Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


29 Νοε 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.00 π.μ.
 ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ! 
   ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ! 
Συνάδελφε - συναδέλφισσα 
Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν με ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Οργιάζει η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων!
 Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα φοροκαταιγίδα! 
Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που     προβάλει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να τορπιλίσει τα δικαιώματα μας!
·     Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στα σχολειά μας, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους. 
    Να μπλοκάρουμε τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!                           
Η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα: «όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις», που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ!
Οι εργαζόμενοι, πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα!  
Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν! Μια άλλη ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου (έμποροι υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) τρίβει τα χέρια της. Την ίδια στιγμή που οι συντάξεις και οι παροχές συναντούν συνεχόμενες περικοπές,  μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο τζίρος των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ!
Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν εξαιρεί κανέναν! Ήρθε η ώρα να σταματήσει το διαίρει και βασίλευε, οι λογικές «το ταμείο μου»,  «η κατηγορία μου», οι διαχωρισμοί «νέοι-παλιοί». Αυτό είναι το δηλητήριο που σπέρνουν χρόνια τώρα κεφάλαιο, κυβερνήσεις αλλά και φορείς του εργοδοτικού συνδικαλισμού, υψώνοντας τείχη στην ενότητα της εργατικής τάξης απέναντι στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.
Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.
Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση.
Σε καλούμε να μην συμβιβαστείς με την κατάργηση των δικαιωμάτων  σου, να μην αρκεστείς στα ελάχιστα!
 Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων.
Να παλέψουμε μαζί με τους εργάτες τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις.
Κίνημα που θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή.
Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τις ανάγκες των μονοπωλίων!
Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ! ΟΛΟΙ στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10 π.μ !

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ

ΦΟΒΕΡΟ!!!   ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ  ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ!!!

Φαίνεται ότι το επίσημο κράτος  θεωρεί ότι η συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ως εκπροσώπων των συνδικαλιστικών ή των διοικητικών τους οργάνων, σε θεσμοθετημένα όργανα της Τοπικής Διοίκησης , όπως οι σχολικές επιτροπές, αποτελεί κίνητρο ή παράγοντα πλουτισμού και ευκαιρία αύξησης της περιουσιακής τους κατάστασης.

 Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός, να απαιτεί δήλωση «πόθεν έσχες» απ’ όσους εθελοντικά αφιερώνουν χρόνο μόνο και μόνο για να ελέγξουν τη δίκαιη και σωστή κατανομή των ολοένα και μειωμένων κονδυλίων της κρατικής (υπο)χρηματοδότησης. Από όσους τελικά αναδεικνύουν τα οξυμένα προβλήματα της Παιδείας, τις ελλείψεις και τις ανάγκες  που αντιμετωπίζουν τα σχολεία , ώστε αυτά  να καταφέρουν να λειτουργήσουν, χωρίς οι γονείς να πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ή να γίνουν  αντικείμενο επιχειρηματικής δράσης κάποιου «φιλάνθρωπου χορηγού».                                                                            
Η κυβέρνηση μπορεί  να ψάχνει να βρει ενόχους ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, υποχεώνοντάς τους σε δηλώσεις «πόθεν έσχες», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι απ’αυτούς μπορεί να ωφελούνται οικονομικά.
 Ίσως  να θέλει να δικαιολογήσει τις ευθύνες της για τον οικονομικό στραγγαλισμό των σχολικών επιτροπών, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και πολλές από αυτές να είναι και χρεωμένες για να μη μείνουν οι μαθητές μας χωρίς θέρμανση.
 Ας σταματήσει πρώτα τις φοροαπαλλαγές, και τη διαγραφή των χρεών των μονοπωλιακών ομίλων, για να καλύψει οικονομικά τις σύγχρονες ανάγκες των σχολείων και ας μην προσπαθεί με τέτοιου είδους νομοθετικές ρυθμίσεις να αποτρέψει  τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Παιδείας  από όργανα οικονομικής διαχείρισης.
                                                                                                              Απαιτούμε:


Την εξαίρεση από τη σχετική διάταξη του νόμου  για το «πόθεν έσχες» εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών ΤΩΡΑ!     
        
Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών 

Γενναία  αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και των επιχορηγήσεων
των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό.                                                                                

26 Νοε 2015

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΔΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του το  Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στις 19/11/2015,  καθόρισε ότι το ύψος της συνδρομής που θα καταβάλουν οι αναπληρωτές εκπ/κοί προς τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ ορίζεται συνολικά στα 15 ευρώ .
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας γνωρίζει πολύ καλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές. Θεωρεί ότι είναι τα πρώτα θύματα από την αντιλαϊκή- κυβερνητική πολιτική απ’ τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο χώρο της Εκπ/σης. Τη στιγμή που οι περισσότεροι δεν διορίζονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς,  υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, αναγκασμένοι να πληρώνουν και ενοίκιο από έναν χαμηλό μισθό ,ο οποίος τις περισσότερες φορές δεν καταβάλλεται στην ώρα του, και η σύμβασή τους λήγει κάθε Ιούνιο και να ζουν με το άγχος αν θα ξαναπροσληφθούν την επόμενη χρονιά.

  Όλα αυτά ήταν παράγοντες που μέχρι τώρα τους προβλημάτιζαν  για την καταβολή ή όχι της ίδιας συνδρομής που πληρώνουν οι μόνιμοι συνάδελφοί τους  έτσι που κάποιοι σκέφτονταν και τη συμμετοχή τους ή όχι στο σύλλογο.  

Το Δ.Σ. επειδή πιστεύει ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, με όποια σχέση  εργασίας κι αν  έχουν προσληφθεί, πρέπει  να είναι μέλη του συλλόγου , αφού ένα συνδικάτο για να είναι ισχυρό χρειάζεται να είναι μαζικό και κοντά σε όλους τους εργαζόμενους, αποφασίζει ομόφωνα οι συνάδελφοι αναπληρωτές,  πέρα από το ποσό των 15 ευρώ που ζητά η ΔΟΕ, να μην πληρώσουν το επιπλέον μέρος της συνδρομής που αναλογεί στον σύλλογό μας (6 ευρώ) .

Άρα οι συνάδελφοι αναπληρωτές θα πληρώσουν μόνο 15 ευρώ.

Επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ για την καταβολή του υπόλοιπου της συνδρομής  σας όποτε μπορέσετε.
 Επίσης καλούμε τους νέους συναδέλφους/-ισσες να εγγραφούν στο σωματείο.

ΟΛΟΙ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ  ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ



25 Νοε 2015

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ : ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ

 ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΤΩ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Με το νέο νομοσχέδιο που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη βουλή με τη γνωστή διαδικασία του «κατεπείγοντος» και ψηφίστηκε με 153 ψήφους, ανοίγει ο δρόμος για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
 Γι’ αυτό σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά, όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας ! Κανένας μόνος του. Συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα  ν’ απαντήσουμε. 
Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική  που καθημερινά μας πτωχεύει, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας το ασφαλιστικό συστημα, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Το Δ.Σ. σας καλεί να απαντήσουμε στην νέα επίθεση Κεφαλαίου – κυβέρνησης - ΕΕ, στις απαιτήσεις των μνημονίων διαρκείας, με τη συσπείρωση στο Συλλόγό μας, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα. ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ οι ατομικές λύσεις της νομικής οδού. Βλέπετε: Δεν σέβονται τίποτα. Τα ανατρέπουν όλα. Ακόμα και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Καλούμε όλους τους συν/φους που βρίσκονται μποστά στον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους, επειδή έφτασαν στο σημείο να μην  μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους και φορολογικές τους «υποχρεώσεις», όσους είναι στο «κόκκινο», αλλά και όσους θα τους ακολουθήσουν,αφού το νέο μισθολόγιο θα συρρικνώσει κι άλλο το εισόδημά μας, να απευθυνθούν στο  Δ.Σ. χωρίς ντροπές και εγωισμούς.
Μας πετούν στο δρόμο. Μαζί να αντιμετωπίσουμε το ξεσπίτωμά μας. Να σηκώσουμε κίνημα. Να βγει στην επιφάνεια η κλοπή. Δεν φταίμε εμείς για την κρίση τους . Αυτοί μας έφτασαν στα όρια της φτώχειας.
Να συντονίσουμε τα βήματά μας με τα άλλα σωματεία της περιοχής μας, τις λαϊκές επιτροπές, τους γείτονές μας, τους γονείς των μαθητών μας. Όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά στις τράπεζες και στα Υπουργεία.
 Να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στη στέγη. Να μπλοκάρουμε σαν μια γροθιά τους πλειστηριασμούς. Να μην τολμήσουν να εμφανιστούν στη γειτονιά μας για να επιδώσουν ούτε μια έξωση. Να ύψωσουμε τείχος ανθρώπινο στα κοράκια των τραπεζών. Να απαιτήσουμε την κατάργηση του νόμου,τη διαγραφή των χρεών.
Αυτοί που ανακεφαλαιοποιήθηκαν από τις απώλειες των μισθών μας και των συντάξεων,από τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ δεν έχουν δικαίωμα να αγγίξουν σπίτι λαϊκό.
 Αρκετά τους πληρώσαμε. Μην ολιγωρείτε. Επικοινωνείστε μαζί μας. Εμείς πρώτοι, τα μέλη του Δ.Σ, καταγράφουμε τους εαυτούς μας ως υπερχρεωμένους στις λίστες του Συλλόγου μας.
Σας καλούμε, σε μια πρώτη συνάντηση, τη Δευτέρα 14/12/2015   και ώρα 6μμ στο 4ο Δημ. Σχ. Ν.Ιωνίας (απέναντι από τον ΗΣΑΠ) να συζητήσουμε, να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα, να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις, να σκεφτούμε μαζί λύσεις.
Ψηλά το κεφάλι. Δεν θα αφήσουμε συνάδελφο, δεν θα αφήσουμε μαθητή μας να χάσει το σπίτι του. Θα μας βρουν μπροστά τους.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

                    ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ  Σ.Ε.Π.Ε  «Γ.ΣΕΦΕΡΗ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΝΕΑΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ  3  ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Με την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιεί το 3ο πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο, ταυτόχρονα και με τα δύο προηγούμενα.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία, ενώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης -  Ε.Ε. - κεφαλαίου που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, που τσακίζουν το λαό μας μέσω της φοροληστείας, που παραδίδουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών στα κοράκια των τραπεζών.
Η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτική. Τις προηγούμενες μέρες ψήφισε στη Βουλή 48 καινούρια προαπαιτούμενα προκειμένου να εξασφαλίσει τη νέα δόση των 2 δις, αλλά και τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μέσα από τα μέτρα που ψηφίστηκαν δρομολογούνται:
·         Η περιστολή των «διευκολύνσεων» για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.
·         Οι πλειστηριασμοί ακόμα και για την πρώτη κατοικία.
·         Η αναπροσαρμογή των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων προς τα κάτω.
·         Η παραπέρα μείωση των πρόωρων και των επικουρικών συντάξεων.
·         Η κατάργηση του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο στους αγρότες.


Στα σκαριά έχουν το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προχωρά στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίζεται το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στη Βουλή εισάγονται νέες περικοπές στο Ασφαλιστικό:
Οι εισφορές και λοιπές παροχές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης καρατομούνται κατά 1,2 δις
Στις συντάξεις μπαίνει νέο συνολικό «τσεκούρι» 726 εκατ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
Έρχονται νέα φορομπηχτικά μέτρα! Προετοιμάζουν καινούργιο πετσόκομμα στους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο, τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει περίπου 6 μισθούς από τις περικοπές.
Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στα σχολεία (ιδιαίτερα στα Ειδικά) παραμένουν και είναι μεγάλες. Χιλιάδες κενά θα μείνουν ακάλυπτα ως το τέλος ενώ οι μόνιμοι διορισμοί πάνε στο απώτερο μέλλον! Τα ολοήμερα σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργούν ενώ κάποιες Περιφερειακές διευθύνσεις προχωράνε σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων για την κάλυψη κενών. Δεν έχει διαψευστεί η προαναγγελία της κυβέρνησης για ένα τουλάχιστον Ειδικό Σχολείο ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης (!), δηλαδή το κλείσιμο εκατοντάδων Ειδικών Σχολείων (βλ. προγραμματικές δηλώσεις).
Με την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των σχολείων, των νοσοκομείων, των ΑΕΙ-ΤΕΙ, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων προς το ΔΝΤ, οι σχολικές επιτροπές δεν μπορούν κυριολεκτικά να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.
Χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοι πραγματικά ξεσπιτώνονται κάθε χρόνο, βρίσκονται κυριολεκτικά με τη βαλίτσα στο χέρι. Ενώ και όταν προσληφθούν δεν πληρώνονται στην ώρα τους, βρίσκονται εν αναμονή της απόλυσής τους με τη λήξη της χρονιάς και μετά…πάλι από την αρχή!! Στο αέρα βρίσκεται η πληρωμή των υπερωριών των αναπληρωτών που έχουν προσληφθεί μέσω Π.Δ.Ε!! Κανένας αναπληρωτής δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τη μόνιμη ανασφάλεια και αγωνία. Από τη μια αν και πότε θα πιάσει δουλειά και από την άλλη, εάν τελικά προσληφθεί, πότε θα πληρωθεί.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαπράττει αυτά τα εγκλήματα σε βάρος του λαού, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, παρέχει νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ισοπεδώνουν ένα λαό για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας, προσαρμόζουν τις λειτουργίες του κράτους  σ΄αυτό το στόχο.
Καμία αναμονή. Κανένας εφησυχασμός!
Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα, προετοιμάζουμε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο να δυναμώσει η συμμετοχή των ίδιων των συναδέλφων, να σπάσει το κλίμα της συναίνεσης, και της ηττοπάθειας.
Φτάνει πια!
Ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:
·      ΟΧΙ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 67 μέσα στην τάξη, που μειώνει δραστικά τις παροχές για την υγειονομική περίθαλψη και μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους!
·    ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς  μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας
·  Κάλυψη όλων των κενών τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·    Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη, από τα 4 ως τα 18 του χρόνια, με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο σχολείο.
·    Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών. Αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.
 Κανένα παιδί, κανένας άνεργος ή ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός χωρίς νερό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση.
Για τους αναπληρωτές συναδέλφους:
·   ταθερή καταβολή του μισθού στο τέλος κάθε μήνα, απόδοση όλων των δεδουλευμένων.
·  Καταβολή επιδότησης ενοικίου κι επιδόματος θέρμανσης, εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς από και προς τον τόπο διαμονής και εργασίας, επιδότηση όλων των αναπληρωτών με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
· Πλήρη δικαιώματα σε περίπτωση ασθενείας, αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, εξασφάλιση άδειας ανατροφής τέκνων σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
· Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, όσο και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Με συνέχεια της αγωνιστικής δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο. Προετοιμάζουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης. Απαντάμε με νέα, πιο καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη, γενική απεργία, δίνουμε ενιαία απάντηση ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας.
Με τα αιτήματά μας, τους στόχους και την κατεύθυνση της πάλης, να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά.
Για να δοθούν άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, για να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματά μας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και την κυρίαρχη πολιτική, η ανατροπή κάθε αντιλαϊκής  πολιτικής.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων
Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.
Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 24-11-2015

23 Νοε 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ο Σύλλογος μας επισκέφθηκε χθες Κυριακή 22/11/15
το Μουσείο της Ακρόπολης.  Ευχαριστούμε την κ. Αγγελική 
Μανιάτη για την ξενάγηση και τους συναδέλφους και φίλους
που βρέθηκαν κοντά μας.







ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ


                                              
Ο Σύλλογος εκπ/κών « Γ. Σεφέρης»  συμπαραστέκεται  στη  σημερινή κινητοποίηση και στον δίκαιο αγώνα των μαθητών του Λυκείου  για το κτηριακό και τα υλικοτεχνικά προβλήματα  όλης της σχολικής κοινότητας.


Το πρόβλημα της σχολικής στέγης και των υποδομών στην πόλη μας ξεκινάει από το Νηπ/γείο και  το Δημοτικό με τεράστια εκπαιδευτικά κενά με στοιβαγμένους μαθητές  στα τμήματα,  πολλά προνήπια εκτός σχολείου, με ανύπαρκτες δομές στην Ε.Α. με  σχεδιασμό για το κλείσιμο του ολοήμερου σχολείου και  κορυφώνεται στο Λύκειο:

Την ώρα που τα παιδιά μας, οι μαθητές μας βρίσκονται στους δρόμους για ένα καλύτερο σχολείο, για νέα κτήρια, κάποιοι στην κυβέρνηση και με συνυπεύθυνη τη δημοτική αρχή εθελοτυφλούν και μοιράζουν χρήματα είτε ΕΣΠΑ, είτε  κρατικού προϋπολογισμού σε προγράμματα,  παγκόσμιες ημέρες, δράσεις και φιέστες.

Οι προτεραιότητες του ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που σχεδιάζουν όμως δεν αφορούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, αλλά μόνο όσους έχουν βαθιά χωμένο το χέρι στην τσέπη για το φροντιστήριο, για τις ξένες γλώσσες, για τον αθλητισμό.

Σήμερα αγαπημένα παιδιά,  μας βρίσκετε συνοδοιπόρους στο δίκαιο αγώνα σας. Να είστε σίγουροι ότι τίποτα δε χαρίζεται. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας.

Σήμερα αγαπητοί γονείς πάρτε για παράδειγμα τα παιδιά μας. Διεκδικήστε όλα όσα σας έκλεψαν και όλα όσα έχουν σκοπό να σας πάρουν.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας βρίσκεται στο πλευρό σας για να παλέψουμε για τα αυτονόητα:  να έχουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας σύγχρονα και ασφαλή κτήρια.

Μαθητές, γονείς , εκπαιδευτικοί και όλοι οι μαζικοί φορείς πρέπει να κάνουμε δική μας υπόθεση τα προβλήματα.   Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αγαπητά παιδιά μας δείχνουν το δρόμο.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ .  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ

22 Νοε 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις
17 εργαζoμένων στην Ικαρία.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών “Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ” καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης και τη δίωξη 17 εργαζομένων που σέρνονται σε δίκη, στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη.
Οι 17 που δικάζονται στον Άγιο Κήρυκο είναι:
·           7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας, γιατί συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τροφίμους του γηροκομείου, που ανήκει στην Μητρόπολη Σάμου, όταν αυτή το Φλεβάρη του 2012 θέλησε να το κλείσει, να πετάξει εργαζόμενους και τροφίμους στο δρόμο και να μεταφέρει στη Σάμο τους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος του νησιού.
·           6 εργαζόμενοι (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΣ), που συμμετείχαν σε Πανσαμιακή-Πανικάρια κινητοποίηση του ΕΚΣ, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και φορέων, η οποία είχε γίνει στα λιμάνια Πειραιά, Ικαρίας και Σάμου, ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
·          2 εργαζόμενοι(ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου του νομού), που με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΟΥ Ικαρίας και νυν Αντιδήμαρχο Σάμου, Τάσο Καλατζή, κατηγορούνται επειδή συμμετείχαν, στα πλαίσια Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 20/2/2013, σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο της εφορίας στο νησί.
·            2 εργαζόμενοι(μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα), γιατί έγραψαν σύνθημα σε τοίχο στον Εύδηλο.
 Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων. Έτσι απαντά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα όμως δεν τρομοκρατείται.  Η σημαία της ταξικής πάλης δεν πρόκειται να υποσταλεί!  Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ!