Ο ιστότοπος μας μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο syllogos-seferis.gr. Ακολουθήστε μας!
Πήγαινε με

Διαβάστε

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Περισσότερα...

ΑΜΕΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα...


30 Σεπ 2013

Αιμοδοσία – στήριξη τράπεζας αίματος του Συλλόγου



Αρ. Πρωτ. 202
Ν. Ιωνία 30/09/2013

Προς: τα μέλη του Συλλόγου μας
           Τον τύπο
Θέμα : Αιμοδοσία – στήριξη τράπεζας αίματος του Συλλόγου.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί στο Σύλλογο Τράπεζα Αίματος, μετά από τις αλλεπάλληλες εθελοντικές αιμοδοσίες που οργανώσαμε. Απ΄ αυτήν διευκολύνθηκαν σ΄ αυτό το διάστημα πάνω από 100 συνάδελφοι και συγγενείς τους. Η αξία της ύπαρξης τράπεζας αίματος στο Σύλλογο είναι αυτονόητη. Όμως, τις τελευταίες φορές, στην εθελοντική αιμοδοσία, ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθε (ανεξάρτητα αν έδωσαν αίμα ή όχι) ήταν μικρός, με αποτέλεσμα το Λαίκό Νοσοκομείο (μέσω του οποίου γίνεται πάντα η αιμοδοσία), να εκφράζει επιφυλάξεις για το μέλλον της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα μας είπαν ότι δεν μπορούν να στέλνουν κινητή μονάδα αιμοληψίας, για λιγότερα από 25 άτομα.


Με την ευκαιρία της επόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας που οργανώνει ο Σύλλογος την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας, από τις 9π.μ. μέχρι τις 1μ.μ.

1.    Παρακαλούμε τους κυρίους διευθυντές να ενημερώσον τους συναδέλφους για το θέμα αυτό.
2.    Τους παρακαλούμε να διευκολύνουν τους συναδέλφους που επιθυμούν να δώσουν αίμα, απαλλάσσοντάς τους από τα διδακτικά καθήκοντα τη μέρα της αιμοδοσίας (όπως ορίζει ο σχετικός νόμος).
3.    Τους παρακαλούμε να τους υπενθυμίσουν τα δικαιώματα του εθελοντή αιμοδότη. Δηλαδή :
·      Ο εθελοντής αιμοδότης με την πρώτη του αιμοδοσία αποκτά κάρτα εθελοντή αιμοδότη.
·      Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση ασθένειάς του.
·      Η εθελοντική αιμοδοσία επιβραβεύεται και με άδεια από την υπηρεσία στην οποία απασχολείται ο αιμοδότης (2 εργάσιμες ημέρες μετ' αποδοχών, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτές η ημέρα της αιμοδοσίας).
4.    Καλούμε τους συναδέλφους, να στηρίξουν μαζικά την αιμοδοσία, είτε συμμετέχοντας οι ίδιοι, είτε στέλνοντας άλλους (συγγενείς, φίλοι κλπ κι ας μην είναι εκπαιδευτικοί). Δικαούνται να ζητήσουν την απαλλαγή τους την ημέρα της αιμοδοσίας και την άδεια δύο ημερών.
5.    Επισημαίνουμε ότι αν κάποιος συνάδελφος έρθει να δώσει αίμα και για κάποιο λόγο δεν του το επιτρέψουν οι γιατροί, αυτό θεωρείται εθελοντική συμμετοχή και μετρά στον αριθμό των εθελοντών.

 
 
 

29 Σεπ 2013

Σύσκεψη με συναδέλφους που μετακινήθηκαν αυθαίρετα



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»


ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΑΠΟ ΤΗ «ΔΙΑΘΕΣΗ» ΤΟΥ Β΄ ΠΥΣΠΕ, ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΥΣΠΕ

Σύσκεψη με τους συναδέλφους που μετακινήθηκαν με τη γνωστή αυθαίρετη απόφαση της περιφέρειας Αττικής σε άλλο ΠΥΣΠΕ απ΄ αυτό που έχουν οργανική, οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», την Κυριακή 29/9 το πρωί. Στη σύσκεψη αυτή :
·      Έγινε αναφορά στο περσινό σεμινάριο διευθυντών της περιοχής μας, όπου ο διευθυντής διεύθυνσης, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει τις φετινές εξελίξεις λέγοντας ότι : «Το ολοήμερο θα χτυπηθεί. Του χρόνου θα λειτουργήσει μόνο με ΕΣΠΑ».
·      Έγινε αναφορά στις περσινές μας κινητοποιήσεις (όπου ο Σύλλογός μας είχε πρώτος προειδοποιήσει και καλέσει σε κινητοποίηση) για το θέμα της «οργανικότητας των σχολείων» που είχε προκύψει και που είναι κι αυτό σχετικό με τις φετινές εξελίξεις.
·      Εκτιμήθηκε από τους παρευρισκόμενους ότι το Υπουργείο κι όλος ο μηχανισμός της διοίκησης, όλο τον προηγούμενο χρόνο κινήθηκαν μ΄ αυτό το στόχο για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις (κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, συμπτύξεις τμημάτων, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία, καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν τυχεροί που έχουν κάποια δουλειά κάπου όπου κι αν είναι αυτη).
·      Εκτιμήθηκε απ΄ όλους τους παρευρισκόμενους ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι υπήρχαν κενά στη Β΄ Αθήνας κι άδικα μετακινήθηκαν οι συνάδελφοί μας που χρόνια ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, απ΄ το ότι σήμερα, τρεις μέρες μετά τη μετακίνησή τους, προσλαμβάνουν αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για να καλύψουν αυτά τα κενά.
·       Αποκαλύφθηκαν οι διακυρηγμένοι στόχοι του Υπουργείου και της διοίκησης που είναι :
1.        Χτύπημα κάθε έννοιας μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
2.        Κατάργηση κάθε έννοιας «οργανικής θέσης» μακροπρόθεσμα για όλους.
3.        Φτηνό ευέλικτο προσωπικό στο σχολείο, αρχίζοντας απ΄ το ολοήμερο.
4.        Διαστολή του ωραρίου των εκπαιδευτικών του σχολείου, «όσο πάει» για να συμπληρωθούν οι ώρες στο ολοήμερο.
5.        Κάλυψη αναγκών των σχολείων της χώρας χωρίς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
6.        Δημιουργία της δεξαμενής της «κινητικότητας» απ΄ την οποία «αύριο» θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες κι οι απολύσεις.
Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, αποτέλεσε κοινή απόφαση όλων των παρευρισκομένων η ακόλουθη :
             i.            Απαιτούμε από τη Δ.Ο.Ε. να πάρει άμεσα θέση στο θέμα. Να προβεί σε όποιες ενέργειες νομίζει απαραίτητες. Να κυρήξει μέρα κινητοποίησης γι΄ αυτό το θέμα με στάση εργασίας ή 24ωρη απεργία. Να συντονιστεί γι  αυτό το θέμα με ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, γονείς και άλλους φορείς.
           ii.            Προτείνουμε σαν τέτοια μέρα την Παρασκευή 4 του Οκτώβρη, στις 12 το μσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας η στην Περιφέρεια.
         iii.            Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν σχετικές πρωτοβουλίες συμμετοχής και πίεσης προς τη Δ.Ο.Ε.
          iv.            Καλούμε τους συλλόγους και τις Ενώσεις γονέων να πάρουν θέση. Η σταθερή εργασιακή θέση του δασκάλου του παιδιού τους, είναι μια από τις προϋποθέσεις της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
            v.            Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στις άλλες δράσεις τους. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να γυρίσουν στη Β΄Αθήνας οι συνάδελφοι μας, για να καλύψον τα κενά που υπάρχουν και στα σχολεία και στα ολοήμερα.
Το Δ.Σ.

Με αφορμή τη συνάντηση της σχολικής συμβούλου των σχολείων της Μεταμόρφωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων.




Αρ.Πρωτ 201
 
Ν. Ιωνία  26/9/2013
Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας.
Toν τύπο.
 
Θέμα : Με αφορμή τη συνάντηση της σχολικής συμβούλου των σχολείων της Μεταμόρφωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων.  Ομόφωνη ανακοίνωση του Δ.Σ.

Ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι περιβόητες εγκύκλιοι για το ολοήμερο, επισήμανε όλες τις συνέπειες τους. Και πριν ακόμα προλάβουν να φτάσουν στα σχολεία τους στην Ανατολική Αττική και στη Δυτική Αττική οι συνάδελφοί μας που αυθαίρετα μετακινήθηκαν εξ  αιτίας της εφαρμογής αυτής της εγκυκλίου, έρχονται να επιβεβαιωθούν κι όλα τα υπόλοιπα που είπαμε τότε.
Την Πέμπτη 26/9/2013, είχε συνάντηση η σχολική σύμβουλος των σχολείων της Μεταμόρφωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων αυτής της περιοχής. Είχε προηγηθεί συνάντηση των σχολικών συμβούλων με το διευθυντή διεύθυνσης.
Μερικά από τα θέματα ήταν : Ολοήμερο, έκτακτες μακροχρόνιες απουσίες, κλπ
  • Για  το ολοήμερο προκρίνονται δυο «ιδέες». Ή καταργείται ώστε το σχολείο να λειτουργεί μέχρι τις δύο.  Ή σχολάει το πρωϊνό στις 12,30  και στις 1,15, ώστε με τις περισσευούμενες ώρες των συναδέλφων που έχουν τάξη και των ειδικοτήτων, να «λειτουργήσει» το ολοήμερο.
  • Αν απ΄ το σχολείο λείψει εκτάκτως για μεγάλο χρονικό διάστημα κάποιος δάσκαλος για οποιοδήποτε λόγο (ασθένεια, κλπ), δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης, αφού δεν υπάρχουν πια στο ΠΥΣΠΕ διαθέσιμοι δάσκαλοι (Μόλις τους έδιωξαν). Και για να πάρεις το δάσκαλο απ΄ το ολοήμερο και να κλείσεις το ολοήμερο για ένα διάστημα πρέπει να πάρεις άδεια απ΄ τον περιφερειάρχη. Οπότε … να δει ο Σύλλογος Διδασκόντων πώς θα λύσει τέτοια προβλήματα.
  • Η ίδια δηλώνει ότι θέλει τους συναδέλφους που έχουν κενά (κενά που θα πολλαπλασιαστούν αν το σχολείο λειτουργήσει έτσι όπως φαντάζονται) να είναι στο σχολείο για «επιτόπια σεμινάρια».
Προφανώς αυτές οι «μεγάλες ιδέες» δεν ισχύουν μόνο για τη Μεταμόρφωση, αλλά για όλα τα σχολεία της περιοχής μας. Θέλουμε λοιπόν να πούμε :
  1. Κύριοι σχολικοί σύμβουλοι : όταν αναλαμβάνετε να φέρετε σε πέρας τέτοιες «αποστολές», σκεφτείτε ότι, εκτός όλων των άλλων, βάζετε μόνοι σας σε αμφισβήτηση το επιστημονικό και παιδαγωγικό σας κύρος.  Για χάρη τίνος ;  Αντισταθείτε στην υποβάθμιση του σχολείου και του κύρους σας.
  2. Κύριοι διευθυντές : εσείς είστε που είπατε (και λέτε ακόμα) ότι «μια ανυπόγραφη εγκύκλιος δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα νόμο ή μια υπουργική απόφαση». Μην εφαρμόσετε αυτές τις αυθαίρετες «εντολές». Όποιος προσπαθεί να διαχειριστεί με «καλό τρόπο» αυτές τις αντιπαιδαγωγικές εντολές, τις αντισυναδελφικές μεθοδεύσεις και τις «μπακαλίστικες προσθαφαιρέσεις» ωρών, είναι καταδικασμένος να σταθεί απέναντί μας. Σας λένε σήμερα «κόψε το λαιμό σου για να λειτουργήσει το σχολείο». Κι εσείς ξέρετε ότι δε γίνεται. Ή ότι αν το λειτουργήσετε έτσι, αυτό θα είναι σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης μόρφωσης. Για να «βαφτούν αυγά» δεν αρκούν οι …«εντολές» του Βεντήρη. Μη διαλέξετε αυτό το δρόμο. Ξέρετε καλύτερα απ΄ τον καθένα τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Αντιδράστε. Δεν είστε μόνοι. Έχετε κι εσείς δίπλα σας το Σύλλογο κι ολόκληρο τον κλάδο.
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι : Μην εφαρμόσετε αυτές τις εντολές. Είναι παράνομες, είναι αντιδραστικές κι είναι αντίθετες με τα δικαιώματά μας. Κάντε τους Συλλόγους διδασκόντων γροθιές στο στομάχι όσων αυθαιρετούν. Πάρτε την ευθύνη σας για το πώς πρέπει να λειτουργεί το σχολείο και το πρωϊ και στο ολοήμερο, ώστε να γίνεται καλό μάθημα για τα παιδιά και να μην εξοντώνονται οι συνάδελφοι.
  • Μην αφήσετε να παραβιαστεί το διδακτικό σας ωράριο.
  • Μην πάρετε υπερωρίες (που έτσι κι αλλιώς θα είναι απλήρωτες)
  • Μην επιτρέψετε να σας κάνουν πρόγραμμα απ΄ το πρωί μέχρι το απόγευμα, με τρια και τέσσερα κενά τη μέρα.
  • Απαιτήστε τη λειτουργία του ολοήμερου και τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.
  • Απαιτήστε δάσκαλο σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος λείψει για μεγάλο διάστημα. Ας πάρουν αναπληρωτή.
4.   Στο Διεθυντή διεύθυνσης δε θέλουμε να πούμε τίποτα απολύτως. Μόνο ότι : είναι άξιος ο μισθός του.
5.   Αγαπητοί γονείς : το σχολείο αυτό αφορά τα δικά σας παιδιά. Μην το αφήσετε στην τύχη του. Σας αφορά. Αντιδράστε. Απαιτήστε το αυτονόητο.
6.   Oι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, έχουν δικαιώματα και θα τα υπερασπιστούν. Ενημερώστε το Σύλλογο για ό,τι συμβαίνει. Όσες φορές αντιμετωπίσαμε κάποιο τέτοιο θέμα όλοι μαζί (σύλλογος διδασκόντων, σύλλογος «Σεφέρης» και γονείς) το κερδίσαμε. Εμείς θα είμαστε όπου μας καλέσετε. Όπως πάντα δίπλα σας. Προς το παρόν ξαναστέλνουμε το έγγραφο της ΔΟΕ με τα εργασιακά μας δικαιώματα.
 


25 Σεπ 2013

Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ 1ο - 8ο ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9 π.μ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  23 και 24 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

H ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/2013 ΣΤΙΣ 9 π.μ.

ΣΤΟ 1Ο – 8Ο Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΑΒΑΜΕ ΣΤΟ MAIL ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΕΓΡΑΦΟ :

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η            

Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α                                            Ηράκλειο, 23-9-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ         Αρ.  Πρωτ.: 116
 Δ/ΝΣΗ    Π/ΘΜΙΑΣ   ΕΚΠ/ΣΗΣ    Β΄   ΑΘΗΝΑΣ
                                                                                    ΠΡΟΣ: Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ
1° & 8Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛ.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                    'Γ.Σεφέρης'
 ΤΑΧ.  Δ/ΝΣΗ:   ΣΟΦΙΑΣ  &  ΝΕΟΤΗΤΟΣ                                  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:      Β΄ Δ/ΝΣΗ
 Τ.Κ.  14122 –  ΤΗΛ.  210. 2827189 – 2827074                      Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
              
Θέμα: Παραχώρηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για Έκτακτη   Γενική Συνέλευση σε ώρα λειτουργίας σχολικών μονάδων
 
Σας γνωστοποιούμε ότι  βάση της 2368/Γ2/09-01-2007, δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο εντός του σχολικού συγκροτήματος σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου. Σύμφωνα με τα παραπάνω δεν μπορεί να επιτραπεί η υλοποίηση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 9 π.μ. την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.
 
                                                        ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
ΧΑΤΖΗΜΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο Σύλλογός μας,  από τότε που τον θυμόμαστε, κάνει πάντα όλες τις Γενικές του Συνελεύσεις στο 1ο – 8ο Δ. Σχολείο Ηρακλείου. Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με κάποιο διευθυντή ή κάποιον άλλο, είτε η Γ.Σ. ήταν απόγευμα (έκτακτη), είτε ήταν πρωί (τακτική ή απεργιακή). Π.χ. το 2006, στη μεγάλη απεργία, κάναμε 7 απεργιακές γενικές συνελεύσεις (πρωινές).  
Από πέρσι όμως , έχουν επιχειρήσει οι συγκεκριμένοι διευθυντές, να μας εμποδίσουν, ακόμα και στις απογευματινές γενικές μας συνελεύσεις, με πρόφαση «δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων».
Τώρα, με περίσσευμα θράσσους, για δεύτερη φορά :
·        Καλούν ανοιχτά τους συναδέλφους σε απεργοσπασία, την ώρα που είναι έτοιμες οι διαθεσιμότητες χιλιάδων συναδέλφων. Την ώρα που γονείς και εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι με την επιχείρηση κατάργησης του ολοήμερου, των τμημάτων ένταξης, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα.

·        Επιχειρούν να βάλουν εμπόδιο στη λειτουργία του Συλλόγου και στην ουσία να μας απαγορεύσουν τη Γενική Συνέλευση.

Ο Σύλλογος λέει ό,τι είπαμε και την προηγούμενη φορά (απόφαση αρ. πρωτ. 191) :

1.       Τη μέρα της απεργίας δε νομιμοποιείται από το σωματείο, κανείς να δουλεύει. Κι αν το κάνει ας αναλάβει όλες τις ευθύνες του για τη λειτουργία ολόκληρου του σχολείου. Αλλιώς ας απεργήσει.
2.      Αν οι διευθυντές δε θέλουν να είναι «υπόλογοι απέναντι στη διεύθυνση» (όπως λένε), ας απεργήσουν κι αυτοί. Είναι νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμά τους.
3.      Αν η διεύθυνση νομίζει οτιδήποτε σχετικά, ας μας το στείλει γραμμένο.
4.     Εμείς ακούμε τη ΔΟΕ που λέει ( Απόφαση Αρ. Πρωτ.175, 22/9/2013): «Καλούμε τους συνδέλφους στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου (δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας) όπου θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων».
5.      Όποιος νομίζει ότι μπορεί, ας έρθει να μας σταματήσει.
6.      Την ώρα που διαλύουν τη ζωή μας και το μυαλό των μαθητών μας, προκειμένου να φτιάξουν το «Νέο Σχολείο» τους, η απεργία κι ο αγώνας είναι προσωπική υποχρέωση του καθενός μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.  «Υπόλογοι» δεν είναι οι απεργοί, ούτε το σωματείο, αλλά όσοι δεν απεργούν παρά και ενάντια στην απόφαση του κλάδου.


Το Δ.Σ.

Α.Σ.Γ.Μ.Ε. : Κάλεσμα σε αντιφασιστικά συλλαλητήρια

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος – Αθήνα. Τηλ. 210.32.42.386, φαξ 210.38.45.434

 
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

 
            Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχουν και καλούν όλους τους γονείς- μαθητές-εκπαιδευτικούς στα συλλαλητήρια και στις αντιφασιστικές συναυλίες που γίνονται σε όλη τη χώρα, ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, στις 12:00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 14:00 στο Σύνταγμα.

            Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που σηκώνουν κεφάλι,  που αντιδρούν, που αντιστέκονται και διεκδικούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα (σταθερή και μόνιμη εργασία, υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφάλιση, μισθούς, συντάξεις …). Η Χρυσή Αυγή είναι το δολοφονικό χέρι του  σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που θέλει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους φοβισμένους και δούλους, για να αυγατίζουν αυτοί τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση και να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα στα παιδιά μας για το φασισμό, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας και για τις αιτίες που τον γεννούν.
 
Δεν αφήνουμε τους ναζιστές να ποτίσουν τα μυαλά των παιδιών μας με το δηλητήριο του φασισμού και τη σάπια ιδεολογία τους.

Δεν τους αφήνουμε να το παίζουν «προστάτες» των παιδιών και των οικογενειών μας.

Ούτε νερό, ούτε ψωμί από χέρι φασίστα.

Καμία εμπιστοσύνη, καμία ελεημοσύνη στους τραμπούκους του συστήματος.

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε σχολείο, σχολή, γειτονιά, χώρο δουλειάς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ

23 Σεπ 2013

Απόφαση Δ.Ο.Ε. για νομικά μέτρα ενάντια στις παράνομες πιέσεις για υποβολή δήλωσης τοποθέτησης



Αρ. Πρωτ.175
Αθήνα 22/9/2013

Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ 22-9-2013

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των Προέδρων κι αφού έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν αλλά και την ασφυκτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην εκπαίδευση οι αντιεκπαιδευτικές ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και του διοικητικού μηχανισμού, αποφάσισε τα παρακάτω:

  • Καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και καλούνται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, αυθαίρετα στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, να συμπληρώσουν δηλώσεις τοποθέτησης ώστε να μετακινηθούν σε άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε., να μην υποβάλλουν δηλώσεις ώστε να μη νομιμοποιήσουν την εκτός λογικής και νόμου διαδικασία. Επειδή πολλοί συνάδελφοι, αισθανόμενοι την πίεση και το φόβο που δημιουργούν οι αποφάσεις της διοίκησης, παραπλανήθηκαν κι έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις, μπορούν πριν τη λήξη της προθεσμίας να αιτηθούν την ανάκλησή τους.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωρώντας και στη νομική αντιμετώπιση της διαδικασίας καλεί τους συναδέλφους να ασκήσουν ατομικά αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων των Περιφερειακών Διευθυντών και κατά των ατομικών αποφάσεων που πρόκειται να εκδοθούν. Οι αιτήσεις αυτές μέσω των τοπικών Συλλόγων θα πρέπει άμεσα να έρθουν στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που θα αναλάβει να τις προωθήσει σε κοινό δικόγραφο με την αίτηση που θα ασκήσει ως συνδικαλιστική οργάνωση στα πλαίσια της υπεράσπισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των μελών της.

Στα ίδια πλαίσια το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχωρά στην, εκ των προτέρων, αποστολή εξώδικων προς τη διοίκηση όπου θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους θεωρεί την όλη διαδικασία καταχρηστική (Επισυνάπτεται σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου κ. Τσίπρα)

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικαιροποιώντας προηγούμενη απόφασή του καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του Κλάδου στα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε. καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ως διορισμένα μέλη να αποτρέψουν με τη στάση τους τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων για την αυθαίρετη μετακίνηση των εκπαιδευτικών, μπλοκάροντας κάθε τέτοια διαδικασία. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η άσκηση ένδικων μέσων είναι ένας από τους τρόπους  αντίστασης κατά των αυθαιρεσιών της διοίκησης.

Σας καλούμε όλους

σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές - απεργιακές δράσεις αυτής της εβδομάδας και συγκεκριμένα:

  • Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23/9/2013 στις 12.30 από κοινού με την ΟΛΜΕ αλλά και σε κάθε άλλη παρόμοια συγκέντρωση σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας ( τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων.
  • Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Την Τρίτη συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος , καθώς και στα κατά τόπους συλλαλητήρια. Την ίδια ημέρα συμμετέχουμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα (για την Αττική 7.00 π.μ. στην Περ/κή Δ/νση Αττικής, Τσόχα 15-17, Αθήνα) ενάντια στις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Παρόμοιες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
  • Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στα Προπύλαια καθώς και στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.
  • Στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου (δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας) όπου θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις θα πρέπει να στέλνονται άμεσαστη Δ.Ο.Ε. ώστε το Δ.Σ. να τις συνεκτιμήσει με τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να προχωρήσει στην εκτίμηση για την πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                                    Κικινής Θανάσης 

 
Διαβάστε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο την σχετική γνωμοδότηση της Ν.Σ. της Δ.Ο.Ε.
 
Γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου Δ.Ο.Ε.