Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


27 Ιουν 2015

Ενημερωτικό Εκδρομής

1. ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.


2. ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΣΤΙΣ 4 π.μ.

3. ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΤΩΝ 23,15).

4. ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ (6972008336) ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ.

5. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ 4 FREE ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΝΝΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ.



6. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΣΑΣ. 

7. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ  !!!
ΤΟ Δ.Σ.


Ενημερωτικό Εκδρομής

Εκδρομή στην ωραιότερη πόλη του κόσμου: Κωνσταντινούπολη 3-7 ιουλίου 2015

22 Ιουν 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 23/6. ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Λαϊκή κινητοποίηση για να μπλοκάρουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο, τα νέο αντιλαϊκό πακέτο που φέρνουν να μας φορτώσουν!
ΟΧΙ στα μνημόνια διαρκείας, στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού!
Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε!
Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ!
Έχουμε χρέος απέναντι στη ζωή μας και στα παιδιά μας, να αντισταθούμε!
Η λύση βρίσκεται στους αγώνες που κρατούν τις σημαίες των εργατικών λαϊκών συμφερόντων, στα πανό και τα πλακάτ αναγράφονται τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας και όχι οι ανάγκες των αφεντικών. Η λύση βρίσκεται στην αναμέτρηση στους χώρους δουλειάς, στην κατά μέτωπο αντεπίθεση μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, στους μοναδικούς κερδισμένους των νέων βάρβαρων μέτρων. 
Βάζουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές! 
Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που μας θέλουν να βαράμε παλαμάκια στο ρυθμό της κυβέρνησης και των εταίρων της, κλακαδόροι σε μια διαπραγμάτευση που μας σπρώχνει στην φτώχεια για τα κέρδη λίγων.
Γυρνάμε την πλάτη στους υπερασπιστές της Ε.Ε. στις ενώσεις των καπιταλιστών και τους υπηρέτες τους που διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν από τον ιδρώτα των άλλων, να συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται ακόμα πιο άγρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού. 
Δεν έχουμε σχέση με αυτούς! Δεν είμαστε ένα! 
Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.
Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει! Αγώνας, ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. 
Καμία στήριξη στο νέο μνημόνιο όπως και να το ονομάσουν!
Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ! 
Στις 11 Ιούνη πάνω από 700 εργατικές λαϊκές οργανώσεις έδωσαν δυνατή απάντηση σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.
Την Τρίτη η φωνή των εργαζόμενων των συνταξιούχων της νεολαίας των γυναικών θα ακουστεί ξανά!

Οι αγώνες μας δεν είναι παιχνίδι στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, των προτάσεων και της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ρωσίας, της Κίνας. Ο λαός δεν έχει συμφέρον να διαλέγει το σχοινί που θα τον κρεμάσουν, συμφέρον του είναι στην αμφισβήτηση της εξουσίας τους.
Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
                                        Μην δεχτείς:
  • τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους. 
  • το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις συντάξεις. 
  • τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.
Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. 
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  •  Κατάργηση των αντεργατικών νόμων 
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
Οργανώνουμε την απάντηση μας!
Ενισχύουμε τη δύναμη μας!
Δυναμώνουμε τα σωματεία μας. Απαντάμε αγωνιστικά! Σπάμε το κλίμα φόβου, τους εκβιασμούς και τις απειλές των αφεντικών, της κυβέρνησης, της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Μόνο η δική μας δύναμη και στάση μπορεί να  καταργήσει αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ,  Ομόνοια, στις 6.00μμ

21 Ιουν 2015

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Μέχρι τώρα, είχαμε δει την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να μετατρέψει τους διευθυντές των σχολείων σε «λοχαγούς» που «αποφασίζουν και διατάζουν», που τιμωρούν,  που απαιτούν πειθαρχία,  που κάνουν καψόνια, κλπ.
Κανένας δεν είχε σκεφτεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν να προσλάβει κανονικούς λοχαγούς.  Όμως ποτέ δεν είναι αργά.  Κυρίως τίποτα δεν είναι αδύνατον να συμβεί «πρώτη φορά αριστερά». Ήρθε λοιπόν να διορθώσει την κατάσταση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ :  Θα τοποθετήσουν στα σχολεία φαντάρους – καθηγητές και δασκάλους, για να καλύψουν τα κενά.
Η «καμμένη» αυτή πρόταση έγινε από το Νο 2 της κυβέρνησης, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό παιδείας. Μπράβο παιδιά. Μ΄ ένα σμπάρο δυο  τρυγόνια.
Και «καλύπτουμε» τα κενά.
Και υλοποιούμε τις αποφάσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για το τι είναι εργασία. Η εργασία – δικαίωμα, θεωρείται πια απλά ... κόστος – απ ΄ τον καιρό του Μάαστριχτ.   Έτσι το πράγμα στην αγορά εργασίας πάει απ ΄ το κακό στο χειρότερο. Πάνε να μας συνηθίσουν στους αναπληρωτές που δουλεύουν πέντε μήνες, στους  ωφελούμενους των 400 ευρώ, στους ανέργους που θα παίρνουν αμοιβή την προϋπηρεσία,  στους νοικιασμένους εργαζόμενους, στους μαθητευόμενους με τα 7 ευρώ τη μέρα,  στους εθελοντές, στους μόνιμα απλήρωτους.  Τώρα μάθαμε και τους φαντάρους.
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά ... ούτε λόγος.  Δεν είναι «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» αυτό.  Άρα ούτε που περνά απ ΄ το μυαλό όλων αυτών των ευρωλιγούρηδων Ναινέκων. Αυτοί πρέπει να υλοποιήσουν την πολιτική των ευρωπαϊκών αφεντικών τους και τις εντολές τους (αφού πρώτα βέβαια τη μεταφράσουν) για ελαστικές σχέσεις εργασίας, για κινητικότητα, για περικοπή του κόστους της εργασίας.
Έτσι, η πρωινή αναφορά την επόμενη σχολική χρονιά θα μπορεί να είναι ως εξής:
Λοχαγός :     Πόσοι απουσιάζουν δικαιολογημένα Λοχία;
Λοχίας :         5 φυσικοί, 3 φιλόλογοι και 2 δάσκαλοι κύριε Διοικητά. Είναι στο σχολείο.
Ή αντίστοιχα, η επιθεώρηση:
Λοχαγός : Τι ειδικότητα έχεις παιδί μου;
Φαντάρος : ΦΥΣΙΚΟΣ κ. Διοικητά
Λοχαγός : Σε ποια μονάδα υπηρετείς;
Φαντάρος : 567 Τάγμα πεζικού κ. Διοικητά
Λοχαγός : Τι υπηρεσίες έχεις;
Φαντάρος :  4-6 σκοπιά, 8-12 μάθημα στο Γυμνάσιο του χωριού, 14-16 τουαλέτες.        

Τσάμπα εργασία από τους φαντάρους, την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί, χιλιάδες αναπληρωτές βγαίνουν στην ανεργία. Ντροπή και αίσχος. Άλλο ένα δείγμα για το πού το πάει και αυτή η κυβέρνηση, που προεκλογικά μας έταζε διορισμούς και μετεκλογικά συνεχίζει στο δρόμο των προηγούμενων.


Ούτε να το σκέφτονται !

   Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί τώρα.
   Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
   Δώστε λεφτά για την Παιδεία
   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Δελτίο τύπου από την προβολή της ταινίας «Jimmy’s Hall»

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η προβολή της ταινίας «Jimmys Hall» απ΄ το Σύλλογό μας στο Δημοτικό κινηματογράφο Νοσταλγία. Η συμμετοχή ήταν τέτοια που αρκετοί συνάδελφοι δε βρήκαν θέση για να μπουν. 
Μια ταινία παραγωγής 2014,  Αγγλοϊρλανδικής παραγωγής, που αποθεώνει και ξαναδείχνει την αξία της συλλογικής ζωής και δράσης, της πολιτιστικής εθελοντικής δημιουργίας, της αναγκαστικής σύνδεσης του πολιτισμού με την ταξική αγωνιστική δράση.  Δράση που σε κάθε συλλογικότητα (σωματείο κλπ) δεν μπορεί να χωρίζεται σε «αγωνιστική» και «πολιτιστική». Δράση που είναι ενιαία και για όλα τα θέματα, αφού και η ζωή των μελών του όποιου σωματείου είναι ενιαία και το «θέατρο» είναι εξ  ίσου σημαντικό και χρήσιμο με το «ψωμί» και το «μεροκάματο».  «Πολεμάμε και τραγουδάμε».  Δράση που η ομορφιά της κι η αποτελεσματικότητά της φαίνεται κυρίως από τη μανιασμένη αντίδραση των εχθρών της. Από τη μεθοδευμένη προσπάθεια να παρεμποδιστεί.
Συγκρίσεις με τις μεθοδικές προσπάθειες της διοίκησης και πολλών διευθυντών να παρεμποδίσουν την ενημέρωση των συναδέλφων στα σχολεία για τη δράση του Συλλόγου μας (ακόμα και για την αιμοδοσία) είναι αναπόφευκτες. 

Προτείνουμε σ΄ όσους συναδέλφους δεν την είδαν να την ψάξουν και να τη δουν. Προβάλλεται.
Ταυτόχρονα θέλουμε να ενημερώσουμε από τώρα ότι το Σεπτέμβριο θα αρχίσουμε τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο : Με δωρεάν ταινία στη Νοσταλγία.

Η ταινία που θα προβάλλουμε τότε είναι : "Δυό μέρες μια νύχτα".
Παραγωγή 2014. Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντένμε τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ. Η Σαντρά, μια εργαζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.
H ταινία αυτή ήταν υποψήφια για το χρυσό φοίνικα των Καννών το 2014.  Θα την προβάλλουμε κάποια από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη  (από τις 5 μέχρι 10 του Σεπτέμβρη). Θα βγει ανακοίνωση έγκαιρα. Παρακολουθείστε το site του Συλλόγου μας.     

19 Ιουν 2015

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Δ.Σ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μετά την παραίτηση της συναδέλφισσας Αλτάνη Νινέττας από τη θέση της προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου μας , λόγω συνταξιοδότησης , το Δ.Σ. συμπληρώθηκε από την πρώτη αναπληρωματική σε ψήφους συναδέλφισσα Τσίκα Φανή,από την Α.Σ.Ε. ( Π.Α.Μ.Ε.). 
Το Δ.Σ. προχώρησε στην ανασυγκρότηση των θέσεων του προεδρείου και ομόφωνα  ψήφισε την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ. Έτσι οι θέσεις του νέου προεδρείου έχουν ως εξής :         

Κώστας Κατιμερτζόγλου πρόεδρος
Νέλη Βοργιά αντιπρόεδρος 
Ντιάνα Λιάκου γραμματέας
Φανή Τσίκα ταμίας


Το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να εξάρει την απερχόμενη πρόεδρο για την πολυετή της προσφορά στο συνδικαλιστικό- εκπαιδευτικό κίνημα.  Με  τη δράση της ως μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας ,τιμώντας τη θέση της προέδρου, ως ακούραστη εργάτρια , υπερασπίστηκε  πάντα τα συμφέροντα των συναδέλφων, αλλά και συνέβαλλε  με την πρωτοπόρα παρουσία της και το δυναμισμό της στο να αναδειχθεί ο σύλλογος μας ένας από τους πιο δυναμικούς και πρωτοπόρους συλλόγους της χώρας μας,  βάζοντας τη σφραγίδα του σε όλους τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, συσπειρώνοντας μαζικά τα μέλη του.     

Ευχόμαστε στην αγαπημένη μας Νινέττα υγεία, δύναμη και πάντα αγωνιστική διάθεση και με την νέα της ιδιότητα,  γιατί πιστεύουμε ότι από τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες δεν πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ποτέ.
                                                          

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ» : ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ... ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ ΑΚΟΜΑ.

Άλλο ένα ερωτηματολόγιο έσκασε μύτη στα νηπιαγωγεία. «Ερωτηματολόγιο διερεύνησης αναγκών νηπιαγωγείων» το ονομάζουν οι εμπνευστές του, δηλαδή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Ένα ερωτηματολόγιο από αυτά που συνήθως τα λέμε «ερωτηματολόγια προκαθορισμένης απάντησης». Ή τουλάχιστον ερωτηματολόγια που στρώνουν το έδαφος για το πέρασμα διάφορων αντιδραστικών και αντιπαιδαγωγικών «καινοτομιών». Που διαμορφώνουν μια ατζέντα άσχετη με τις πραγματικές παιδαγωγικές ανάγκες των νηπίων, αλλά και των νηπιαγωγών και των γονιών.
  • Ένα ερωτηματολόγιο που παρακάμπτει τα πραγματικά προβλήματα των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών αφού δεν περιέχει ούτε μια κουβέντα για τα χιλιάδες κενά σε νηπιαγωγούς και ειδικά στην ειδική αγωγή (παράλληλη στήριξη κλπ). Ούτε λέξη για τα χιλιάδες προνήπια που μένουν κάθε χρόνο εκτός του δημόσιου νηπιαγωγείου. Ούτε για το ωράριο των νηπιαγωγών που ακόμα δεν είναι κατοχυρωμένο. Ούτε για τη χρηματοδότηση των νηπιαγωγείων που δεν αρκεί ούτε για τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ούτε για το μεγάλο αριθμό νηπίων μέσα στα τμήματα, τις περισσότερες φορές και με δυο τρία παιδάκια με διαγνώσεις ΚΕΔΔΥ .ιατροπαιδαγωγικών  κλπ 
  • Ένα ερωτηματολόγιο που επιχειρεί να διαμορφώσει την «ατζέντα» με θέματα και ιδέες ξένες με τις ανάγκες των νηπίων και τις σκέψεις των νηπιαγωγών και των γονιών. Που λειτουργεί σαν «χαλί που στρώνεται» για να περάσουν από πάνω του – θέλουμε δε θέλουμε - οι πιο μαύρες καινοτόμες ιδέες που φέρνουν οι ΟΟΣΑ και ΕΕ. Κάτι σαν ακριβής μετάφραση εντολών που υποδεικνύουν : «Νέο τύπο νηπιαγωγείου που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των ... γονέων».  «Διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων από εκπαιδευτικούς σχετικών ειδικοτήτων (π.χ. φυσική αγωγή, εικαστικά, κλπ)». Καινοτομιών και ιδεών που οδηγούν σε περαιτέρω σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου και καθορίζονται από τις ανάγκες της αγοράς κι όχι από παιδαγωγικές ανάγκες. Σχεδιάζουν ένα νηπιαγωγείο με ωράρια 7 με 5 (το είχαν ανακοινώσει στο σχετικό συνέδριο στα Γιάννενα πριν από μερικά χρόνια). Ένα νηπιαγωγείο που αδιαφορεί για τις αντοχές των νηπίων, για τα ωράρια των νηπιαγωγών, για τα παιδαγωγικά δεδομένα της προσχολικής αγωγής και στηρίζεται μόνο στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Λες κι αν οι επιχειρήσεις σκοπεύουν να λειτουργούν όλη τη βδομάδα (που αυτό σκοπεύουν) μέρα και νύχτα, πρέπει να παρακολουθεί τη λειτουργία τους ένα νηπιαγωγείο που μπορεί και να ... διανυκτερεύει. Ας μας πουν οι «μεγάλοι αυτοί παιδαγωγοί» – εμπνευστές τέτοιων ιδεών : Πόσες ώρες αντέχει ένα νήπιο 4 ετών στο σχολείο ; Και με ποιες συνθήκες; Ποιο περιεχόμενο είναι αντίστοιχο με την ηλικία τους ; 
  • Ένα ερωτηματολόγιο που ακόμα και τα θέματα που ακουμπά, τα αφήνει χωρίς εμβάθυνση και σοβαρές σκέψεις.  Π.χ. για το μεγάλο θέμα της επιμόρφωσης, εξαντλεί τις «ιδέες» του στα διάφορα «σεμινάρια», «διαλέξεις» και άλλες τέτοιες αμφιβόλου ποιότητας δραστηριότητες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών για τακτική και περιοδική επιμόρφωση στα πανεπιστήμια με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα για ένα ή δύο χρόνια.  
  • Ένα ερωτηματολόγιο, που όπως και τόσα άλλα, ακόμα κι αν τα απαντήσουμε, θα είναι δώρον άδωρο. Αν  π.χ. τους ενημερώσουμε ότι στα νηπιαγωγεία (όπως και στα δημοτικά σχολεία) ότι η αναλογία μαθητών ανά τετραγωνικό είναι λιγότερη από 3  τ.μ. ανά μαθητή (λες και δε το ξέρουν) τι θα κάνουν ; Θα μεγαλώσουν τις αίθουσες ; Θα χτίσουν καινούριες ; Ή Θα λιγοστέψουν τα παιδιά μέσα στα τμήματα ; 
  • Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που παριστάνει ότι «ρωτά» για τα προβλήματα των νηπιαγωγείων, λες και δεν τα ξέρουν. Λες και δεν έχουν ακούσει ποτέ τα αιτήματα του κινήματος των εκπαιδευτικών και των γονιών που απαιτούν λύσεις για το σχολείο και το νηπιαγωγείο. Μ΄ αυτές τις μεθόδους, εκτός των άλλων οι εμπνευστές έχουν σαν στόχο τους την υποτίμηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των συλλογικών διαδικασιών του. Όποιος θέλει να μάθει τη γνώμη των νηπιαγωγών, του συνόλου των εκπαιδευτικών και των γονιών πάνω σ΄ αυτά τα θέματα, δεν έχει παρά να μελετήσει τις προτάσεις που χρόνια τώρα καταθέτει το κίνημα, οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών, οι Ενώσεις Γονέων, για τα θέματα του νηπιαγωγείου και γενικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και την παιδεία. Τις θέσεις του δικού μας συλλόγου που ομόφωνα έχουν υιοθετηθεί από τις Γενικές μας Συνελεύσεις κι από τις νηπιαγωγούς,  σας τις καταθέτουμε.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καλεί τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να μη συμπληρώσουν αυτό το ερωτηματολόγιο. Τα  αιτήματα των νηπιαγωγών και του κινήματος των εκπαιδευτικών μπορεί ο καθένας να τα δει στις αποφάσεις των μαζικών συλλογικών μας οργάνων.
- Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά.
- Μαζικοί διορισμοί μόνιμων νηπιαγωγών. 15 παιδιά ανά τμήμα. Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα που σήμερα έχουν 25 παιδιά.
- Τμήματα ένταξης και ειδικά νηπιαγωγεία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
- Ένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής για κάθε ένα παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη. 
- Κανένα προνήπιο εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου. Να καταργηθεί ο άθλιος θεσμός της κλήρωσης.
Ίδρυση και λειτουργία νέων νηπιαγωγείων.
- Η λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων να καλύπτει πρώτα και κύρια της ανάγκες του παιδιού, με πλήρη σίτιση όλων των παιδιών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, με διασφάλιση χώρων ξεκούρασης, με βοηθητικό προσωπικό, με υγιεινή διαμονή.
Όχι στην αξιολόγηση και την  αυτοαξιολόγηση. Καμία διαφοροποίηση στο νηπιαγωγείο και στο σχολείο.
- Κατάργηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έξω οι επιχειρήσεις από τα νηπιαγωγεία.
Χρηματοδότηση από τις σχολικές επιτροπές για τις λειτουργικές ανάγκες κι όχι από την τσέπη των γονιών.
Πρόληψη υγείας, δωρεάν εμβολιασμοί για όλα τα παιδιά.
- Διασφάλιση δωρεάν δεκατιανού γεύματος για όλα τα παιδιά μέσα από τις δομές των δήμων με χρηματοδότησή τους από το κράτος.
- Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου της νηπιαγωγού. Καμία επέκταση.
Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία κινητικότητα – διαθεσιμότητα – απόλυση! Όλοι οι νηπιαγωγοί σε μόνιμη οργανική θέση.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων νηπιαγωγών.    
Επιμόρφωση όλων των εν ενεργεία εκπαιδευτικών, κάθε 5 με 7 χρόνια, για ένα χρόνο, με απόσπαση από την εργασία τους, στα μόνιμα τμήματα επιμόρφωσης που πρέπει να δημιουργηθούν μέσα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Νηπιαγωγών.

ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Σύλλογος κατήγγειλε τη νέα «επιχείρηση αποκλεισμού προνηπίων» που οργανώθηκε πάλι απ΄ τη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω της «ηλεκτρονικής προεγγραφής» (Όπως άλλωστε είχαμε κάνει και πέρσι).
Καλέσαμε τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να μη συμπληρώσουν τίποτα τέτοιο, αλλά αντίθετα ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΟΝΗΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.
Άλλωστε αυτό έγινε και πέρσι στα περισσότερα νηπιαγωγεία του Συλλόγου, όταν πάλι η διεύθυνση είχε την ίδια ... φαεινή ιδέα. Με λίγα λόγια ο Σύλλογος υποστήριξε και πρότεινε το αυτονόητο. Ότι ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠ΄ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, απ΄ όπου κι αν προέρχεται η «εντολή». Ακόμα κι αν χρειάζεται κόστος για να υπερασπιστείς αυτή την εγγραφή. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι να δώσει το ίδιο δικαίωμα φοίτησης σ΄ όλα τα παιδιά. Οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους είναι κάποιοι από μας και τα παιδιά τους είναι παιδιά που έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα δικά μας. Οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί επιβάλλεται να συμπεριφερθούν στα παιδιά του κόσmου όπως φέρονται στα δικά τους.

Άλλη μια φορά φάνηκε ότι οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου και οι διεκδικήσεις μας «πιάνουν τόπο», αφού με τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του Συλλόγου, πήρε θέση το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας με το έγγραφο Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/1194/88741/Δ1 της 4/6/15 όπου λέει το αυτονόητο και σύμφωνο με τους νόμους :  
«Σχετικά με τις εγγραφές των μαθητών/νηπίων στις σχολικές μονάδες ΠΕ της χώρας και σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. Φ6/1064/76958/Δ1 (14-05-2015) εγκυκλίου του ΥΠΟΠΑΙΘ, σας ενημερώνουμε ότι:
α. Σύμφωνα με τις διατάξεις ΠΔ 200/98 αρ.7 §10(ΦΕΚ:161Α΄), οι προϊστάμενοι/ες των δημόσιων νηπιαγωγείων της χώρας δέχονται τα αιτήματα των γονέων και κηδεμόνων όλων των νηπίων α΄ και β΄ ηλικίας για εγγραφή και φοίτηση αυτών στο οικείο νηπιαγωγείο.
β. Σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας αναρτώνται σε εμφανές σημείο, τόσο τα δικαιολογητικά εγγραφής, όσο και οι ανωτέρω διατάξεις του ΠΔ 200/98.
γ. Την πρώτη εργάσιμη μέρα του μηνός Σεπτεμβρίου ακολουθείται η διαδικασία κληρώσεων και εγγραφής των νηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (ΠΔ200/1998 αρ.7 §11)
Παρακαλούμε οι προϊστάμενοι/ες και το διδακτικό προσωπικό των νηπιαγωγείων της χώρας να ενημερωθούν ενυπόγραφα.
  • Καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να μην εφαρμόσους τις όποιες εντολές περιορισμού των μαθητών στα νηπιαγωγεία. 
  • Να γράψουν όλα τα νήπια και προνήπια της περιοχής τους στο νηπιαγωγείο τους.   
  • Να καταργηθεί ο άθλιος θεσμός της «κλήρωσης». 
  • Καλούμε το υπουργείο και τους δήμους να μη μένουν στα λόγια, αλλά να πάρουν μέτρα για να φοιτήσουν κανονικά όλα τα προνήπια.
- ιδρυθούν άμεσα νέα νηπιαγωγεία. 
- Να τοποθετηθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί σ΄ όλα τα λειτουργικά κενά νηπιαγωγών.
- 5 μαθητές στα τμήματα των νηπιαγωγείων.
- Έγκαιρη και πλήρης κάλυψη των κενών ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης με μόνιμους διορισμούς.
Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών.