ü Επίδομα ανεργίας για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές για όλη την περίοδο της ανεργίας.
ü Πλήρη ασφαλιστικά  και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.




ü Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας και ανατροφής με καθεστώς ίδιο με των μονίμων.
ü Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
ü Δωρεάν σίτιση, μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επίδομα στέγασης σε όσους συναδέλφους εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
ü  Επίδομα θέρμανσης.




ΤΟ ΔΣ

29 Μαρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/3/2017 στον Ιωνικό Σύνδεσμο  η εκδήλωση-συζήτηση του συλλόγου μας  για την Ειδική Αγωγή, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, εργαζομένων  και εκπροσώπων φορέων.

Οι συμμετέχοντες μέσα από τις τοποθετήσεις , αφού αναφερθήκαμε διεξοδικά στα θέματα της Ειδικής Αγωγής καταλήξαμε ότι όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια πρέπει να αποσυρθούν.


Συντονίζουμε την κοινή μας πορεία και δράση για να απαιτήσουμε ριζικές αλλαγές για την ειδική εκπαίδευση με στόχο την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


28 Μαρ 2017

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ      
6.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,                                                           
Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση στον εργαζόμενο λαό. Καλλιεργούν ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης και θα προχωρήσουν:
§  Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου.
§  Σε νέες μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στον υποκατώτερο μισθό, και τους  μόνιμους "κόφτες".
§  Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
§  Σε  νέες  ιδιωτικοποιήσεις.
§  Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.
§  Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Αυτά τα μέτρα που συζητούν, παρά τις δήθεν μεταξύ τους διαφωνίες, περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και έχουν τη στήριξη και της Ένωσης Κεντρώων.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από "τα μέτρα και τα αντίμετρα"!
Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους,τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά. Δυναμώνουμε  την κοινωνική συμμαχία μας!
 Έχουμε την πείρα.

Συναντηθήκαμε στους κοινούς αγώνες  ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Συναντηθήκαμε με πάνω από 530 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία για την επαναφορά των ΣΣΕ, την κάλυψη των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι στις 7 Απρίλη, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup,
στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια

ΟΧΙ στη νέα Τροπολογία του Υπ. Παιδείας για Αναπληρωτές και Ειδική Αγωγή ΤΕΤΑΡΤΗ 29/3 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 13.00 ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 14.00



ü  Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 28 Μάρτη  στη 1 μ.μ. στο υπ. Παιδείας με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας

     ü  Όλοι στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  την Τετάρτη 29 Μάρτη στις 13.00 στη Βουλή και στις 14.00 στο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα την εξίσωση αδειών μονίμων και αναπληρωτών

  ü  Συμμετέχουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εβδομάδας δράση για τους Μόνιμους διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη

 ü  Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).

Tο Υπουργείο Παιδείας στην εισηγητική έκθεση  τροπολογίας που κατέθεσε  σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών, ξεκαθαρίζει ότι:

... «Οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το χρονικό διάστημα2017-18 και 2018-19 τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.».

Με την ίδια τροπολογία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κωδικοποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία και για την Ειδική Αγωγή από το 2008 έως το 2016, επιβεβαιώνοντας την εφαρμογή όλων εκείνων των άρθρων που έχουν επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην εκπαίδευση των παιδιών ΑμΕΑ και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών Ειδική Αγωγής, του ΕΕΠ και ΕΒΠ (αναπλήρωση, ωρομισθία, άδειες, μόρια κ.ά.). Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας να διαμορφώνει κατά το δοκούν τις «ανάγκες» στην ΕΑΕ, τα κριτήρια προσλήψεων και τις ίδιες τις προσλήψεις!
 Η τροπολογία αυτή είναι πρόκληση!
Δεν πρέπει να δεχτούμε να γίνει μόνιμο το καθεστώς της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας. Να μη δεχτούμε τη συνεχή υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.  Οι δημοσιοοικονομικοί περιορισμοί που επικαλείται η κυβέρνηση αφορούν τα λαϊκά δικαιώματα, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια και τις Κοινωνικές Παροχές, τον μόνιμο «κόφτη» σε ό,τι είναι «κόστος» για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους. 
Την ίδια στιγμή που δίνονται νέα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, για τον στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το σχολείο, η χρηματοδότηση, τα εργασιακά δικαιώματα υποτάσσονται στους στόχους αυτής της πολιτικής που από κοινού έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στο 3ο Μνημόνιο τον Αύγουστο το 2015. Η προαναγγελία των μηδενικών διορισμών είχε γίνει από τότε.
ΤΩΡΑ να δυναμώσει ο ΑΓΩΝΑΣ απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα «φωτιά». Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλεία, για κάλυψη των σύγχρονων λαΪκών και μορφωτικών αναγκών, θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας, δε θα μας χαριστεί!!

Απαιτούμε:
 ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέσα από τη δομή που έχει ανάγκη το καθένα.
ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ τώρα για την κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.
  
  ü  Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 28 Μάρτη  στη 1 μ.μ. στο υπ. Παιδείας με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας

     ü  Όλοι στη συγκέντρωση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ  την Τετάρτη 29 Μάρτη στις 13.00 στη Βουλή και στις 14.00 στο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα την εξίσωση αδειών μονίμων και αναπληρωτών

  ü  Συμμετέχουμε με πολύμορφες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της εβδομάδας δράση για τους Μόνιμους διορισμούς από τις 3-7 Απρίλη

 ü  Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, μέρα συνεδρίασης του Eurogroup (στην Αττική 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια).

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ


Εδώ και χρόνια  το  Διαπολιτισμικό  Σχολείο  Νέας  Ιωνίας   στεγάζεται  σε  ένα νοικιασμένο κτήριο στην  Αλσούπολη, το οποίο δεν πληρούσε ποτέ τις προϋποθέσεις  που απαιτούνται  για τη στέγαση και τη λειτουργία  μιας σχολικής μονάδας. Κοινή  απαίτηση  εκπαιδευτικών και γονέων  ήταν η εύρεση άλλου κτηρίου και η  μετεγκατάστασή του  πριν λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο.

Παρά το ότι έγκαιρα επισημάναμε το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα και τις επιπτώσεις που έχει στους μαθητές, φτάσαμε  στον  Ιούνιο  του 2017, όπου λήγει η μίσθωση του κτηρίου χωρίς από τους αρμόδιους φορείς να έχει δοθεί λύση.

Από τον νέο  έλεγχο  που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του ΟΣΚ, το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο για σχολική χρήση, ενώ κτήριο καινούριο δεν έχει  βρεθεί και  μαθητές και εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν  να πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο.  Σε κάθε  περίπτωση η ευθύνη βαρύνει διαχρονικά, το Υπουργείο Παιδείας,  Δημοτικές Αρχές και Β΄Δνση  Π.Ε.  που στην ουσία αδιαφορούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει  στο απροχώρητο. 
     
ΑΡΚΕΤΑ!  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΒΡΕΘΕΙ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ  ΚΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ  ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ !

Καλούμε τη Δ/νση, το δήμο Ν. Ιωνίας, αλλά και τις δημοτικές αρχές των όμορων  δήμων, σε  συνεννόηση μεταξύ τους  και σε συνεννόηση  με τους  φορείς των εκπαιδευτικών  και των γονέων να διασφαλίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα  των παιδιών και των εργασιακά  δικαιώματα των εκπαιδευτικών,  να σκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα, να συζητηθεί άμεσα το θέμα στα δημοτικά συμβούλια, στην πρώτη τους  από σήμερα συνεδρίαση,  με τη δέσμευση ότι  μέχρι το τέλος Απριλίου 2017  θα έχουν  βρει  στην περιοχή τους  είτε νέο κτήριο, είτε χώρους που
προορίζονται   για  σχολική χρήση και δεν χρησιμοποιούνται   γι αυτό το σκοπό.


Το  Δ.Σ.  θα   προχωρήσει  σε  ανοικτή  εκδήλωση – συζήτηση  με εκπαιδευτικούς,  γονείς και φορείς της περιοχής  μας  για  το στεγαστικό  πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν και το Διαπολιτιστικό αλλά και αρκετά  από τα σχολεία της περιοχής μας  για να διεκδικήσουν συντονισμένα τα αυτονόητα για τη μόρφωση των  παιδιών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ»


Συνάδελφοι
Το περιεχόμενο του παραπάνω προγράμματος που ξεκινάει από φέτος στα σχολεία, και σε πρώτη φάση στα Λύκεια, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο έχει κύριο στόχο: « την προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής - κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές - μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (...) και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αλήθεια, για ποιο δημοκρατικό γίγνεσθαι και για ποιες αξίες της ΕΕ μιλάει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Για την Ε.Ε. των 27 εκατομμυρίων ανέργων;
Για την Ε.Ε., που μαζί με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία αφήνουν χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να στηρίξουν τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων;
Για την Ε.Ε. των πολέμων, της προσφυγιάς, της φτώχειας, της οικολογικής καταστροφής, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας; Για την Ε.Ε που έχει αιματοκυλήσει τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, της Συρίας, κ.α.;
 Για την Ε.Ε που προτείνει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι: « θα πρέπει να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες διαλόγου για ευρωπαϊκά θέματα, όπως: 9η Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης», για να σβηστεί από τις συνειδήσεις ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ή «να ασχοληθούν με το θέμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα», αποκρύπτοντας την πραγματική αιτία διαχωρισμού των ανθρώπων, δηλαδή την ταξική διαίρεση της κοινωνίας .
Το νέο πρόγραμμα εξωραϊσμού της Ε.Ε.   αποτελεί πρόκληση για τους δασκάλους, τους μαθητές και τις οικογένειές του που όλοι μαζί βιώνουν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών κατευθύνσεών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Να μη δεχτούν να γίνουν  «παπαγαλάκια» της ΕΕ. Έχουμε υποχρέωση να διδάξουμε την αλήθεια, να πούμε στους μαθητές μας τα πράγματα με το όνομα τους για τα «έργα και τις ημέρες» της Ε.Ε..

Να μιλήσουμε για το χαρακτήρα της και την αντιδραστική πολιτική της. 

23 Μαρ 2017

73 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

Το «Μπλόκο της Καλογρέζας» είναι η πρώτη μεγάλη επιχείρηση των Γερμανών ναζιστών και των ντόπιων φασιστών συνεργατών τους γιατί η Καλογρέζα κι η Νέα Ιωνία κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν   από τις πιο μαχητικές εστίες  της Εθνικής Αντίστασης .

 Η εργατούπολη των κλωστοϋφαντουργών και των ανθρακωρύχων, για τη  μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της  στις οργανώσεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (Ε.Α.Μ.), του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (Ε.Λ.Α.Σ) και της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (Ε.Π.Ο.Ν.), αλλά και στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της κατοχής , μπαίνει στο στόχαστρο των καταχτητών μέσω  της προδοτικής κυβέρνησης του δοσίλογου πρωθυπουργού Ιωάννου Ράλλη και του υπουργού  Εσωτερικών και Ασφάλειας Αναστάσιου Ταβουλάρη φανατικόύ  ναζιστή και όργανο της απόλυτης εμπιστοσύνης του διοικητή των Ες-Ες αντιστράτηγου Βάλτερ Σιμάνα και του συνταγματάρχη Βάλτερ Μπλούμε διοικητή της Μυστικής Αστυνομίας και της Υπηρεσία Ασφαλείας.

Η Eιδική Ασφάλεια με τους πληροφοριοδότες που διαθέτει συντάσσει καταλόγους  με ονόματα πρωτοπόρων εργατών και όλων όσων έχουν καταδοθεί ως κομμουνιστές και μέλη του ΕΑΜ και ετοιμάζει εκκαθαρίσεις. Στις 15 Μαρτίου 1944 ο επικεφαλής της Αλέξανδρος Λάμπου κινητοποιεί το σύνολο των ανδρών της Ειδικής Ασφάλειας  με επικεφαλής τον ίδιο,  των Ταγμάτων Ασφαλείας  με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Νικόλαο Πλυτζανόπουλο και ομάδων της Χωροφυλακής υπό τον αρχηγό της, υποστράτηγο Γκίνο και  ζώνουν τη Νέα Ιωνία και την Καλογρέζα.
Εισβάλουν σε σπίτια, τρομοκρατούν γυναίκες και παιδιά, συλλαμβάνουν τους άνδρες και τους οδηγούν, με βρισιές,  κτυπήματα και υπό την απειλή των όπλων, στην πλατεία της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής,  εκτελώντας στη συνέχεια 22 άνδρες στο ρέμα του Ποδονίφτη.
Η επίθεση των Γερμανών, των δοσίλογων και ταγματασφαλιτών οργανώθηκε ως μια συντονισμένη, αιματηρή απάντηση ναζιστών και εργοδοσίας όχι μόνο απέναντι στον  αγώνα  κατά των κατακτητών αλλά και απέναντι στις κινητοποιήσεις των εργατών των ανθρακορυχείων για να τσακίσει τη λαϊκή αντίσταση.

Σήμερα 73 χρόνια από το μπλόκο της Καλογρέζας τιμάμε τον αγώνα των εργατών και του λαού της Καλογρέζας συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα και πείσμα τον δρόμο της τιμής που διάλεξαν οι 22 ήρωες Ιωνιώτες κομμουνιστές μέσα από τις γραμμές του ένδοξου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ηρωικής ΕΠΟΝ.

Παλεύουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που είναι και η μήτρα που γεννά και θρέφει το φασισμό  και τους φασίστες τους νέους πολιτικούς απόγονους του Χίτλερ, όπως τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας και άλλων φασιστικών οργανώσεων στην Ευρώπη.

Ξεσκεπάζουμε τον ρόλο της ΕΕ και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που παρουσιάζουν το φασισμό ως κάτι ξένο από τον καπιταλισμό, αποσιωπώντας ότι την εξουσία στον Χίτλερ στη Γερμανία, την παρέδωσαν οι ιδιοκτήτες γνωστών εταιρειών και τραπεζών πιστεύοντας ότι θα διεξάγει καλύτερα τον πόλεμο για το ξαναμοίρασμα των αγορών καταφέρνοντας να συντρίψει τη Σοβιετική Ένωση.
Καταδικάζουμε όσους, πλαστογραφώντας την ιστορία, εξισώνουν  το θύτη με τα θύματα, προσβάλλοντας  τη μνήμη των 20 εκατομμυρίων νεκρών του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, αλλά και τα εκατομμύρια θύματα του φασισμού στη χώρα μας και σ΄όλο τον κόσμο.
Καταγγέλουμε την πολιτική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με πρόσχημα το προσφυγικό εμπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΝΑΤΟ - Ε.Ε  με τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, εγκλωβίζοντας παράλληλα στην πατρίδα μας χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των νατοϊκών επεμβάσεων για τα συμφέροντα  αμερικανικών και ευρωπαϊκών πολυεθνικών.

Το Δ.Σ του Συλλόγου  μας καλεί τους συναδέλφους να τιμήσουν τους νεκρούς αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης συμμετέχοντας στην εκδήλωση τιμής που διοργανώνει το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Ν.Ιωνίας την Κυριακή 26 Μαρτίου 2016 στο χώρο του μνημείου των εκτελεσμένων στις 11.00 π.μ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο 8ο Νηπ/γείο Ηρακλείου με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η προγραμματισμένη, από το Δ.Σ. του συλλόγου μας, σύσκεψη Νηπιαγωγών.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα  από τη λειτουργία του Εναίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (ΕΤΟΝ) , μετά την πρώτη εφαρμογή του κατά τη σχολική χρονιά 2016-17 καθώς αυτή οδεύει προς το τέλος της.
Αρκετές από τις συναδέλφισσες που παρευρέθηκαν, από τα Νηπ/γεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας,  κατέθεσαν  τους προβληματισμούς τους και τις εκτιμήσεις τους για τη λειτουργία των σχολικών τους μονάδων στις  νέες εκπαιδευτικές και εργασιακές συνθήκες.

Κοινή διαπίστωση όλων ανεξαιρέτως είναι ότι το νέο νηπιαγωγείο δεν «περπατάει». Ούτε στη θεωρία ούτε στην πράξη, με άμεσες επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα νηπίων-προνηπίων.

Τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά μέσα στις τάξεις μας, με το αυξημένο ωράριο, τα πολυπληθή τμήματα, τις διαγνώσεις από το ΚΕΔΔΥ που καθυστερούν για τους μαθητές μας, που έχουν ανάγκη από ειδική εκπαιδευτική στήριξη, τις «άφαντες» δομές της ειδικής αγωγής, τους ακατάλληλους σχολικούς χώρους  και τη συνεχή υποχρηματοδότηση,  έρχονται να προστεθούν στη μείωση των μισθών μας, στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού ρόλου της νηπιαγωγού, ιδιαίτερα της απογευματινής βάρδιας και  στη συντριβή της κοινωνικής μας ασφάλισης.

Απόφαση όλων μας είναι ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα έτσι ώστε κανένα από τα τμήματά μας να μην συμπτυχθεί, και καμία οργανική θέση να μην χαθεί. Εγγράφουμε όλα τα παιδιά, προνήπια-νήπια χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογό μας . Απαντάμε δυναμικά  στο υπουργείο, τη Διεύθυνση και τους σχολικούς συμβούλους ότι ομόθυμη απαίτηση μας είναι η κατάργηση του ΕΤΟΝ και όλων των αντιεκπαιδευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων.

Διεκδικούμε τμήματα 15μελή, με πλήρη στελέχωση της ειδικής αγωγής (τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη) με μαζικούς διορισμούς  μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και καθιέρωση της δίχρονης Δημόσιας και Δωρεάν Προσχολικής Αγωγής.

Προετοιμάζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα αγωνιστικές δράσεις,  κινητοποιήσεις, παραστάσεις με στόχο την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και των σύγχρονων λαϊκών αναγκών των νηπιαγωγών, των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΔΣ