Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


30 Μαρ 2016

ΣΜΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ “Γ.ΣΕΦΕΡΗ” ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, για αγώνα ενάντια στην ανεργία που έχει χτυπήσει την πόρτα σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, καλεί όλους τους συναδέλφους να υποδεχτούν στο Χαϊδάρι τους εργαζόμενους και τους ανέργους από την Πάτρα και να συμμετέχουν στην πορεία ενάντια στην ανεργία και στην μεγάλη διαδήλωση - συναυλία την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6μ.μ.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμά μας στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Καταδικάζει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες ή στην ημιαπασχόληση με τα διάφορα προγράμματα ψευτοκατάρτισης, χαρίζει στρατιές ολόκληρες τσάμπα και ανασφάλιστων εργατών  στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων!
Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !
Το ζήτημα της ανεργίας και της διεκδίκησης άμεσων μέτρων προστασίας και στήριξης των ανέργων που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών τους αφορά και εμάς τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα τους χιλιάδες αδιόριστους, τους αναπληρωτές που ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία και την αβεβαιότητα. Γι΄αυτό και πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία με τη συμμετοχή μας.
Απαιτούμε - Διεκδικούμε :
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας 600€.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13ης  και 14ης  σύνταξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

29 Μαρ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ

Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο
Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!
Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ. Ομόνοια

 Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»
Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός!
ü  Να μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.
ü  Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
ü  Να μην αφήσουμε η κοινωνική ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας..
ü  Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
ü  Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
ü  Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
ü  Να μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με 45%.
ü  Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
ü  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
ü  Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Καθώς οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου μπαίνουν στην τελευταία φάση, με στόχο το σχέδιο-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να φτάσει μέσα στον Απρίλη στη Βουλή, αποδείχτηκε ότι στους 2 μήνες που μεσολάβησαν από τη δημοσίευση του αρχικού σχεδίου, κυβέρνηση και «θεσμοί» έστησαν τη «διαπραγμάτευση» με βασική επιδίωξη να κερδίσουν χρόνο, να καλλιεργήσουν την αυταπάτη ότι μπορεί να γίνει «κάτι καλύτερο». Στην πραγματικότητα αυτό που μεθόδευαν ήταν το βαθύτερο ξεθεμελίωμα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.  Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες περί «βελτιωτικών προτάσεων» από την κυβέρνηση.
Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα στο οποίο εξετάζεται:
§   Δραματική μείωση των νέων συντάξεων, αλλά και του εισοδήματος των ήδη συνταξιούχων: 29% για τα 30 χρόνια Ασφάλισης, αντί του 60% στο ισχύον καθεστώς, ή στο 38% για τα 35 χρόνια Ασφάλισης, αντί για 70% στο ισχύον καθεστώς.
§   Αν η ανταποδοτική σύνταξη θα δίνεται γενικά σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ή αν θα τεθούν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.
§  Επιπλέον, αν η «εθνική» σύνταξη θα δίνεται στη βάση της 15ετίας ή αν θα οριστεί η συμπλήρωση της 20ετίας ως προϋπόθεση για την καταβολή ολόκληρου του ποσού των 384 ευρώ. Εδώ μιλάμε για τη σφαγή των νέων συναδέλφων που μπαίνουν στην Εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία στα 35 και 40 τους χρόνια, των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών που εργάζονται λίγους μήνες το χρόνο.
§   Μείωση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, μέσω του επανυπολογισμού τους.
Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ø  Συμμετέχουμε – στηρίζουμε τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, από Πάτρα Αθήνα και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.

Ø  Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!
         ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  
στις  7 ΑΠΡΙΛΙΟΥκαι στην απεργιακή συγκέντρωση
 10:30 π.μ.  στην Ομόνοια

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

 “Ταρτούφος ή Οι απατεώνες”,  του Μολιέρου

 ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 115 (ΓΚΑΖΙ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 
 8.30 μ.μ.

   ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10 ΕΥΡΩ
(για συμμετοχή άνω των 50 ατόμων)

  Το θέατρο «Κιβωτός» παρουσιάζει την σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου “Ταρτούφος ή Οι απατεώνες’’, σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Πρόκειται για μια σύγχρονη ανάγνωση του κλασικού έργου του Μολιέρου, σε νέα έμμετρη μετάφραση του βραβευμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Ο Ταρτούφος, ένας ψευτοθρησκευόμενος μικροαπατεώνας που παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της ενάρετης ζωής, φιλοξενείται από μια πλούσια, αστική οικογένεια του Παρισιού και διαταράσσει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις επηρεάζοντας τον πατέρα της οικογένειας, Οργκόν.  Παρόλες τις εκκλήσεις των υπολοίπων να τον πείσουν ότι ο Ταρτούφος είναι κατ’ επίφαση μόνο άνθρωπος της εκκλησίας, ο Οργκόν επιμένει ότι η παρουσία του μέσα στο σπίτι είναι προς όφελος ολόκληρης της οικογένειας.

Είναι τελικά ο Ταρτούφος επικίνδυνος όπως τον περιγράφουν ή είναι ένας κοινός απατεώνας που είχε την “ατυχία” να πέσει μέσα στο λάκκο των λεόντων, σε μια οικογένεια που είναι και οι ίδιοι θιασώτες μιας υποκριτικής στάσης ζωής;

 Μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και ο Οργκόν δεν είναι ένα αφελές υποχείριο αλλά έχει έναν άλλο λόγο που επέτρεψε στον Ταρτούφο να αναστατώσει την οικογένειά του.


Ο Ταρτούφος είναι ένα έργο που η λογοκρισία της εποχής του, εμπόδισε την παρουσίαση του επί πέντε χρόνια. Χρειάστηκε τη στήριξη του Βασιλιά, του Λουδοβίκου XIV, για να γνωρίσει στο τέλος πρωτοφανή επιτυχία, σε βαθμό που το όνομα «Ταρτούφος» να έχει καταχωρηθεί στο επίσημο λεξικό της Γαλλικής Ακαδημίας, ως συνώνυμο της λέξης «απατεώνας».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση 
Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία – Διασκευή
Αιμίλιος Χειλάκης, Μανώλης Δούνιας
Πρωταγωνιστούν
Αιμίλιος Χειλάκης
Άλκις Κούρκουλος
Ράνια Οικονομίδου
Αθηνά Μαξίμου
Άγγελος Μπούρας
Γιάννα Παπαγεωργίου
Αλέξανδρος Βάρθης
Γιώργος Λιάντος
Τσιμάρας Τζανάτος
Φραγκίσκη Μουστάκη
 
ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 10 ΕΥΡΩ (ΓΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧH ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΑΤΟΜΩΝ), ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 12 ΕΥΡΩ.

 ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ  (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ)
 ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ΄ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΑΓΑΛΜΑ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ) ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ.  ΔΗΛΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ     
 6983026656 (ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ)
                            6981449899 (ΝΕΛΛΗ ΒΟΡΓΙΑ)
                      6944797461 (ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ)

28 Μαρ 2016

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤ/ΧΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ

Σε απάντηση της αρ. πρωτ. 77/18-3-2016 επιστολής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», η οποία εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Γραφείο Πληροφόρησης Κοινού του ΥΠ.ΠΟ.Α., σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ισχύον σήμερα θεσμικό πλαίσιο που διέπει θέματα δικαιώματος εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο (ΦΕΚ 655/Β/21-3-2013), μόνον οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί λειτουργοί Α΄, Β΄ και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης δικαιούνται να αποκτήσουν Δελτίο ελεύθερης εισόδου τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης.

Το ίδιο προβλέπεται και στο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2016 και έχει ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 2916/Β/31-12-2015.

Ωστόσο επειδή έχει υποβληθεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου το αρ. πρωτ. 3/5-2-2016 αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, η δυνατότητα απόκτησης Δελτίου ελεύθερης εισόδου και από τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς θα εξεταστεί στο πλαίσιο τυχόν μελλοντικής αναθεώρησης της σχετικής νομοθεσίας.


Μαρία-Ξένη Γαρέζου
Προϊσταμένη του Τμήματος Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών της Διεύθυνσης Μουσείων

27 Μαρ 2016

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Μάρτη Ομόνοια 7 μ.μ.

Να μην περάσει το νομοσχέδιο λαιμητόμος για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν έρθει στη Βουλή!
Όλοι και όλες στην απεργία στις 7 Απρίλη !
Αγωνιστική δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας.
Κανένας  εκπαιδευτικός δεν μπορεί:
Να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ- ΕΚΤ στους αντιλαϊκούς τουςσχεδιασμούς για τη διάλυση του ασφαλιστικού,  για νέους δυσβάσταχτους φόρους,  για νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, για νέες ιδιωτικοποιήσεις, για τσάκισμα  μισθών και  συνδικαλιστικών ελευθεριών!
Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή,  και τον περιορισμό της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο!
 Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους.
 Έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μονοπωλιακών ομίλων!
 Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!
Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, κάναμε καθαρό: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή !
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί.      Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα.                                      Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Πλέον γνωρίζουμε καλά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες.
Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
 Να αποτρέψουμε:
·         Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή.
·         Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
·         Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη φτώχειας.
·         Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.
Κανένας συνάδελφος να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!
                      Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε!
Όλοι και όλες την Πέμπτη 31 Μάρτη στην Ομόνοια στις 7 το απόγευμα!
Όλοι και όλες στην Απεργία στις 7 του Απρίλη!


22 Μαρ 2016

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821



Η επανάσταση του 1821 εκατόν ενενήντα πέντε χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και να διδάσκει ότι η πάλη των λαών, οι λαϊκές εξεγέρσεις κι επαναστάσεις ενάντια στις ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις και τα σάπια εκμεταλλευτικά συστήματα αποτελούν τη δύναμη που κινεί την ιστορία προς τα μπρος και μπορούν να νικήσουν αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι.
Το 1821 οι δυνάστες του λαού ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, οι φεουδάρχες, Τούρκοι πασάδες και Έλληνες κοτσαμπάσηδες, η Ιερή Συμμαχία. Η προοδευτική αστική τάξη της εποχής, ως φορέας των νέων σχέσεων παραγωγής, που ωρίμασε ιδεολογικά μέσα στο περιβάλλον που είχε διαμορφώσει η μεγάλη Γαλλική Επανάσταση και οι άλλες αστικές επαναστάσεις της εποχής, μπήκε επικεφαλής του αγώνα ενάντια στους τότε καταπιεστές, ξεσηκώνοντας τη φτωχολογιά, τις καταπιεζόμενες από τη φεουδαρχία λαϊκές μάζες. Σήμερα, οι δυνάστες του λαού είναι το κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και η εξουσία τους, οι σύγχρονες "Ιερές Συμμαχίες" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ ο νέος φορέας της κοινωνικής εξέλιξης είναι η εργατική τάξη, εμείς οι εργαζόμενοι  .
Όπως το 1821 η ανερχόμενη τότε αστική τάξη ηγήθηκε στον αγώνα για την ανατροπή των ιστορικά ξεπερασμένων φεουδαρχικών σχέσεων, για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και για τη δημιουργία του δικού της κράτους, έτσι και σήμερα η κοινωνική εξέλιξη και η πρόοδος, απαιτεί η εργατική τάξη να τεθεί επικεφαλής μιας συμμαχίας με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα και τη φτωχή αγροτιά που θα ανατρέψει το ξεπερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, την ανεργία και τη φτώχεια,το φασισμό και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και θα οικοδομήσει μια νέα κοινωνία.
Αυτό είναι το σύγχρονο νόημα και μήνυμα του "1821", με βάση το οποίο η εργατική τάξη, ο λαός, το κίνημα πρέπει να προσεγγίσει και να "γιορτάσει" την επέτειο της επανάστασης και το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τα καλέσματα για "εθνική ομοψυχία" που απευθύνουν στο λαό, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί τους, χθεσινοί και σημερινοί υπηρέτες της πλουτοκρατίας.
Όλοι αυτοί αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν το κοινωνικό περιεχόμενο του 1821, τον επαναστατικό και εξεγερτικό του χαρακτήρα. Κρύβουν ότι ούτε το 1821 υπήρχε "εθνική ομοψυχία". Υπήρχαν και τότε Έλληνες που εχθρεύονταν την επανάσταση, υπερασπίζονταν το παλιό κοινωνικό καθεστώς, την εξουσία του Σουλτάνου και την Ιερή Συμμαχία, γιατί αντλούσαν προνόμια απ’ αυτό. Καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία και την υποταγή, το μάταιο του αγώνα και της επανάστασης. Σήμερα, κρύβουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει "εθνική ομοψυχία" σε μια κοινωνία που υπάρχουν τάξεις με διαφορετικά συγκρουόμενα συμφέροντα, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι.
Και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκμεταλλεύεται την επέτειο του 1821, παρουσιάζοντας ως "εθνική υπόθεση" τη στήριξη της κυβέρνησης στις αντιλαϊκές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες με την ΕΕ. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό παρουσιάζοντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου ως αποτέλεσμα της "περήφανης" διαπραγμάτευσής της με την Τρόικα, τη διάλυση του ασφαλιστικού ως αναγκαία λύση για τη βιωσιμότητα των ταμείων, την εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στα χερσαία σύνορα στο ΝΑΤΟ και στη Frontex  και τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων ως «ανθρωπιστική» αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.  Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η τωρινή αναγορεύει σε εθνικό στόχο τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμούς για την ανάκαμψη  της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, ζητώντας από το λαό να συνεχίσει τις θυσίες του.
Η εργατική τάξη, ο λαός, οργανώνοντας τον αγώνα και τη συμμαχία του μπορεί να κατακτήσει και να βαδίσει σ’ έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Αυτός είναι ο δρόμος μιας  περήφανης και αγωνιστικής στάσης του εργαζόμενου λαού που τιμά πραγματικά τις ιστορικές, αγωνιστικές του παρακαταθήκες.
                                                                   ΤΟ ΔΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Σε μια κατάμεστη από συναδέλφους αίθουσα, της μουσικής ταβέρνας «Μπαρπα-Αλέξης» στη Ν.Χαλκηδόνα, μέσα σε πολύ ζεστό, συναδελφικό  και ιδιαίτερα διασκεδαστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το μεσημέρι της Κυριακής 20 Μαρτίου  2016 το φετινό γλέντι του Συλλόγου μας.

Πλούσιοι μεζέδες, άφθονο κρασί,  πολύ καλή ζωντανή μουσική και κυρίως συνεχής, ζωηρός χορός που αγκάλιαζε αδελφικά  όλες τις παρέες από διαφορετικά τραπέζια,  απογείωσαν το κέφι  μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε είχαμε την ευκαρία να ενώσουμε, μέσα από το τραγούδι, τη φωνή μας για το δικαίωμα στη ζωή και την ευχαρίστηση . Όλοι οι συνάδελφοι έφυγαν ενθουσιασμένοι, εκφράζοντας την επιθυμία για επανάληψη ανάλογων εκδηλώσεων πιο συχνά , ενώ πολλοί πρότειναν τη δημιουργία χορευτικού και μουσικού τμήματος στα πλαίσια του συλλόγου.  Όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν, πραγματικά... έχασαν!

Το Δ.Σ ευχαριστεί τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του  και καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να δείξουν την ίδια όρεξη και διάθεση και στους αγώνες που ακολουθούν.
                                                                         

 ΤΟ Δ.Σ.











ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΡΟΥΠΑΚΙΑ



Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου, στελέχους της   Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά.

 Η αποφυλάκιση του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων γι' αυτή την εξέλιξη.
Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας Συνδικάτα και συνδικαλιστές στο Πέραμα, οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο λαός μας και η νεολαία ιδιαίτερα πρέπει να επαγρυπνούμε, να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται, να μην μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.


21 Μαρ 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, στους μετανάστες εργάτες που ζουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα καθώς και στους Έλληνες εργαζόμενους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τα τελευταία χρόνια και γίνονται και αυτοί θύματα ρατσιστικών διακρίσεων.
Οι ΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που άναψαν τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που εξόπλισαν και χρηματοδότησαν δολοφονικές οργανώσεις, όπως το "Ισλαμικό Κράτος", αφού άνοιξαν για λίγο τις πόρτες της ΕΕ, τώρα τις κλείνουν διαλέγοντας τους απολύτως αναγκαίους ως φτηνό εργατικό δυναμικό για τα μονοπώλιά τους, ενώ τους υπόλοιπους τους "επιστρέφουν" στην κόλαση του πολέμου, καταπατώντας βάναυσα τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.
Κυβέρνηση και ΕΕ, με την κυβέρνηση της Τουρκίας σφραγίζουν το Αιγαίο για τους πρόσφυγες και το παραδίδουν στο ΝΑΤΟ, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τους πολέμους τους, που έχει υπογράψει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό, από τη μια μεριά "πουλάει" ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες ενώ από την άλλη, αφήνει ανυπεράσπιστους, ανήμπορους ανθρώπους, εγκύους, μωρά παιδιά, στην Ειδομένη, στον Πειραιά και το Ελληνικό, μέσα στις λάσπες, στο κρύο, στις αρρώστιες, στα δουλεμπορικά κυκλώματα και στις δυνάμεις καταστολής άλλων χωρών.
Στις χώρες της ΕΕ αυξάνονται ολοένα τα ρατσιστικά κρούσματα σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που τείνουν να γίνουν επίσημη πολιτική της ΕΕ, πράγμα που αποδεικνύει ότι το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι η μήτρα του ρατσισμού, του φασισμού και του ναζισμού.
Το Δ.Σ καλεί τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να απομονώσουν τους φασίστες και ναζιστές, τη Χρυσή Αυγή, που εκμεταλλεύονται τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό προσφύγων, για να διαδώσουν τις απάνθρωπες θεωρίες τους.
Να παλέψουν ενάντια στις αποφάσεις κυβέρνησης και ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας , ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ και των μηχανισμών της ΕΕ στα σύνορα.

Να απαιτήσουν την απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους, να σταματήσει το αίσχος του Πειραιά, του Ελληνικού, της Ειδομένης και να υπάρξουν ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων επιχειρήσεων ή ύποπτων ΜΚΟ.