Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


26 Απρ 2015

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ; ΚΩΜΩΔΙΑ ! «ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΕΝΘΙΑ»

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8  ΜΑΪΟΥ 2015, ΣΤΙΣ 9 μ.μ. ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ»
 (Τζιραίων 13 και Αθ. Διάκου. Έξω από το μετρό Ακρόπολης)

Το έργο του Λόπε ντε Βέγκα  αποτελεί μια ξεκαρδιστική κωμωδία του Χρυσού αιώνα της Ισπανικής Αναγέννησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση που “ανεβαίνει” από την Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη αποτελεί την μόλις τρίτη φορά που παρουσιάζεται το έργο στο Ελληνικό κοινό. Οι “Τρελοί της Βαλένθια”, γραμμένοι στην Ισπανία από το Λόπε ντε Βέγκα την εποχή που “μεσουρανούσε” ο Σαίξπηρ στην Αγγλία, αποτελούν έργο κλασικό, ποιητικό, μια ιπποτική κωμωδία και ταυτόχρονα τόσο σύγχρονη μιας και καταπιάνεται με τη διαχρονική τρέλα του Έρωτα που δεν αγγίζει εποχές. Μια παράσταση βγαλμένη από την Αναγέννηση, γεμάτη μουσική και κοστούμια εποχής και ξεκαρδιστικές καταστάσεις με τρία διαφορετικά “φινάλε” για να ικανοποιήσουν το κοινό.


Συντελεστές:                                                                                                                  
Σκηνοθεσία: Mιχάλης Καλαμπόκης
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Μουσική: Χρήστος Γαλίτης
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Φλοριάνο: Mιχάλης Καλαμπόκης
Πιζάνο: Θωμάς Πανδής
Εριφίλα: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Φαίδρα: Κέλλυ Ανυφαντή
Λαϊντα: Ίριδα Δασκαλοπούλου
Τόμας: Γιώργος Δάσκαλος
Βαλέριο: Γιάννης Παπλωματάς
Λεονάτο: Βασίλης Τριανταφύλλου
Μάρτιν: Γιώργος Αντωνόπουλος
Ρεϊνέρο: Αντώνης Καραθανασόπουλος
Λιμπέρτο: Χάρης Λεοντσίνι


ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ : 9 €
Πούλμαν του Συλλόγου θα φύγει στις 8 μ.μ. απο το γνωστό σημείο (άγαλμα Ηλέκτρας Αποστόλου. Ηράκλειο). Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6972008336 (Νινέττα Αλτάνη) και 
6944797461 (Ντιάνα Λιάκου).
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Γ.Σεφέρης» καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Σε ανύποπτο χρόνο οι ίδιοι οι «θεσμοί» πρότειναν τη δέσμευσή των διαθεσίμων για να μη  «μπούμε σε περιπέτειες».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να σφαγιάσει τις ανάγκες του λαού εξυπηρετώντας την πληρωμή του χρέους.
  Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
  Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η πρακτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.
Η απόφαση της συγκυβέρνησης σημαίνει ότι άμεσα «στεγνώνουν» από χρήματα οι Σχολικές Επιτροπές, μένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, δεν πληρώνονται οι μεταφορές των μαθητών κ.α., σε μια στιγμή μάλιστα που όλα τα σχολεία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση χρεοκοπίας και αδυνατούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη (ρεύμα, νερό, θέρμανση). Η απόφαση αυτή θα επιδεινώσει κατά πολύ την κατάσταση εις βάρος των παιδιών μας και των λαϊκών οικογενειών.
Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, αφού στα πλαίσια της αυτονομίας της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.
  • Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
  • Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
  • Να προχωρήσει σε άμεση διαγραφή των χρεών των Σχολικών Επιτροπών.
 Ο Σύλλογος μας  καλεί τους συναδέλφους :
·         να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους τη νέα αντιλαϊκή πολιτική
·         να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των απωλειών τους.
Απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες,:
·         να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
·         να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.
·         Να έρθει η πρόταση της κυβέρνησης προς συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Ν.Ιωνίας, Ν.Ηρακλείου ,Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης-Πεύκης.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/4/2015 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

19 Απρ 2015

Ψήφισμα για την δίκη στελεχών και μελών των δολοφόνων νοσταλγών του Χίτλερ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, όλο το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: τη δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, την δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών, που αποτελούσαν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Η Χ.Α. οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Αποκαλύφτηκαν οι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, η διαπλοκή της με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα.

Δεν ξεχνάμε ότι έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία και την ίδια στιγμή που ζητούσε στη Βουλή φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση, φορέας του εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, την «ανωτερότητα της φυλής», του άκρατου εθνικισμού, του αντισημιτισμού και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Φορέας του χυδαίου αντικομμουνισμού και του μίσους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.
Η πατρίδα μας είναι γεμάτη τόπους μαρτυρίου, ολοκαυτωμάτων από τη ναζιστική φασιστική θηριωδία. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και την Χρυσή Αυγή ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό κόμμα». Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να φιμωθεί η ανάδειξη της πολιτικής πλευράς της δίκης, όσους την προστατεύουν. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!
Συμφέρον από τον αποχαρακτηρισμό της ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης έχει το σύστημα που θέλει να προστατέψει το ναζιστικό φασιστικό δημιούργημά του. Ορθώνουμε εργατικό λαϊκό τείχος σε όσους επιδιώκουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τις φωνές ορισμένων εκπροσώπων αστικών κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μία «πιο σοβαρή ΧΑ» θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων σε όλους τους κλάδους, στον τουρισμό, στους ναυτεργάτες, στη «Χαλυβουργία», στα αγροτικά μπλόκα και αλλού, ενώ η ΧΑ εξαπέλυε εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και Ελλήνων εργατών, μένοντας στο απυρόβλητο από τα κρατικά όργανα.
Σήμερα διάφοροι άλλοι ανάμεσά τους και κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες σιγοντάρουν την ίδια προσπάθεια, που παρουσιάζει τη Χρυσή Αυγή ως ένα απλό κοινοβουλευτικό κόμμα! Το ναζισμό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά! Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το σύστημα μπορεί να απομονώσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ και οριστικά και αμετάκλητα.

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν συνδικάτα και άλλοι φορείς τη Δευτέρα 20 Απρίλη, ημέρα έναρξης της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης, στις 8 το πρωί, στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι της Νίκαιας».
Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 7,30 π.μ. μέχρι τις 11,30 π.μ.
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ                                                 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ

16 Απρ 2015

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σας ανακοινώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε τη σύγκληση τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 27 του Μάη 2015, στις 8,30 π.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Η Γ.Σ. κι οι εκλογές γίνονται για την εκλογή αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :
1. Πεπραγμένα και προϋπολογισμός ΔΟΕ – Νέα απόφαση για μείωση Συνδρομής προς τη ΔΟΕ.
2. Πρόγραμμα δράσης : Μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης. Πειθαρχικές διατάξεις. Χρηματοδότηση σχολείων. Οργανικές θέσεις. Ωράριο Εκπαιδευτικών. Προσχολική Αγωγή. Ειδική Αγωγή. Υγειονομική Περίθαλψη. Οικονομικά – ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά.
Οι εκλογές θα γίνουν στον ίδιο χώρο, από τις 2 μ.μ.. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 μ.μ.
Η παρουσία όλων μας στη Συνέλευση είναι αναγκαία. Άλλωστε τη μέρα αυτή θα έχουμε άδεια γι  αυτό το λόγο.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Και στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΔΟΕ ψηφίζουν μόνο οι τακτοποιημένοι οικονομικά. Δηλαδή όσοι έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους στο Σύλλογο. 
Το πρώτο μέρος τη συνδρομής μαζεύτηκε στις εκλογές του Οκτώβρη. Το υπόλοιπο της συνδρομής είναι 15 ευρώ. Για όσους δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση, η συνδρομή είναι 30 ευρώ.

Οι συνάδελφοι που δεν είναι τακτοποιημένοι οικονομικά μπορούν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους από τώρα, μέχρι και τη μέρα της Γενική Συνέλευσης. 
Όπως κάθε φορά, θα ήταν πολύτιμη βοήθεια το απ΄ τα πριν μάζεμα της Β΄ δόσης των συνδρομών κατά σχολείο από τους συναδέλφους.

Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου την Πέμπτη 21 Μαΐου, ώρα 14:00, στο e-mail του Συλλόγου. H ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων θα αρχίσει στις 14:00 και θα λήξει στις 18:0Ο μμ.

15 Απρ 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών 
Δίνουμε το παρών στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 π.μ.
Το Δ.Σ. του συλλόγου Π.Ε. Γ.Σεφέρης εκφράζει την αλληλεγγύη του στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο όχι μόνο δεν επαναπροσλαμβάνει όλες τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών αλλά και 300 από αυτές τις απολύει.
Στις υπόλοιπες καθαρίστριες (595), ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματα τους αφού δηλώνει πως θα τις επαναπροσλάβει ως ελαστικά εργαζόμενες με 4ωρο, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση.
Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της, κορόιδεψε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. Αντί για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σε άλλες έδειξε το δρόμο της απόλυσης και σε άλλες μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα.
Φαίνεται πως όλες οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση για «Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθαριστριών και μετατροπή τους σε ΙΔΑΧ» ήταν για να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του ανάγκες. 
Τελικά το «κόκκινο γάντι των καθαριστριών» χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και το φιλεργατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ. 
Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. 
Ούτε 1 απολυμένη, όλες στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τα μέλη του στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 π.μ., να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες, να οργανώσουν την πάλη για όλους τους απολυμένους εργαζόμενους. 
Πορευόμαστε όλοι μαζί κάτω από το σύνθημαΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΣΗ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».