Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


28 Αυγ 2014

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 29/8

Με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς θα ανοίξουν και φέτος τα σχολεία, σηματοδοτώντας ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών  οικογενειών. Το υπουργείο Παιδείας επαναλαμβάνει ότι ζήτησε να προσληφθούν 22.500 αναπληρωτές, αλλά θα προσληφθούν 19.500, δηλαδή τα σίγουρα κενά θα είναι 3.000. Επιχειρεί δε να εμφανίσει την κυνική αυτή ομολογία σαν «άθλο» της κυβέρνησης, που, τάχα, παρά τις δυσκολίες, εξασφάλισε πιστώσεις.

Τα κενά σε εκπαιδευτικούς δεν είναι αποτέλεσμα ατυχών επιλογών, λανθασμένης διαχείρισης, παρέκκλισης στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής. Για να λειτουργήσουν τα σχολεία, απαιτούνται μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες. Η πολιτική δραστικών περικοπών από τον κρατικό προϋπολογισμό των δαπανών για τομείς, όπως η Παιδεία, στο όνομα αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και των χρεών, δηλαδή για τη διαχείριση σε όφελος του κεφαλαίου, ωθεί και σε μείωση εκπαιδευτικών και σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων. Αυτό όμως αποβαίνει σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014  ΣΤΙΣ 11.00 Π.Μ.

«ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ 

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ».

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
  • Μαζικοί διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά.



Το Δ.Σ.

Το καλοκαίρι δεν τέλειωσε ακόμα ... Καλή αρχή με θερινό σινεμαδάκι.

Η – κατά κοινή ομολογία - καλύτερη κωμωδία της χρονιάς. Όσοι την είδαν, έχουν να σας πουν: «Αν δεν την δείτε θα χάσετε».  Καινούρια Γαλλική ταινία πρώτης προβολής, ευχάριστη, ξεκαρδιστική κωμωδία, βασισμένη στη σπιρτάδα του ηθοποιού και στην πένα του ευθυμογράφου.
Η πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς στη Γαλλία. Οι ανεπανάληπτες οικογενειακές καταστάσεις και οι ευαίσθητες κωμικές του ατάκες κατάφεραν να αφυπνίσουν τους Γάλλους θεατές, να τους ξαναβάλουν στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και να επαναφέρουν την κουβέντα, γύρω από τη μοναδική κινηματογραφική κουλτούρα του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος της σύγχρονης Ευρώπης, σε μια εποχή που το πολιτικό κλίμα δείχνει ανησυχητικά τεταμένο και εύθραυστο.

Ο Κλοντ και η Μαρί, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών, ανέθρεψαν τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό Γαλλικό Όνειρο. Όμως η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα, αντίστοιχα. Το βάρος λοιπόν πέφτει στην αποκατάσταση της τέταρτης κόρης, της Λορ. Όταν εκείνη ανακοινώνει στους γονείς της ότι σκοπεύει να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι πετούν από τη χαρά τους. Ωστόσο όταν καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο και την θεότρελη οικογένειά του, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα έχουν φανταστεί.

Τετάρτη 3 του Σεπτέμβρη 2014.

Κινηματογράφος «Άνοιξις». 9,15 μ.μ.

Αττικής & Ευριπίδου 19, Ν. Ηράκλειο. (Κοντά στα 3ο Δ.Σχολείο και στο 12ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου).

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 6972008336

14 Αυγ 2014

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για πληρωμή τροφείων και στο ΕΣΠΑ!

Με αφορμή την πρόσθετη χρηματοδότηση για την περίοδο 2014- 2015, κυβερνητικά στελέχη λένε ότι «τελειώνει το ΕΣΠΑ» και παραπέμπουν σε πληρωμή από τους γονείς από την επόμενη χρονιά 

Μόνο ως πρόκληση μπορούν να χαρακτηριστούν οι πανηγυρισμοί στελεχών της συγκυβέρνησης σχετικά με την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς. Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή που μιλάνε για την κάλυψη περισσότερων θέσεων δωρεάν φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς, χιλιάδες είναι τα παιδιά που θα μείνουν εκτός είτε γιατί αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα είτε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τροφεία σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον, κυβερνητικά στελέχη ανοίγουν πλέον θέμα πληρωμής τροφείων ακόμα και για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την επόμενη χρονιά!

Πιο συγκεκριμένα, αυτήν τη συζήτηση την «άνοιξε» ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος μίλησε για ένα άλλο μοντέλο για την κάλυψη των αναγκών στους παιδικούς σταθμούς, αφού σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν λεφτά. Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα το ΕΣΠΑ θα σταματήσει να χρηματοδοτεί δωρεάν θέσεις για παιδικούς σταθμούς. Χτες, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ξεκάθαρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι του χρόνου το ΕΣΠΑ τελειώνει. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ήδη υπάρχουν πληροφορίες πως από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ένας άλλος τρόπος λειτουργίας του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Δηλαδή, δεν θα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου η κάθε θέση σε παιδικό σταθμό, αλλά οι γονείς θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τροφεία.Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το ποσό της επιπλέον χρηματοδότησης φτάνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει πως καλύπτονται 89.000 θέσεις παιδιών σε αυτούς τους σταθμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις που έχουν γίνει αφορούν σε περίπου 110.000 παιδιά. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης έρχονται να προστεθούν σε αυτές της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που με ανακοίνωσή της τονίζει πως οι παρεμβάσεις της ήταν αυτές που συνέβαλαν ώστε να εξασφαλιστούν ακόμα 40 εκατ. ευρώ.
Πίσω όμως απ' όλα αυτά κρύβονται δεκάδες χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες που εξακολουθούν να βιώνουν ένα τεράστιο αδιέξοδο. Υπάρχουν παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς από τη μία τα απαράδεκτα κριτήρια που είχαν τεθεί για να γίνει ένα παιδί δεκτό στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και από την άλλη οι ελάχιστες θέσεις θέτουν μεγάλο αριθμό εκτός των δομών προσχολικής αγωγής.
Ποια είναι η αλήθεια; Μόλις προχτές ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Ασκούνης, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, καθώς και τους υφυπουργούς Εσωτερικών και Ανάπτυξης, τόνιζε πως «με βάση τα ως τώρα στοιχεία και μετά την καταχώρηση του 75% των αιτήσεων, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 91.900 αιτήσεις. Οι ανωτέρω αιτήσεις αντιστοιχούν σε 111.800 περίπου παιδιά των δυνητικά ωφελουμένων γονέων που υπέβαλαν τις ανωτέρω αιτήσεις».
Αρα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Κ. Ασκούνης, έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτονται όλα τα παιδιά των δυνητικά ωφελουμένων γονέων. Αντίθετα, μένουν εκτός προγράμματος σχεδόν 22.000 παιδιά και βρέφη, καθώς ούτε οι δομές αρκούν. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η κυβέρνηση, που χτες πανηγύριζε και έλεγε σε όλους τους τόνους για την κοινωνική της πολιτική. «Οι προσφερόμενες θέσεις των παιδικών σταθμών (δήμων και ιδιωτών) ανέρχονται σε 89.900 μετά το οριζόντιο κούρεμα κατά 30% στις πιστοποιημένες θέσεις, το οποίο για πρώτη φορά επιβλήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης», σημειώνει στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης. Ομως, ο ίδιος και η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της ΚΕΔΕ δε διεκδίκησαν, δεν αγωνίστηκαν, δεν πάλεψαν για να καλυφθούν όλες οι θέσεις. Αντίθετα, «παζάρεψαν» χρήματα από την κυβέρνηση, προτείνοντας ποσά μικρότερα από τα περσινά, που οι ίδιοι ομολογούσαν πως δεν έφταναν για όλες τις αιτήσεις και για όλα τα βρέφη. Παράλληλα, χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων για να αυξήσουν ή να επιβάλουν τροφεία στους γονείς, να κόψουν παροχές στα παιδιά, ακόμα κι από το φαΐ, ώστε να ενταχθούν περισσότερα στο πρόγραμμα.

πηγή