Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


3 Ιουλ 2015

TI ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ;

Το Υπουργείο Παιδείας  με την υπ’ αρ. ΦΣΕ 23/91404/Η1/10-6-2015 εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι από 21-25/10/2015  διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας Ακαδημία  [σύντομο σεμινάριο] για τα «ανθρώπινα δικαιώματα  στην πράξη στην Ελλάδα σε συνέργεια με το συμβούλιο της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό κέντρο Wergeland για να προσφέρει  επιμόρφωση αποκλειστικά σε Έλληνες εκπαιδευτικούς  στον τομέα της εκπαίδευσης στη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, έτσι  ώστε σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του συμβουλίου της Ευρώπης οι μαθητές να εφοδιαστούν με γνώσεις προκειμένου να προωθούν και προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα  και τις θεμελιώδεις  ελευθερίες». 

Αλήθεια όλοι αυτοί οι οργανισμοί που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και θέλουν μάλιστα να διαπαιδαγωγήσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές  σ’ αυτή την κατεύθυνση:  

             έχουν να μας πουν για τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων ανέργων, των ελαστικά απασχολήσιμων  και των απολυμένων;
     Τι έχουν να πουν για τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων αστέγων και των πεινασμένων, τις ουρές των συσσιτίων σε κάθε Ευρωπαϊκή  «δημοκρατική» χώρα,  τα εκατομμύρια νηστικά παιδιά; 
      Για τα χιλιάδες μεταναστόπουλα και τα προσφυγόπουλα που, όσα δεν σκοτώθηκαν από τους  βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και δεν πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, ύστερα από κάποια  «ανθρωπιστική»  ιμπεριαλιστική  επέμβαση στις χώρες τους, στοιβάζονται σε λιμάνια και αποθήκες για βδομάδες ή και μήνες μέχρι  να  απελαθούν;
          
Θα εντοπίσουν  τις αιτίες; Θα αναδείξουν υπεύθυνο για όλα  αυτά;  Θα καταγγείλουν   το σύστημα που γεννάει τις ταξικές διαφορές και τις ανισότητες;  Θα στιγματίσουν εκείνους  τους  «επιστήμονες»  που ξαναγράφουν  την  ιστορία  και  εξομοιώνουν  το φασισμό  με  τον  σοσιαλισμό-κομμουνισμό;  Θα αποκαλύψουν  ότι σε πολλές  ευρωπαϊκές   «δημοκρατικές» χώρες  για  χάρη της Δημοκρατίας  έχει  απαγορευτεί  η  λειτουργία  εργατικών  και κομμουνιστικών κομμάτων;  Ότι σε κάποιες  απ’  αυτές  υπάρχουν  κυβερνήσεις  με τη συμμετοχή  φασιστών;   

Ή τελικά με τη  δημιουργία  της  Ακαδημίας  θα  διδάξουν «το σεβασμό»  στα  δικαιώματα  και  στις ελευθερίες,  αυτών  που ζουν από την εκμετάλλευση της  εργασίας  των  λαών  και στις  οποίες πρέπει  να  πειθαρχούν  οι αυριανοί τους  εργαζόμενοι   γιατί   έτσι  δήθεν  λειτουργεί  η  κοινωνία  και  το  μόνο δημοκρατικό καθήκον που μένει  είναι  να  παρέχουν  οι φτωχοί  ελεημοσύνη  στους  «απόκληρους»;
                                                                    
Τι  ζητούν  όλοι  αυτοί  από τους  Έλληνες  εκπαιδευτικούς  με τα  σεμινάρια  στις  Σπέτσες  και με πληρωμένα  τα  έξοδα;  Και το υπουργείο  της  «πρώτης  φοράς  αριστερής» κυβέρνησης  πού αποσκοπεί  με τη συμμετοχή  των  σχολικών  μονάδων; 

Ρητορικά   βέβαια  τα  ερωτήματα.... Οι  Έλληνες  εκπ/κοί  και οι  μαθητές  τους  γνωρίζουν  πολύ  καλά  πόσα  ανθρώπινα  δικαιώματα και τι  δημοκρατικές  ελευθερίες  υπάρχουν  στις  ευρωπαϊκές  χώρες  και πόσο  ματώνουν  οι  ίδιοι  αλλά  και οι άλλοι  ευρωπαϊκοί  λαοί  στο βωμό  της  ελευθερίας  του κέρδους,  όλων  αυτών  που ιδρύουν  Συμβούλια και Κέντρα  και Ακαδημίες  για να τους  πείσουν  να  δέχονται  αυτή την ελευθερία. 
                                      
Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,  γυρίστε  την  πλάτη  σε  τέτοιου  είδους   ευαισθησίες  που  περιτυλίγονται  με ταξιδάκια  αναψυχής .  Έχουμε να διδαχτούμε  και  να  διδάξουμε τους μαθητές  μας  από  τις ιστορικές  λαϊκές  παραδόσεις, από την καθημερινή  συμμετοχή  μας στον οργανωμένο  αγώνα μέσα  από  τα σωματεία  μας, τις  απεργίες, τα συλλαλητήρια,  στις γενικές  συνελεύσεις, στις λαϊκές επιτροπές,  στο  καμίνι  της  ταξικής πάλης  για  μικρές  και  μεγάλες  διεκδικήσεις, πώς οι  λαοί  κατακτούν  ανθρώπινα  δικαιώματα  και  ελευθερίες.  
                      
Κι  αλήθεια  όλοι  αυτοί  που  ξοδεύουν  τόσα  χρήματα  για  σεμινάρια, ενώ ταυτόχρονα   προωθούν την  πολιτική  της επιχειρηματικότητας  στα σχολεία  και τη συνεχή  μείωση των δαπανών για την παιδεία, λέτε  να τα  ξοδεύουν  γιατί  τους  έπιασε ο πόνος  για τη  δημοκρατική επιμόρφωση; 
 
Ή για την  εξαγορά  συνειδήσεων και αποπροσανατολισμού  εκπαιδευτικών  και μαθητών;    
                                               
Αρκετά  ανεχτήκαμε την υποκρισία τους.                       
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Εμείς άλλα ρωτήσαμε και... Απάντηση δεν πήραμε ...

Αφού ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων  θεωρεί  ότι  το πρόβλημα  στην ανακοίνωση  μας είναι  ότι  προσθέσαμε  στους αιρετούς  ένα   παραπάνω  μέλος τους, οφείλουμε  να πούμε  δυο λόγια  και για τους  τύπους και για την  ουσία. 


Για  τους τύπους:

Πράγματι στο ΠΥΣΠΕ αιρετός  των παρεμβάσεων  είναι  μόνο  ο κ. Παπασπύρου. Η κ. Καββαδία είναι  διορισμένη στο διευρυμένο ΠΥΣΠΕ με απόφαση  υπουργού, είναι όμως και μέλος των Παρεμβάσεων.
                                                                                   

Για την ουσία:

Πέρα από τη δική μας διατύπωση  η ψήφος της κ. Καββαδία παραμένει ψήφος υπέρ της αναίρεσης της προηγουμένης  απόφασης του ΠΥΣΠΕ που δικαίωνε  την ένσταση των συναδέλφων του 10ου Δημ. Σχ. Ν. Ιωνίας.  


Εμείς ρωτήσαμε


Γιατί ψήφισε  ότι και η διοίκηση;  Και για  αυτή τη στάση της, απάντηση δεν πήραμε.  

Με τίνος εισήγηση  προτάθηκε να είναι  μέλος του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ;  Με τι κριτήρια; 

Πως και δεν προτάθηκε σε άλλον  Σύλλογο της  Β Αθήνας  να συμμετέχει σ'  αυτό το διευρυμένο ΠΥΣΠΕ; 

Γιατί το ΠΥΣΠΕ συνεδρίασε αμέσως μια μέρα μετά την πρώτη του  απόφαση και οι συνάδελφοι των Παρεμβάσεων δεν μας ειδοποίησαν αφού ήξεραν ότι υπήρχε ένσταση των συναδέλφων και καταγγελία από το σύλλογό μας; Μήπως σε τέτοιου  είδους συνεδριάσεις δεν χωρά η λογική του κινήματος; Μήπως έχει αυτό σχέση με το ότι ποτέ σε αυτό το ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί δεν διοργάνωσαν - κάλεσαν τους συναδέλφους  σε κινητοποίηση (σε αντίθεση με το σύλλογό μας που έχει παρέμβει μαζικά επανειλημμένα σε συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ κι έχει εμποδίσει πολλές φορές τη λήψη αντιδραστικών αποφάσεων – π.χ. οργανικές).

Αφήστε το μην απαντάτε το κάνετε χειρότερο....


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

ΟΧΙ στην πρόταση δανειστών, ΟΧΙ και στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπροστά στο επικείμενο δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , θεωρούμε ότι η απάντησή μας πρέπει να είναι μία:

"ΟΧΙ στην πρόταση δανειστών, ΟΧΙ και στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από ΕΕ και κατάργηση όλων των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και μονομερή διαγραφή του χρέους." 
   
Σηκώνουμε κεφάλι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής! Ο φόβος, η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν!

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, νέα δεινά, νέα βάσανα όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα βαφτίσουν.

Μονοπώλια, ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποι τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την   το λαό,  να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.
Με ωμό εκβιασμό θέλουν να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση (των 8 δις) η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο προτάσεις  (και των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης)  περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που στην ουσία προστίθενται στα μνημόνια που παραμένουν άθικτα.
Κοροϊδεύουν όταν λένε  ότι με το δημοψήφισμα επικαλούνται το σεβασμό της λαϊκής θέλησης. O λαός αυτό που θέλει όλα αυτά τα χρόνια είναι να απαλλαγεί από τα μνημόνια, που τον έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση,  τα οποία η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά τα διατηρεί και τα ενισχύει.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!

Ο Συλ/γος εκπ/κών “Γ. Σεφέρης”, καλεί τους συναδέλφους να διαλέξουν τον δρόμο της οργανωμένης πάλης, μέσα από τα σωματείο τους και να βάλουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές.

- Να διεκδικήσουν να ξηλωθεί όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό πλαίσιο (πριν και μετά τα μνημόνια)
- Να παλέψουν για ανάκτηση των απωλειών  (όλων αυτών που χάσαμε σε δικαιώματα και εισόδημα)
- Να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους
- Να διεκδικήσουν ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι στοιβαγμένα παιδιά στις τάξεις.

          ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

- Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων.  Εδώ και τώρα!
- Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης!  Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
- Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
- Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
- Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
- Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

 Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε!
 Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία!
 Το μέλλον μας και των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ