Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


22 Δεκ 2016

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ



              ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 
        ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟ 2017

ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Με  αφορμή τη δημοσίευση στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», την Πέμπτη 15/12/2016 ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ  για τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και του ΟΑΕΔ σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας.   Με βάση τις νέες ρυθμίσεις που δρομολογούνται , ύστερα από εισήγηση της διοίκησης του ΟΑΕΔ  προς το υπουργείο Εργασίας (εγκρίθηκε με μοναδική αρνητική ψήφο από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ) προκειμένου ο ΟΑΕΔ να συνεχίσει να  έχει «ομαλή χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ», θεσπίζονται  κυρώσεις  για όσους ανέργους παίρνουν αυτό  το πενιχρό επίδομα  των 360 ευρώ   όπως: τη «διακοπή της επιδότησης ανεργίας»,  ή  «την αναστολή της επιδότησης»,  ή «τη διαγραφή από το Μητρώο Ανέργων και τη στέρηση δικαιώματος επανεγγραφής σε αυτό  για ένα χρονικό διάστημα », σε περίπτωση που δεν αποδεχτούν  να παρακολουθήσουν  κάποιο πρόγραμμα «συμβουλευτικής υπηρεσίας» ή την   απασχόληση με οποιουσδήποτε όρους, ακόμα και μια σύμβαση του ενός μήνα. 

 Ανάλογες ποινές προβλέπονται  και για τους ανέργους  που δεν παίρνουν καθόλου το συγκεκριμένο επίδομα όπως: απώλεια της ιδιότητας του ανέργου και τη μη δυνατότητα  επανεγγραφής  του στο  Μητρώο Ανέργων, επίσης για κάποιο  διάστημα.  

 Στην ουσία ο επιδοτούμενος άνεργος τίθεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του ΟΑΕΔ και των διαφόρων επιχειρήσεων ή άλλων προγραμμάτων στα οποία θα είναι αναγκασμένος  να συμμετέχει  για  να μην χάσει το επίδομα αλλά και την κάρτα ανεργίας.  

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα είναι σοβαρό και αφορά και τους χιλιάδες  συναδέλφους αναπληρωτές  που αρκετούς μήνες το χρόνο, όσοι απ΄ αυτούς πληρούν τα κριτήρια, μπαίνουν στις λίστες  της  ανεργίας  και πρέπει να σημάνει συναγερμός ειδικά μετά τις τελευταίες δηλώσεις του νέου υπουργού ότι δεν πρόκειται να γίνουν καθόλου διορισμοί.

 Δεν είναι  λοιπόν καθόλου απίθανο οι συνάδελφοι αναπληρωτές που δικαιούνται επίδομα, για την περίοδο της ανεργίας τους, να αναγκαστούν να εργαστούν σε διάφορες δομές ή προγράμματα για να μπορούν να παίρνουν το επίδομα. Το ζήτημα είναι σοβαρό και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους . 

Το  Δ.Σ θεωρεί καθήκον του:

α) να ενημερώσει όλους τους συν/φους και ιδιαίτερα τους αναπληρωτές,

β) να καταγγείλει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για την απαράδεκτη εισήγησή της προς το υπουργείο Εργασίας ,

γ) να καλέσει τα μέλη του Συλλόγου σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και  

δ) τους συναδέλφους  αναπληρωτές  σε σύσκεψη  την  Τρίτη 17 του Γενάρη  και  ώρα  6.30 μ.μ  στην  πρώτη  συνεδρίαση  του  Δ.Σ  για το 2017 στα γραφεία του Συλλόγου  στο 9ο Δημ, Σχ. Ν.Ιωνίας.
              

Επισυνάπτουμε   αυτούσιο το  συγκεκριμένο  άρθρο:

Με «ποινολόγιο» - πρόκληση απειλούν και εκβιάζουν τους ανέργους

Θεσπίζουν κυρώσεις για όσους παίρνουν το γλίσχρο επίδομα, σε περίπτωση που δεν αποδεχτούν απασχόληση με οποιουσδήποτε όρους. Ανάλογες ποινές προβλέπονται για τους μη επιδοτούμενους.
Με την προκλητική απειλή της αφαίρεσης ακόμα και αυτού του γλίσχρου επιδόματος ανεργίας των 360 ευρώ το μήνα για τους επιδοτούμενους ανέργους και τη στέρηση της «κάρτας ανέργου» για τους μη επιδοτούμενους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στη διαμόρφωση μέτρων ασφυκτικού ελέγχου και κυρώσεων σε βάρος των ανέργων, σε περίπτωση που δεν τηρούν τις «υποχρεώσεις» τους απέναντι στον Οργανισμό.
Το θέμα εισήχθη για γνωμοδότηση προς το υπουργείο Εργασίας (το οποίο θα συντάξει τη σχετική απόφαση), στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ και εγκρίθηκε με μοναδική αρνητική ψήφο από τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, η σχετική διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί άμεσα, μέχρι το τέλος του χρόνου, βάση σχετικού κανονισμού της ΕΕ, προκειμένου ο ΟΑΕΔ να συνεχίσει να έχει «ομαλή χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ» (!) Προς δόξαν, δηλαδή, των «καλών ευρωπαϊκών πρακτικών» που διαφημίζει η κυβέρνηση.
«Ποινολόγιο» - πρόκληση
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, ανάλογα με το είδος της «παράβασης» ορίζονται οι «κυρώσεις» για τους επιδοτούμενους ανέργους, με βασική τη «διακοπή της επιδότησης ανεργίας», την «αναστολή της επιδότησης», τη «διαγραφή από το Μητρώο Ανέργων» και τη «στέρηση δικαιώματος επανεγγραφής σε αυτό» για ένα χρονικό διάστημα το οποίο εξαρτάται από τη «σοβαρότητα» του παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε ο άνεργος.
Αντίστοιχα, για τους μη επιδοτούμενους ανέργους η «ποινή τους» συνίσταται στην απώλεια της ιδιότητας του ανέργου και τη μη δυνατότητα επανεγγραφής στο Μητρώο Ανέργων, επίσης για κάποιο διάστημα.
Στον αισχρό «δεκάλογο υποχρεώσεων» που η παραβίασή τους επισείει ποινές, ξεχωρίζει η «αποδοχή κάθε πρότασης της αρμόδιας Υπηρεσίας του Οργανισμού, η οποία αφορά σε θέση εργασίας (...), σε επαγγελματική κατάρτιση, σε συμβουλευτική υπηρεσία ή σε άλλη συμφωνημένη δράση στο πλαίσιο του Ατομικού Σχεδίου Δράσης...». Δηλαδή, αν ο επιδοτούμενος άνεργος δεν αποδεχτεί να παρακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα «συμβουλευτικής υπηρεσίας», αυτό θα επιφέρει και τις αντίστοιχες ποινές!
Όσον αφορά την αποδοχή «σε θέσεις εργασίας» και τι πραγματικά μπορεί να είναι αυτές, όπως προέκυψε από τη γραπτή εισήγηση και τη συζήτηση που έγινε στο ΔΣ του ΟΑΕΔ, ακόμα και μια σύμβαση ενός μήνα ο άνεργος είναι υποχρεωμένος να τη δεχτεί, διαφορετικά θα επιβάλλεται διακοπή του επιδόματος ανεργίας!
Όπως προκύπτει από την εισήγηση, ο άνεργος δικαιούται να απορρίψει τη θέση απασχόλησης που του προτείνει ο Οργανισμός (πλήρους, μερικής ή εκ περιτροπής), μόνο όταν συντρέχουν συγκεκριμένοι οικονομικοί ή άλλοι λόγοι (ύψος μισθού, απόσταση από τον τόπο κατοικίας) και σε συνάρτηση με το διάστημα που είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Δηλαδή, όσο περισσότερους μήνες επιδοτείται, τόσο χειροτερεύουν οι όροι (μισθολογικοί και άλλοι) με τους οποίους υποχρεούται να αποδεχτεί μια οποιαδήποτε θέση απασχόλησης.
Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η πίεση στον άνεργο να ρίξει ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητά του και να αποδεχτεί άθλιους μισθούς και συνθήκες δουλειάς, στο όνομα του να μη χάσει το πενιχρό επίδομα ανεργίας (αν το παίρνει...) και τις άλλες γλίσχρες παροχές που δίνει ακόμα ο Οργανισμός.
Φακέλωμα και κάτι παραπάνω
Στις υποχρεώσεις του ανέργου περιλαμβάνεται επίσης το καθήκον για «Συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία για συμμετοχή σε δράσεις που υλοποιούν δημόσιοι φορείς ή συνεργαζόμενοι με το Δημόσιο κοινωνικοί και ιδιωτικοί φορείς, οι οποίες αποσκοπούν στην απόκτηση δεξιοτήτων και προσόντων και στην ενίσχυση της πιθανότητας ανάληψης μιας θέσης εργασίας». Δηλαδή, ο άνεργος όχι μόνο δεν μπορεί να απορρίψει κάποια θέση εργασίας, αλλά ούτε και τα διάφορα προγράμματα κατάρτισης που του προσφέρονται με τη σέσουλα!
Επιπλέον, απειλείται επί ποινή αν δεν προβαίνει σε «ενεργή αναζήτηση εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια της εγγεγραμμένης ανεργίας, με την υποχρέωση διατήρησης των σχετικών αποδεικτικών και προσκόμισης αυτών εντός 15 ημερών, εφόσον ζητηθούν». Που σημαίνει ότι ο άνεργος πρέπει να τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ και να περιπλανιέται ακόμα και άσκοπα στην αναζήτηση εργασίας, για να αποδεικνύει στον ΟΑΕΔ με στοιχεία την «Οδύσσειά του»!
Μάλιστα, ως «ενεργή αναζήτηση» θεωρείται ακόμα και η «επαφή με ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας ή εταιρεία προσωρινής απασχόλησης κ.λπ.». Δηλαδή, η κυβέρνηση όχι μόνο νομιμοποιεί τα δουλεμπορικά, τις εταιρείες «ενοικίασης εργαζομένων», αλλά σπρώχνει τους ανέργους προς αυτά και μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο ότι πράγματι αναζητούν εργασία.
Τέλος, ως «απαιτούμενα δικαιολογητικά ενεργού αναζήτησης εργασίας κατά τη διάρκεια της εγγεγραμμένης ανεργίας», τα οποία ο άνεργος είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει στον ΟΑΕΔ, θεωρούνται: «Αποδεικτικά αιτήσεων για εργασία, αλληλογραφίας με εργοδότες, συμμετοχής σε διαγωνισμούς, συνεντεύξεων με εργοδότες, επικοινωνίας ή συνεργασίας με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς απασχόλησης, δημοσίευσης αγγελιών αναζήτησης εργασίας ή ανταπόκρισης σε αγγελίες, καθώς και κάθε είδους έγγραφο από το οποίο αποδεικνύονται προσπάθειες ενεργού αναζήτησης εξαρτημένης ή μη εργασίας»!
Πρόκειται, δηλαδή, για κανονικό φακέλωμα και κάτι παραπάνω: Ο άνεργος μετατρέπεται σε «ένοχο», που πρέπει να αναδείξει ανά πάσα στιγμή στον ΟΑΕΔ ότι πράγματι αναζητεί εργασία και να προσκομίσει τα σχετικά πειστήρια. Διαφορετικά οι κυρώσεις περιμένουν στη γωνία.
Σύγχρονο «δουλεμπορικό»
Αυτονόητα, όλοι οι παραπάνω εκβιασμοί κυβέρνησης και ΟΑΕΔ θα έχουν επίδραση και στους σημερινούς εργαζόμενους, καθώς από τη δεξαμενή των ανέργων οι εργοδότες θα αντλούν φτηνότερο και πιο ευέλικτο εργατικό δυναμικό, μεγαλώνοντας την πίεση για παραπέρα συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις τους.
Από αυτή την άποψη, γίνεται φανερό ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποτελούν προσαρμογή του ΟΑΕΔ στις νέες συνθήκες της προσδοκώμενης από το κεφάλαιο ανάκαμψης, όπου ενισχύονται τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας του Οργανισμού ως ένα σύγχρονο «δουλεμπορικό».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 15/12/2016



ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ



Η κυβέρνηση   στο  αίτημα  του  συλλόγου  μας , όπως και  άλλων φορέων  εκπαιδευτικών –γονέων –μαθητών  οι  εκπρόσωποι  των παραπάνω  φορέων  οι οποίοι συμμετέχουν  ως  μέλη  σχολικών επιτροπών  των δήμων  να εξαιρεθούν   από  την υποχρέωση   να  υποβάλλουν  δηλώσεις  «πόθεν έσχες», εφόσον  οι ίδιοι δεν  διαχειρίζονται χρήματα,  απάντησε με  την  εκκωφαντική  σιωπή  της...

Το  Δ.Σ  μπροστά στον  κίνδυνο  οι συνάδελφοι  εκπρόσωποι  του συλλόγου  μας  να  υποστούν  νομικές  και οικονομικές  κυρώσεις  αν  δεν καταθέσουν  τη σχετική  δήλωση  αλλά και  μπροστά  στην  οικονομική  επιβάρυνση  που  απαιτεί  η συμπλήρωση  του σχετικού εντύπου  από  ιδιώτη  λογιστή ( για την αποφυγή   τυχόν λαθών  που  μπορεί  να   θεωρηθούν  ακόμη και  ως  προσπάθεια  απόκρυψης  στοιχείων) ,  καλεί  τους  δήμους της περιοχής  μας  να  αναλάβουν,  μέσω  των  υπηρεσιών   τους,   τη συμπλήρωση  και  την κατάθεση   της  δήλωσης  «πόθεν  έσχες»  των συναδέλφων  μας  δωρεάν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ)


ΤΟ ΔΣ ΣΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ  20/ 12/ 2016 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

   1.   ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ  ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ ΚΕΔΕ  (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ)  ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΤΟ  ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ  ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ  ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ.
       2.   ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ   ΑΝΕΡΓΙΑΣ .
       3.   ΝΑ  ΚΑΛΕΣΕΙ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΛΟΓΟΥΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΚΑΙ  ΝΗΠ/ΓΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/12/2017 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
       4.   ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12) ΣΤΟ  ΓΕΝΙΚΟ  ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΗΝ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΤΩΝ  ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ  ΧΡΟΝΩΝ.
       5.   ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ  ΤΗΝ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΤΟΥ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΔΩΡΕΑΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.
      6.   ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ   ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΤΟΥ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
      7.   ΝΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΩΣ  ΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ     ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

21 Δεκ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικά με την παράσταση στο Γ.Λ.Κ.

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ  ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΙΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ  ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016


Συν/φισσες – συν/φοι
    Με πρωτοβουλία  των ΣΕΠΕ  « Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ», « Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», « Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ»  και της ΕΛΜΕ Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/12/016 στις 2.00 μ.μ παράσταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Αντιπροσωπεία των Δ.Σ. των παραπάνω φορέων συναντήθηκε με διοικητικό στέλεχος του Γ.Λ.Κ. προβάλλοντας   το αίτημα: το ΓΛΚ να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα έτσι, ώστε να πρωτοκολληθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν κατατέθει με οποιονδήποτε τρόπο (ατομικά, συλλογικά, ταχυδρομικά) μέχρι 30/12/2016  για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων υπηρεσίας των συναδέλφων, ώστε να κατοχυρωθεί ότι οι εισφορές τους  θα  υπολογιστούν με τον παλιό τρόπο εξαγοράς, αφού  ο αντεργατικός -αντιασφαλιστικός νόμος του Κατρούγκαλου τις τριπλασιάζει σταδιακά από 1-1-2017.

Ζητήθηκε επίσης  για όσους συναδέλφους δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν μαζί με τις αιτήσεις τους και κάποια από τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τους λείπουν,  να διευκολυνθούν να τα καταθέσουν αργότερα.

   Ο εκπρόσωπος του Γ.Λ.Κ.  διαβεβαίωσε ότι, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό,  καταβάλλονται   όλες οι απαραίτητες ενέργειες  ώστε  όλες οι  αιτήσεις που θα κατατεθούν  και  με τον οποιονδήποτε τρόπο, εμπρόθεσμα  ως τις 30/12/2016  θα πρωτοκολληθούν. και θα γίνουν και δεχτές αιτήσεις χωρίς πλήρη δικαιολογητικά τα οποία θα κατατεθούν αργότερα.

Η παρέμβαση των σωματείων έφερε αποτέλεσμα, που δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης πάλης.



ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!


Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ την απαράδεκτη απόφαση – πρόταση του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου (Θεσσαλονίκη 1-3 του Δεκέμβρη) της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων της Ελλάδας), προς την κυβέρνηση που αφορά και στα Νηπιαγωγεία.

Με πρόταση της πλειοψηφίας (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ), αλλά και με την ανοχή και την συναίνεση των εκλεγμένων δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνεται:  «Μεταφορά συγκροτημένων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών θα υπάγονται διοικητικά στο Δήμο, αλλά θα διατηρούν όλα τα δικαιώματα των υπαλλήλων του αντίστοιχου φορέα… Ενδεικτικά, τέτοιες κρατικές δομές, που προτείνουμε να μεταφερθούν διοικητικά στην πρωτοβάθμια τοπική διοίκηση, είναι οι ακόλουθες: Κοινωνικά ιδρύματα, τα νηπιαγωγεία, τα γραφεία ΟΑΕΔ και οι υπηρεσίες του ΟΣΚ…».

Αυτή η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ  για την Προσχολική Αγωγή,  θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση του παιδαγωγικού της ρόλου, την εμπορευματοποίησή της, στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων Νηπιαγωγών. Ενδεικτικό παράδειγμα μεταφοράς συγκροτημένων δομών στην τοπική διοίκηση κατά το παρελθόν είναι αυτό των  παιδικών σταθμών που λειτουργούν κατά 80%  με κάθε είδους εργασιακή σχέση, οι γονείς πληρώνουν μεγάλα ποσά κάθε μήνα και το περιεχόμενο λειτουργίας τους έχει υποβαθμιστεί συνολικά.
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογες προσπάθειες επιχειρήθηκαν κατά το παρελθόν και έπεσαν στο κενό,  όπως:  πριν 21 χρόνια από τη  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας οι οποίες συνάντησαν τη μαζική αντίδραση του λαϊκού κινήματος και την οριστική απόφαση του  ΣΤΕ  το 1999, η οποία  απέκλεισε τη μεταφορά  αρμοδιοτήτων  που  είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κρατους, όπως η Παιδεία, προς τους ΟΤΑ.

 Η απόφαση της ΚΕΔΕ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, υπάρχει πολιτική ομοφωνία  όλων των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο   Μνημόνιο  για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και για «το αποκεντρωμένο και αυτονομημένο εκπαιδευτικό σύστημα», 

 Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς, να μην επιτρέψουμε τη μεταφορά των Νηπιαγωγείων στην ευθύνη της Τ.Δ., την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της προσχολικής αγωγής την ανταποδοτική λειτουργία της ανάλογα με την τσέπη της κάθε οικογένειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  Εδώ και τώρα τη θεσμοθέτηση Διετούς υποχρεωτικής φοίτησης για όλα τα παιδιά σε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο, το οποίο θα λειτουργεί με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Παιδείας.
Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών καθώς και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που είναι αναγκαίες για την ολόπλευρη στήριξη όλων των νηπίων και προνηπίων.


Το Δ.Σ. καλεί τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς σε  σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου  την Τρίτη 17 του Γενάρη στις 6.30μ.μ. στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ.  για το 2017 με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και την παρέμβαση στα Δημοτικά Συμβούλια.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Σχετικά με τις αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων μέσα στο 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΓΛΚ και στο Υπουργείο Οικονομικών ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/2016 στις 2:00 μ.μ

Συν/φισσες – συν/φοι
Μετά τον αντεργατικό - αντιασφαλιστικό νόμο του Κατρούγκαλου, που τριπλασιάζει από 1-1-2017 τις εισφορές για την εξαγορά των πλασματικών χρόνων, προέκυψαν  χιλιάδες επείγουσες αιτήσεις.  Η αγωνία  χιλιάδων συναδέλφων για το αν θα τους αναγνωριστεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η εμπρόθεσμη αίτηση αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων ως 31/12/2016 είναι  βάσιμη και πραγματική .
Το Δ.Σ. θεωρεί ότι είναι απαραίτητο και αναγκαίο να εξασφαλιστεί υπηρεσιακά ότι όλοι οι συνάδελφοι που επιθυμούν να αναγνωρίσουν τα πλασματικά τους χρόνια μέσα στο 2016, να μπορέσουν να το κάνουν χωρίς να υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια από τη διοίκηση σε όλα τα επίπεδα (Διεύθυνση  Εκπαίδευσης, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κ.τ.λ.).
Eπειδή ακριβώς το ζήτημα αυτό είναι αρκετά σοβαρό και αφορά και αρκετούς συναδέλφους του συλλόγου μας, το  Δ.Σ  προτείνει:

Α) Για όσους  συναδέλφους θέλουν να κάνουν αίτηση αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, η όλη διαδικασία να διεκπεραιωθεί από τη Β΄ Δ/νση  Π.Ε όπως ήδη γίνεται σε πολλές Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα.

Β) Το ΓΛΚ να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να πρωτοκολληθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι εντός του 2016 ώστε να κατοχυρωθούν όλα όσα δικαιούνται αλλά και να υπολογιστούν με τον παλιό τρόπο εξαγοράς.

Για τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. αποφασίζει να πάρει μέρος στην  παράσταση διαμαρτυρίας στο ΓΛΚ και στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με άλλα Δ.Σ.,  ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ  της Αττικής που έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις  την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/2016 στις 2:00 μ.μ., απαιτώντας ότι όλοι οι συνάδελφοι που θα καταθέσουν αιτήσεις μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια θα εξασφαλίσουν το δικαίωμα της αναγνώρισης με ό,τι προβλέπει ο νόμος ως τις 31/12/2016.

18 Δεκ 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  Δ.Σ  ΤΡΙΤΗ  20/ 12/ 2016

9Ο  Δ.ΣΧ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ  ΩΡΑ 6.30 Μ.Μ
                                              
   ΘΕΜΑΤΑ

1.   Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ  ΝΗΠ/ΓΕΙΩΝ  ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ
2.   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ  ΓΙΑ  ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
3.   ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
4.   ΕΓΚΡΙΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
5.     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14 Δεκ 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ


 Συν/φισσες – συν/φοι

 Με πρόσκληση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς τις «δημόσιες σχολικές μονάδες της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια), οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην πιλοτική εφαρμογή της Περιγραφικής Αξιολόγησης μαθητών καθώς και στο σχετικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί κατά τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18».

Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Παιδείας ζητά τη συμφωνία των εκπαιδευτικών σε ένα ακόμα σύστημα αξιολόγησης αλλά και διδασκαλίας προσαρμοσμένης με βάση αυτό το σύστημα, στα πλαίσια βέβαια του λεγόμενου «νέου – ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου» της αγοράς, της υποχρηματοδότησης και των χορηγών , των δεξιοτήτων, των αντιεπιστημονικών βιβλίων, των μηδενικών διορισμών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των κενών και των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή,  της διαφοροποιημένης γνώσης και της ταξικής κατηγοριοποίησης, των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ και της ΕΕ....

Η νέα χρυσόσκονη του Υπουργείου Παιδείας, με την αποπροσανατολιστική προώθηση της συζήτησης από τα πραγματικά προβλήματα στη λογική της «καλής» περιγραφικής και «κακής» αριθμητικής αξιολόγησης, δεν μπορεί να κρύψει το μορφωτικό περιεχόμενο και την κατεύθυνση της εκπαίδευσης που κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλες  επιχειρήσεις έχουν χαράξει για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό τη στιγμή που υποβαθμίζονται συνολικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Οι μαθητές μας έχουν ανάγκη από ζωή και μόρφωση με δικαιώματα, δασκάλους και καθηγητές, υποδομές και χρηματοδότηση των σχολείων, δομές ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, τμήματα ένταξης, τάξεις υποδοχής κ.α. όλα αυτά  τα οποία τσακίζονται από την κυβερνητική πολιτική.

Εξάλλου ποιος δεν κατανοεί ότι η αξιολόγηση είτε  περιγραφική είτε  αριθμητική, μέσα σε αυτό το πλέγμα  αρνητικών παραγόντων που προσδιορίζουν τη σχολική επίδοση, από μόνη της  δεν οφελεί  τα παιδιά, αντίθετα, μπορεί ν’ αξιοποιηθεί ανάλογα με τους στόχους της εκάστοτε κυβερνητικής  πολιτικής και δεν μπορεί να ξεκοπεί από την όλη εκπαιδευτική διαδικασία.  Ίσα – ίσα  που θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση,  τη στιγμή που  από την ίδια την εγκύκλιο του ΙΕΠ μπαίνουν ως βασικοί στόχοι αυτής της διαδικασίας, αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις που αφορούν την  «υποστήριξη διαφοροποίησης της διδασκαλίας», «την αποτίμηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων» κ.α. αντίστοιχα κριτήρια  που  αποτελούν στοιχεία και της περιβόητης «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων:

Να μη συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών.

 Η συμμετοχή σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική.

Δεν αποδεχόμαστε καμία προειλημμένη απόφαση και καμία «πίεση» από πλευράς Διευθυντών.


13 Δεκ 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε από τη Β΄Δ/νση η έγκριση των φετινών προγραμμάτων που έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία της περιοχής ευθύνης της. Κατανοούμε την αγωνία αρκετών συν/φων, που προσπαθούν να καλύψουν το ωραρίο τους, ειδικά αυτών των ειδικοτήτων ή και το φόβο τους απέναντι στην αξιολόγηση, με συνέπεια στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης να αναλαμβάνουν διάφορα προγράμματα, που τις περισσότερες φορές προτείνονται από το υπουργείο, δηλώνονται και καταγράφονται στο αντίστοιχο τμήμα της κάθε Δ/νσης ως καινοτόμες δράσεις εκπαιδευτικών ή σχολικών μονάδων ( γιατί άραγε; ) 
Πίσω από αρκετά προγράμματα διακρίνεται  η προσπάθεια διαφόρων ΜΚΟ και των ιδιωτικών φορέων που εκπροσωπούν, εκτός από το να αποκτήσουν νέους πελάτες, να παρέμβουν και  στο περιεχόμενο της γνώσης.
Αλήθεια τι χρειάζεται για παράδειγμα να εμπλέκεται ΜΚΟ σε πρόγραμμα δανεισμού παιδικών βιβλίων όταν το κάθε σχολείο έχει συγκροτήσει με τη συνεισφορά των ίδιων των μαθητών και των σχολικών επιτροπών εδώ και χρόνια μαθητική – δανειστική  βιβλιοθήκη; Και αν το κράτος δίνει την άδεια  σε ιδιωτικούς φορείς για μια τέτοια δράση, χρηματοδοτώντας τους κιόλας πολλές φορές, γιατί έκλεισε το στέκι βιβλίου και έκοψε τα κονδύλια για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών;
Όμως χρόνια τώρα, επισημαίνουμε και δεν θα κουραστούμε να το  επαναλαμβάνουμε ότι στόχος της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και των Ελληνικών Κυβερνήσεων είναι  το «άνοιγμα» του σχολείου στην «αγορά», στις εταιρείες και τους «χορηγούς». Έτσι διαχρονικά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου  ξεκάθαρα ωθεί τις διευθύνσεις των σχολείων, μέσω των προγραμμάτων, να αγκαλιάσουν τις Μ.Κ.Ο και συνακόλουθα και το μεγάλο κεφάλαιο που βρίσκεται πίσω απ΄αυτές, να τις βάλουν στα σχολεία με τη μάσκα του "φιλάνθρωπου", για να καλύψουν τα κενά που αφήνει το κράτος, στη σίτιση, στον εξοπλισμό, στη θέρμανση, είτε στην υγειονομική περίθαλψη των μαθητών, ή και τα κενά στη μόρφωση που επίτηδες αφήνουν τα ακατάλληλα βιβλία.
Τελευταία επιστρατεύονται στο παιχνίδι και διεθνείς οργανισμοί, με πρόσφατο περιστατικό την προώθηση προγράμματος της UNICEF στα σχολεία για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών, που το υπουργείο απευθύνει σε μαθητές ζητώντας μάλιστα και την οικονομική τους βοήθεια για την υλοποίησή του!! Εκεί που το κράτος χρώσταγε στους μαθητές μας, τώρα τους ζητάει... να δείξουν πώς οι φτωχοί μπορούν να βοηθούν τους εξαθλιωμένους! Ο εμπαιγμός χέρι – χέρι με την ειρωνεία και την υποκρισία...


ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;
·         Με  τα διάφορα προγράμματα διαλύεται ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης, εμπλέκονται άμεσα οι επιχειρήσεις  στα σχολεία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, προπαγανδίζονται τα ιδεώδη του εκμεταλλευτικού συστήματος όπως αυτά της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
·         Τα προγράμματα είναι αποσπασματικά, με ημερομηνία λήξης, διασπούν τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και βοηθούν στην κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων. Το μόνο που παρέχουν είναι δεξιότητες για να φτιάξουν το αυριανό ευέλικτο απασχολήσιμο δυναμικό που θα περιπλανιέται με υποτυπώδη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα μεταξύ ανεργίας και ημιαπασχόλησης.
·         Δημιουργούνται νέες δομές ομηρίας και εξάρτησης των ανέργων. Νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας (πεντάμηνα, ωφελούμενοι, κλπ). Το κράτος απαλλάσσεται των ευθυνών του κι έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δράση του ιδιωτικού κεφαλαίου. Μεταφέρεται το κέντρο βάρους της λαϊκής συνείδησης από τον αώνα ενάντια στις ελλείψεις και τις περικοπές,  στην κάλυψη των αναγκών με την  "εθελοντική προσφορά" του καθενός, με τις καλές εταιρείες που "βοηθούν" τη λειτουργία των σχολείων, στους ηθικούς καπιταλιστές με ανθρώπινο πρόσωπο.
·         Το φαινόμενο αυτό (της αναζήτησης εταιρείας - χορηγού για να χρηματοδοτήσει το σχολείο αλλάζοντας και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης) θα πάρει μεγάλες διαστάσεις αφού οι τακτικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία των σχολικών επιτροπών των δήμων που προορίζονται  για τις ανάγκες των σχολείων, μείωνονται διαρκώς , όπως και οι άλλες κοινωνικές δαπάνες, προκειμένου να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού , που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ΄ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
·         Για άλλη μια φορά λέμε ότι ο ρόλος του δασκάλου δεν είναι να παριστάνει τον ενδιάμεσο μεταξύ της όποιας εταιρείας και των παιδιών, μοιράζοντας προϊόντα της  (μπανάνες dole, τσάντες ΤΤ,  φρουτοχυμούς κ.ά. ), ούτε και να δέχεται υλικό - εξοπλισμό από ιδιώτες και ΜΚΟ για την κάλυψη αναγκών του σχολείου ή να τα πληρώνει ο σύλλογος γονέων.
·          Αλλά μαζί με τους γονείς να  διεκδικεί  ό,τι χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία του από τους αρμόδιους φορείς (δήμο - περιφέρεια – υπουργείο..). Οι συν/φοι μπορούν αντί να ανατρέχουν στα έτοιμα, σερβιρισμένα προγράμματα μπορούν στην ώρα που τους ανατίθεται ως Ε.Ζ  να βάλουν τη φαντασία και το μεράκι τους και να παρέμβουν οι ίδιοι στο περιεχόμενο της γνώσης. Να δώσουν στους μαθητές μας αυτό που τους στερούν τα αντιεπιστημονικά βιβλία.
·          Οι δάσκαλοι μπορούν να διδάξουν ποιητές και λογοτέχνες που έχουν εξαφανιστεί από τα σχολικά βιβλία, για χάρη των συνταγών μαγειρικής, για τους αγώνες του λαού μας, για  αγωνιστές της τοπικής ιστορίας... Οι μουσικοί για τα διάφορα είδη μουσικής, για τα μουσικά όργανα και τους μεγάλους συνθέτες... Οι εικαστικοί για τις διάφορες σχολές ζωγραφικής, τις  διάφορες μορφές τέχνης και τις τεχνοτροπίες, να μιλήσουν για γνωστούς γλύπτες, ζωγράφους, αρχιτέκτονες.... Οι καθηγητές ξένων γλωσσών να γνωρίσουν στους μαθητές την ιστορία, τις ιστορικές μορφές, τον πολιτισμό και τα έθιμα της  χώρας απ΄ που προέρχεται η γλώσσα που διδάσκουν κ.ο.κ Θέματα υπάρχουν για κάθε μάθημα
·         Κάθε ανάγκη του σχολείου να καλύπτεται από το κράτος χωρίς την "ευγενική χορηγία" κανενός φιλάνθρωπου επιχειρηματία.
·         Μάθημα και ενημέρωση στα σχολεία δεν κάνουν οι διάφορες εταιρείες, αλλά οι δάσκαλοι στα πλαίσια των μαθημάτων.
·         Τα παιδιά μορφώνονται και διαπαιδαγωγούνται από τους δασκάλους τους και όχι από την κάθε εταιρία-ΜΚΟ και τους εθελοντές της.


 Παλεύουμε για ένα ενιαίο 12χρονο, υποχρεωτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο.
Ένα σχολείο ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου και όχι προθάλαμο για την  αβεβαιότητα και την ανεργία.

6 Δεκ 2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6Μ.Μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Παίρνουμε μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας
στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής,
την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη και ώρα 6μ.μ.
το ραντεβού μας στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η κατάσταση στα περισσότερα Hot Spot και άλλα κέντρα συγκέντρωσης των μεταναστών είναι τραγική. Εκτός από τον εγκλωβισμό τους οι πρόσφυγες, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απαράδεκτες συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς, χωρίς απαραίτητες υποδομές, με τεράστιες ελλείψεις σε φαγητό, με ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής, υγείας και περίθαλψης, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Βασικός υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Με τη συμφωνία και των άλλων αστικών κομμάτων, έβαλε την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Προσφέρει γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ για τους ιμπεριαλιστικούς του σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες.

Άφησε περιθώριο στη ρατσιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή να στήνει προβοκάτσιες κατά των προσφύγων και του ντόπιου πληθυσμού, για να κρύψει τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην περιοχή, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες..

·                Να ανατραπούν οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα
·                Άμεση μετακίνησή τους από τα νησιά και απεγκλωβισμός από τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνησή στις χώρες τελικού προορισμού τους.
·                Να σταματήσει η λειτουργία και η επέκταση των «hot spot» των νησιών με οποιαδήποτε μορφή.
·                Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση
·                Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
·                Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα.
·                Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα. 
·                Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και όχι οι ΜΚΟ.
·                Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.
·                Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ.
·                Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων. Κανένας εργαζόμενος να μη χύσει το αίμα του για ξένα ταξικά συμφέροντα.

Καλούμε τους συν/φους να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο. Να γεμίσουν τα γραφεία του συλλόγου μας κουβέρτες, χοντρά ρούχα, τρόφιμα, και ό,τι άλλο μπορεί να απαλύνει τον πόνο όσων υποφέρουν.